Cultural Industrie Ultimele stiri

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Vinul.Ro a lansat „Gastronomie Românească de secolul XXI” – o documentare-premieră cu rețete românești și reinterpretate din toata țara.
Un veritabil ghid gastronomic al României, cu suveniruri culinare din tradiția autohtonă aduse în modernitate, realizate de bucătari profesioniști din restaurante, hoteluri și pensiuni de pe tot cuprinsul României “Gastronomie românească de secol XXI” este un volum bilingv, în română și engleză, de 160 de pagini, editat de publicația Vinul.ro.
Nico Lontras, Joseph Hadad, Adrian Tihulcă, Emil Manea, Ghișoi Cornelia, Oana Irina Coantă, Ana Consulea, Petronela Ciubotaru – sunt numai câteva dintre personalitățile cu care editorii Vinul.Ro au stat de vorbă în călătoriile lor culinare, în demersul de a publica această carte-album.

Evenimentul de lansare oficială a avut loc, în 22 mai, la The Wine Club by Vinexpert, în prezența autorilor Cezar Ioan și Adriana Popescu și unuia dintre fotografii albumului, Andreea Bogdan, alături de Alina Miron. Pahare de vin bine răcite de la crama SERVE Clubul Cavalerilor, unul dintre susținătorii acestui demers cultural, alături de Selgros România și un bufet asortat cu preparate românești reinterpretate, pregătite de chef-ul The Wine Club, Savel Coca, au făcut deliciul oaspeților alături de autografele și poveștile editorilor Vinul.Ro.
„Noi considerăm că este un început de discuție despre gastronomia românească, adusă în modernitate. Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie. Se spune că și marile adevăruri au nevoie să fie spuse pe înțelesul fiecărei generații pentru a-și păstra valabilitatea. Lucruri bune pe care le considerăm ale naostre se vor pierde dacă nu avem grijă de ele – să le păstrăm, să le punem din nou în lumină. Cartea își are originea în ideile care ne-au condus să consituim primul Congres National de Gastronomie din România – und acleași lucru am discutat – despre gastronomia românească – parte integrantă din cultura popurului nostru” , a precizat Cezar Ioan, autor și publisher Vinul.Ro.
Text: Adriana POPESCU
Foto: Andreea BOGDAN

Related posts

PATZAIKIN, o reconstituire a drumului cânepii în România

Papuc Irina

Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu, lansând un regulament în acest sens

Stefana Muresan

Brisk Group – the new strong player in the project and cost management services arena

redactia

Aproximativ 300 de specialisti, la Congresul european de patologie veterinară organizat de USAMV Cluj

redactia

Desant german în Transilvania. “Aici se face adevăratul business”

redactia

ROMGAZ, posibilități de colaborare pe proiectele TANAP și TAP

redactia

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești și a transmis proiectul Comisiei Europene

Papuc Irina

Aliz Kosza şi dimensiunile echilibrului în leadership

redactia

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Teraplast Bistriţa vrea afaceri de 332 mil. lei și un profit de 22 milioane de lei, în acest an

Stefana Muresan

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Univers T din Cluj Napoca, locul I în Topul Național al Firmelor

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: A tale of 13th Century by Transilvania Business

Ligia Voro

Managing groundbreaking changes

Ionut Oprea

Grand Hotel Italia din Cluj va avea club şi centru spa de 1 mil. euro

redactia

MOL România sprijină financiar cu 560.000 lei tineri sportivi și artiști

Traian Dan

Strategia 5G pentru România a fost aprobată în ședință de guvern

Ligia Voro

Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Ligia Voro

ENDAVA DEVINE UN JUCĂTOR IT GLOBAL PRIN FUZIUNEA CU VELOCITY PARTNERS

Stefana Muresan

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace deschide sezonul dăruirii alături de Fundația pentru copii “Șansă la Viitor”

Ionut Oprea

Romgaz ar putea investi într-o centrală în cogenerare, la Oradea

Stefana Muresan

Topul ”orașelor inteligente”: Alba Iulia conduce cu 59 de proiecte, urmat de Sibiu cu 8, Cluj Napoca cu 7 și București cu 6 proiecte

Stefana Muresan

Zonă de agrement de 5 hectare în Arad, investiție din fonduri europene

redactia

CNAIR: Autostrada Unirii are alocate fonduri în proiectul de buget

redactia

Leave a Comment