Cultural Industrie Ultimele stiri

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Vinul.Ro a lansat „Gastronomie Românească de secolul XXI” – o documentare-premieră cu rețete românești și reinterpretate din toata țara.
Un veritabil ghid gastronomic al României, cu suveniruri culinare din tradiția autohtonă aduse în modernitate, realizate de bucătari profesioniști din restaurante, hoteluri și pensiuni de pe tot cuprinsul României “Gastronomie românească de secol XXI” este un volum bilingv, în română și engleză, de 160 de pagini, editat de publicația Vinul.ro.
Nico Lontras, Joseph Hadad, Adrian Tihulcă, Emil Manea, Ghișoi Cornelia, Oana Irina Coantă, Ana Consulea, Petronela Ciubotaru – sunt numai câteva dintre personalitățile cu care editorii Vinul.Ro au stat de vorbă în călătoriile lor culinare, în demersul de a publica această carte-album.

Evenimentul de lansare oficială a avut loc, în 22 mai, la The Wine Club by Vinexpert, în prezența autorilor Cezar Ioan și Adriana Popescu și unuia dintre fotografii albumului, Andreea Bogdan, alături de Alina Miron. Pahare de vin bine răcite de la crama SERVE Clubul Cavalerilor, unul dintre susținătorii acestui demers cultural, alături de Selgros România și un bufet asortat cu preparate românești reinterpretate, pregătite de chef-ul The Wine Club, Savel Coca, au făcut deliciul oaspeților alături de autografele și poveștile editorilor Vinul.Ro.
„Noi considerăm că este un început de discuție despre gastronomia românească, adusă în modernitate. Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie. Se spune că și marile adevăruri au nevoie să fie spuse pe înțelesul fiecărei generații pentru a-și păstra valabilitatea. Lucruri bune pe care le considerăm ale naostre se vor pierde dacă nu avem grijă de ele – să le păstrăm, să le punem din nou în lumină. Cartea își are originea în ideile care ne-au condus să consituim primul Congres National de Gastronomie din România – und acleași lucru am discutat – despre gastronomia românească – parte integrantă din cultura popurului nostru” , a precizat Cezar Ioan, autor și publisher Vinul.Ro.
Text: Adriana POPESCU
Foto: Andreea BOGDAN

Related posts

Universitatea de Științe Agricole, primul magazin de cartier la Cluj

Nora Dumitrescu

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

redactia

Sibienii așteptați la noul mall cu reduceri de până la 80%

Papuc Irina

Începe construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti

Stefana Muresan

Prima tranșă pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj: 47 milioane euro

Nora Dumitrescu

Un oraș în oraș: Proiect pe 237 de hectare, care va avea 15-20.000 de locuințe, la Cluj Napoca

redactia

Agricultură după reţetă nemţească la Husasău de Tinca

Traian Dan

Parcul industrial Câmpia Turzii, investitii de peste 5 milioane de euro

Stefana Muresan

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest și-a ales noua conducere

Ligia Voro

CBRE: Sameday – 2.300 mp în VGP Park Timișoara

Papuc Irina

Povestea de succes a Start Up Nation există și la Bistrița

Stefana Muresan

D-Link lansează camera termică DCS-9500T pentru măsurarea temperaturii

Papuc Irina

Oradea, ZMO și Biharia s-au asociat pentru realizarea „Centurii Bihariei”

Traian Dan

Alchemy Hub Brașov – nominalizat la Best Coworking Space in Romania

Ligia Voro

Ministerul Turismului, reprezentanţe teritoriale interne în Harghita, Sibiu și Bistriţa-Năsăud

redactia

”Pita de Sântimbru”, prima pâine ecologică din România

Stefana Muresan

Kastamonu Reghin, investiții de 4 mil. euro în cea de-a treia linie de melaminare a PAL-ului

redactia

Corina Crețu: Progrese în implementarea programelor operaționale în regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Campionii în Business din Muntenia au fost premiați pe scena Teatrului Național București

redactia

Evoluția pieței pensiilor private în primul semestru al anului 2019

Ligia Voro

Un argeşean a dat lovitura cu o cultură de cartofi mov

redactia

Standard8: 10 ani de PR și marketing la Sibiu

Papuc Irina

Master-Planul investițiilor în turism, aprobat de Guvern. Mai multe proiecte din Transilvania

Stefana Muresan

Investițiile franceze în România : 3000 de societăți cu capital francez

Stefana Muresan

Leave a Comment