Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Vinul.Ro a lansat „Gastronomie Românească de secolul XXI” – o documentare-premieră cu rețete românești și reinterpretate din toata țara.
Un veritabil ghid gastronomic al României, cu suveniruri culinare din tradiția autohtonă aduse în modernitate, realizate de bucătari profesioniști din restaurante, hoteluri și pensiuni de pe tot cuprinsul României “Gastronomie românească de secol XXI” este un volum bilingv, în română și engleză, de 160 de pagini, editat de publicația Vinul.ro.
Nico Lontras, Joseph Hadad, Adrian Tihulcă, Emil Manea, Ghișoi Cornelia, Oana Irina Coantă, Ana Consulea, Petronela Ciubotaru – sunt numai câteva dintre personalitățile cu care editorii Vinul.Ro au stat de vorbă în călătoriile lor culinare, în demersul de a publica această carte-album.

Evenimentul de lansare oficială a avut loc, în 22 mai, la The Wine Club by Vinexpert, în prezența autorilor Cezar Ioan și Adriana Popescu și unuia dintre fotografii albumului, Andreea Bogdan, alături de Alina Miron. Pahare de vin bine răcite de la crama SERVE Clubul Cavalerilor, unul dintre susținătorii acestui demers cultural, alături de Selgros România și un bufet asortat cu preparate românești reinterpretate, pregătite de chef-ul The Wine Club, Savel Coca, au făcut deliciul oaspeților alături de autografele și poveștile editorilor Vinul.Ro.
„Noi considerăm că este un început de discuție despre gastronomia românească, adusă în modernitate. Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie. Se spune că și marile adevăruri au nevoie să fie spuse pe înțelesul fiecărei generații pentru a-și păstra valabilitatea. Lucruri bune pe care le considerăm ale naostre se vor pierde dacă nu avem grijă de ele – să le păstrăm, să le punem din nou în lumină. Cartea își are originea în ideile care ne-au condus să consituim primul Congres National de Gastronomie din România – und acleași lucru am discutat – despre gastronomia românească – parte integrantă din cultura popurului nostru” , a precizat Cezar Ioan, autor și publisher Vinul.Ro.
Text: Adriana POPESCU
Foto: Andreea BOGDAN

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clădirea Primăriei Oradea va intra în reabilitare și va deveni atracție turistică

Articolul următor

Consiliul Județean aprobă finanțarea pentru construirea primei Săli Polivalente din Alba

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share