Energie Energy Mirror Of Romania Sibiu Slider

Ministerul Energiei a virat Romgaz aproape 21 milioane de lei pentru CTE Iernut

SNGN Romgaz SA Mediaş a primit prima rată din Contractul de finanţare nr. 4/07.12.2017 pentru investiția “Ciclu combinat cu turbine pe gaz” – Iernut, a anunţat conducerea celui mai mare producător de gaze naturale autohton, într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti. Ministerul Energiei a virat aproape 21 de milioane de lei. Cererea de rambursare a fost depusă în 14 decembrie 2017. 
 
“Ministerul Energiei a virat, în 26 iunie, suma de 20.994.224,14 lei, reprezentând Rata 1 aferentă Contractului de finanțare nr. 4/07.12.2017 pentru investiția “Ciclu combinat cu turbine pe gaz” – Iernut. Suma a fost virată ca urmare a aprobării primei cereri de rambursare depuse, împreună cu documentele justificative, la Ministerul Energiei – Comisia P.N.I., conform Graficului cererilor de rambursare”, a anunţat, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti, noul director general al companiei, Adrian Volintiru. Cererea de rambursare a fost depusă în 14 decembrie, o săptămână mai târziu după ce a fost semnat cu Ministerul Energiei contractul de finanțare nerambursabilă a investiției “.
Contractul presupune predarea la cheie a investiției, de la proiectare la punere în funcțiune. Contractul a fost câștigat, în 2016, de asocierea formată din Duro Felguera SA şi SC Romelectro SA, iar durata contractului este de 36 de luni. În 2017, au fost efectuate lucrări de amenajare a terenului şi au fost realizate lucrări de fundaţii extinse cu piloţi, s-au întocmit documentaţii pentru obţinerea tuturor autorizaţiilor necesare pentru execuţia lucrărilor şi exploatarea noii centrale, au fost obţinute autorizaţiile pentru construirea noii termocentrale şi a staţiei de hidrogen, s-a livrat o turbină cu gaze împreună cu anexele acesteia şi noua staţie de hidrogen. Tot în 2017 a fost recepţionat Proiectul tehnic care se află în curs de avizare şi aprobare.
Valoarea estimată a finanțării prin PNI este de minim 227,2 milioane lei și de maxim 320,9 milioane lei, pentru că potrivit prevederilor legale nu poate depăși 25 % din valoarea totală a contractului care este în cuantum de 320 de milioane de euro.
Romgaz, cel mai important producător autohton de gaze naturale, a raportat, pentru anul financiar 2017, cele mai bune rezultate financiare de la listarea companiei la Bursa de Valori București și London Stock Exchange.
Romgaz a obținut în 2017 o cifră de afaceri de 4.585 de milioane de lei, în creștere cu 34,4 % mai mult decât în anul anterior, un profit net de 1.854,7 milioane de lei, mai mare cu 81,03 % faţă de anul 2016, respectiv cu 830,2 milioane de lei şi un profit net pe acţiune de 4,81 lei, faţă de 2,66 lei în anul 2016. Producţia de gaze naturale a fost de 5.158 milioane de mc, cu 939 milioane de mc mai mult decât în cel anterior, ceea ce reprezintă o creștere de 22,2 % a producției.
Ligia VORO
 

Related posts

Baia Mare va avea rețea de reîncărcare a mașinilor electrice

Nora Dumitrescu

Soluții pentru fermierii români: agricultură ecologică, forme asociative, consultanță

Stefana Muresan

Dent Estet, investiție de 2 milioane de euro la Sibiu. „Aducem cele mai noi tehnologii din domeniul dentar din lume”

redactia

Leave a Comment