Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

80.000 de vizitatori în trei muzee clujene

Trei muzee, aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, au înregistrat, în prima jumătate a anului în curs, aproape 80.000 de vizitatori, cifră în continuă creştere, au informat marţi reprezentanţii administraţiei judeţene.
“Muzeele clujene, din ce în ce mai atractive pentru turiştii de pretutindeni. Primul semestru al anului 2018 a însemnat, pentru instituţiile muzeale ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, o nouă perioadă de creştere a numărului celor care au decis să le treacă pragul”, se arată într-o informare transmisă CJ Cluj.
În primele şase luni ale anului, cei mai mulţi vizitatori au fost înregistraţi la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, 40.500, urmat de Muzeul de Artă, cu 32.300, şi de Muzeul Memorial “Octavian Goga”, cu 6.291 de vizitatori.
“Muzeul Etnografic al Transilvaniei a înregistrat în primul semestru din acest an un număr de peste 40.500 de vizitatori, în creştere semnificativă raportat la perioada similară din anul precedent când pragul muzeului a fost trecut de 32.200 de persoane. Dintre aceştia, 20.646 au optat pentru Parcul Etnografic Romulus Vuia, 19.654 de vizitatori au fost prezenţi la sediul central, în timp ce restul de 270 au luat parte la Atelierul de Icoane din Piaţa Ştefan cel Mare”, conform CJ.
Muzeul de Artă Cluj-Napoca, cu o colecţie de peste 14.000 de piese de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă şi fond documentar a fost vizitat, pe parcursul lunilor ianuarie-iunie 2018, de peste 32.300 de vizitatori.
“De asemenea, Muzeul Memorial ‘Octavian Goga’ Ciucea a înregistrat o creştere a numărului de vizitatori, comparativ cu acelaşi interval al anului precedent, ajungând la 6.291, cu peste 13% mai mult decât în 2017. Printre evenimentele care s-au bucurat de un succes remarcabil, atrăgând un număr mare de participanţi, pot fi amintite Expoziţia ‘Octavian Goga – Ipostaze ale unei personalităţi’, care a deschis seria evenimentelor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri”, se menţionează în informarea CJ Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

96% din prima generație a masteranzilor ABSL au fost angajați în domeniul serviciilor pentru afaceri

Articolul următor

Cele mai profitabile afaceri cu tranzacţii imobiliare din Mureş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share