Agricultura Bistrița-Năsăud Ultimele stiri

Monor, Romfulda și Lacto Sinelli domină piața lactatelor din Bistrița-Năsăud

Primii trei producători de lactate din Bistrița-Năsăud au raportat pentru 2017 afaceri care însumate reprezintă 150 milioane lei. Potrivit bistritabusiness.ro, liderul, Carmo Lact Prod (Monor), a făcut mai mult de jumătate: 80,9 milioane lei, o cifră record în istoria companiei.
Deținută de familiile Creoșteanu și Neagoș, Carmo Lact Prod SRL și-a crescut cu 11,4 mil. lei cifra de afaceri în anul anterior, adică un plus de 16,4% față de 2016. Profitul net s-a triplat în aceeași perioadă, ajungând la 3 mil. lei. La ora actuală, reţeaua de distribuţie a produselor Monor cuprinde peste 1.500 de puncte de lucru în orașele Baia Mare, Bistriţa, Brașov, București, Cluj Napoca, Iași, Mediaș, Râmnicu Vâlcea, Reghin, Satu Mare, Sibiu, Sighișoara, Târgu Mureș, potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul companiei, www.monor.ro.
Al doilea producător de lactate din județ după cifra de afaceri, ROMFULDA Prod SRL, deținut de familia Roman din Beclean, a înregistrat în 2017 o creștere în rulaj de 5,1 mil. lei, adică 12,5% față de anul anterior. Profitul net a scăzut de la 3,1 mil. lei la 2,2 mil.
Pe locul trei în top, ca și în anii anterior, se situează Lacto Sinelli SRL din Teaca (fosta Lacto Muntean), companie deținută de antreprenorul Simion Drecșan. Cifra de afaceri a acesteia a săltat în 2017 cu 2,3 mil. lei, față de anul anterior.

Related posts

Vinurile de Carastelec, promovate de un restaurant Michelin

Nora Dumitrescu

UNIQUE SMILE – “We make it visible”  

Ligia Voro

Transgaz vrea să cumpere Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

Stefana Muresan

1 comment

REVISTA PRESEI 9 – 15 IULIE – Holland Dairy House 16 July 2018 at 14:22

[…] 🐄 Cum arată piața lactatelor din Bistrița-Năsăud Monor, Romfulda și Lacto Sinelli sunt principalii jucători, raportatand pentru 2017 afaceri care însumate reprezintă 150 milioane lei. ➡ http://www.transilvaniabusiness.ro/monor-romfulda-si-lacto-sinelli-domina-piata-lactatelor-din-b… […]

Reply

Leave a Comment