Timiș Ultimele stiri

Activitatea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, la final de semestru

S-a facut bilantul activitatii pe primul semestru, la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Reprezentantii Camerei si-au prezentat realizarile, iar acum pun la punct planurile pentru cea de-a doua jumatate a anului.
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si-a continuat si in acest an activitatea de facilitator de crestere economica, deruland un amplu program de instruire a firmelor cu privire la reglementarile eruopene si nationale din diverse sectoare de activitate. Nici anul acesta nu au lipsit misiunile economice organizate de Camera de Comert, care s-au bucurat de un real succes in randul mediului de afaceri timisean.
Sute de oameni din mediul de afaceri locali au participat la seminatul privind relatiile de munca dintre angajati si angajatori, sanatatea si securitatea salariatilor. La fel de mare a fost interesul si pentru conferinta „Rolul din importanta FNGCIMM in accesarea fondurilor europene si in sustinerea programelor de finantare guvernamentale”, sustinut de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si CCIAT.
De asemenea, impreuna cu AJOFM Timis, Camera de Comert a derulat sesiuni de informare, iar impreuna cu Directia Regionala de Finante a prezentat reglementarile fiscale pentru anul 2018. Protectia Datelor cu Caracter Personal a fost una dintre temele de larg interes discutate la CCIAT, iar gasirea de solutii pentru atenuarea crizei fortei de munca pe piata din Timis a fost printre preocuparile constante ale Camerei de Comert.
CCIAT a sprijinit si anul acesta internationalizarea firmelor si afacerilor din judet prin misiuni economice, la care au participat peste 80 de firme. Portugalia, Serbia, Ungaria si Grecia sunt doar cateva dintre tarile in care oamenii de afaceri au avut intalniri cu mediul economic local.
Nici anul acesta nu au lipsit expozitiile organizate de CCIAT la Centrul Regional de Afaceri. Nu mai putin de 30.000 de vizitatori au trecut pragul Salonului Industriei Usoare, al Salonului Mirilor, al Salonului International de Vinuri sau al evenimentului Universul Casei Tale si Expo Mobila, ori al Banat Agralim.
Pe de alta parte, CCIAT promoveaza interesele economice al comunitatii de afaceri din judet in cadrul intalnirilor cu oficiali ai guvernului Romaniei, reprezentanti ai corpului diplomatic, dar si al altor asociatii de afaceri straine. Conducerea Camerei a primit vizita Ambasadorului Mexicului in Romania, pe cea a delegatiei italiene condusa de Ambasadorul Italiei si pe cea a delegatiei Camerei de Comert Olanda-Romania. De asemenea, la CCIAT au fost prezenti cei din conducerea Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana si Ambasada Bulgariei in Romania, iar conducerea Camerei din Timis a participat la Saptamana Diplomatiei Comerciale, care a avut loc la Bucuresti.
Un alt proiect deosebit de important pe care CCIAT l-a derulat pe parcursul acestui an se refera la crearea unei retele pentru mobilitatea fortei de munca in zona transfrontaliera, iar interesul Camerei asupra schimbarilor climatice a fost demonstrat prin proiectul Climate Kic.
Pentru semestrul II, CCIAT pregateste diferite misiuni economice in tari din intreaga lume, dat si o serie de expozitii, precum si cursuri si seminarii.

Related posts

Apicultorii din zona Transilvaniei se adună în târg la Cluj

Nora Dumitrescu

Ministrul transporturilor: “Execuția Tunelului Meseș va dura trei ani”

Nora Dumitrescu

From superyachts to tailor-made luxury cars at the 2018 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Promovare la nivel naţional şi internaţional: Timişoara şi Timişul sunt destinaţia turistică a anului 2021

Robert Bloancă

Mobilitatea urbană sustenabilă, dezbătută la Iași în cadrul PRIA Urban Mobility Conference 

Ligia Voro

Via ferrata, speoturism și vizite la bisericile de lemn din Pădurea Craiului

Traian Dan

FRI-EL Buildings dezvolta Ateneo la Timisoara. 1.300 de apartamente si facilitati integrate sunt prevazute in proiect.

Robert Bloancă

Taxa turistică nu se elimină la Timişoara

Robert Bloancă

Hidroserv a depus planul de reorganizare

Ligia Voro

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

Diplomacy360 International Conference 2019

Ligia Voro

Penny, noul sponsor principal al echipei naționale și al României Under 21

Traian Dan

Terenuri gratuite oferite de Primăria Lugoj

redactia

Reinventarea afacerilor în România: Universum lansează un abonament economic de mâncare livrată acasă

Ion Surdu

ALTEX introduce chatboţi pentru simplificarea proceselor de resurse umane

Traian Dan

Bolt lansează serviciul de plată în numerar!

Ligia Voro

Nemții de la Polipol, investiții masive în fabrica de canapele din Satu Mare

Stefana Muresan

Premiera europeana la Timisoara în 2021 – noul concept ibis Square al Accor

Ionut Oprea

Aniversare: 50 de ani de când a fost lansat sistemul anti-blocare a frânei (ABS)

Ligia Voro

Fornetti România a investit 1,5 milioane de euro la fabrica pe care o deţine în Timiş

Robert Bloancă

Asigurarea cu medicamente în România: există sau nu motiv de panică și de ce au dispărut 2.000 de preparate ieftine

Papuc Irina

Gazprom, vastă campanie de explorare petrolieră în Bihor şi Timiş

Stefana Muresan

Tabla navală produsă de combinatul de la Galaţi, folosită în şantierul Vard din Tulcea pentru construcţia unei nave de explorare polară cu propulsie hibridă

redactia

Rainfall: Cum să nu dai greș cu produsele și serviciile pe care le creezi. Pune clientul la baza strategiei tale!

Transilvania Business

Leave a Comment