Ultimele stiri

WIZZ AIR SĂRBĂTOREȘTE 2 ANI DE LA DESCHIDEREA BAZEI DIN IAȘI PRIN EXTINDEREA OPERAȚIUNILOR

Wizz Air, cea mai mare linie aeriană din România și una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa, lansează 7 noi rute odată cu aniversarea a doi ani de la inaugurarea bazei din Iași și cu alocarea celei de-a doua aeronave în flota locală. Aparatul de zbor modern Airbus A320 cu 180 de locuri va asigura operațiunile pentru cele mai noi rute din Iași spre Billund, Bruxelles Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris Beauvais și Salonic, precum și creșterea frecvențelor pe 2 destinații populare: Milano Bergamo și Tel-Aviv. În total, programul WIZZ va include 20 de zboruri săptămânale adiționale cu plecare din Iași.
Concomintent cu începerea celor 7 noi rute, operațiunile WIZZ de la baza locală cresc cu 49% în 2018, și includ 550.000 de locuri la vânzare, spre 15 destinații în 11 țări, la tarife ce încep de la doar 69 de lei. Investițiile totale în baza din Iași depășesc 200 de milioane de dolari și susțin în continuare piața locală de forță de muncă. Compania are o echipă locală formată din peste 70 de profesioniști în aviație, iar operațiunile sale facilitează peste 280 de locuri de muncă anual în regiune, în industriile afiliate.
În primele șase luni din 2018, mai mult de 190.000 de pasageri din Iași au călătorit la bordul aeronavelor companiei, cu 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, o creștere care indică cererea tot mai mare pentru serviciile WIZZ și tarifele sale scăzute.
„După extinderea recentă din Sibiu și București, suntem bucuroși să aducem și mai multe vești bune pasagerilor din România. Astăzi sărbătorim a doua aniversare a bazei din Iași prin alocarea celei de-a doua aeronave Airbus A320 și prin lansarea a 7 rute noi”, a declarat Sorina Ratz, Head of Corporate Communications Wizz Air (interimar) în cadrul unei conferințe de presă la Iași.
Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air oferă acum 141 de rute către 22 de țări (inclusiv zborul intern București – Cluj-Napoca), în toată Europa, de la zece aeroporturi locale. În 2018, 21 de noi rute au fost deja anunțate din România, spre destinații populare precum Atena din București și Cluj-Napoca, Nisa, Lyon sau Malmo și Salonic din Iași. Wizz Air operează de pe zece aeroporturi din România cu o flotă tânără formată din 25 de aparate de zbor, inclusiv 5 Airbus A321 noi și ultra-eficiente, cu 230 de locuri, și o echipă formată în prezent din mai mult de 1.000 de angajați locali.

„Prin extinderea bazei Wizz Air la Iași și operarea noilor rute, se concretizează, pentru prima dată, strategia noastră de conectare cu țările Nordice (Suedia, Olanda și Danemarca), unde există comunități de români din regiunea Moldovei, și devin posibile, totodată, călătoriile cu avionul spre noi destinații de vacanță. O bază aeriană reprezintă fundația afacerii unei companii, iar faptul că cel mai mare operator de zbor low cost din Europa Centrală și de Est își consolidează investiția la Iași demonstrează că aeroportul nostru este un reper important de dezvoltare pentru companiile aeriene. Datorită colaborării cu Wizz Air, reușim să le oferim pasagerilor noștri o gamă variată de rute spre cele mai importante centre din Europa. Numărul mare de destinații pe care le acoperim în acest moment înseamnă, de fapt, un trafic de pasageri crescut. Este o bucurie pentru noi, dar în același timp o mare provocare care ne obligă să dezvoltăm infrastructura aeroportuară actuală. Multumim, pe această cale, partenerului nostru Wizz Air, pentru deschiderea și susținerea acordată, în vederea dezvoltării aeroportului și a întregii regiuni”, a declarat Cătălin BULGARIU, Directorul Aeroportului Internațional Iași
În prezent, de pe Aeroportul Iași, cu operatorul Wizz Air, se poate călători spre urmatoarele destinații: LONDRA (Luton), MILANO (Bergamo), VENEȚIA (Treviso), ROMA (Ciampino), CATANIA, BOLOGNA, LARNACA și TEL AVIV. Odată cu introducerea noilor zboruri Wizz Air – MALMö, EINDHOVEN, DORTMUND, BILLUND, SALONIC, PARIS (Beauvais) și BRUXELLES (Charleroi) – numarul rutelor internaționale, cu plecare de la /către Aeroportul Iași, a ajuns la 22.
Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 103 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 44 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 4.000 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 30 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni (până la 30 aprilie 2018). Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a fost numită recent „European Airline of the Year 2017” de Aviation 100.

Related posts

Timișul, hub regional în domeniul distribuției de gaze naturale. Transgaz investește aproape 50 mil. euro într-o conductă de gaze spre Serbia

redactia

Politehniștii băimăreni au învățat cum să își facă un plan de afaceri

Nora Dumitrescu

FOTO: Investiții de peste 31 milioane lei la SCJ Mureș

Ligia Voro

Tesla vine în România, în 2019. Informația a fost confirmată de Elon Musk

redactia

Atractivitate crescută pentru programul de internship al Star Transmission & Star Assembly

Ligia Voro

Fermierii campioni la porumb din județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți și Hunedoara

redactia

Americanii de la TE Connectivity au investit 6 mil. euro într-o fabrică de senzori la Giarmata

redactia

Sfaturi despre carieră (și despre viață) de la HR Manager-ul VCST Automotive Production

Ligia Voro

Extinderea Prezidiului și a Listei de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România

Ionut Oprea

Heliport la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Ligia Voro

AEW a finalizat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș către Indotek

Ligia Voro

Grecii de la Olympus, investiție de peste 20 mil. euro într-o nouă linie de producţie la fabrica din Hălchiu, judeţul Braşov

Stefana Muresan

Noi instrumente de eficiență energetică (cogenerare, monitorizare, automatizare)

redactia

Proprietarul SunGarden: “Hotelurile pot deveni acum centre pentru vârstnici”

Nora Dumitrescu

Prima companie locală de software listată la bursă va da dividende

Nora Dumitrescu

Programul zborurilor operate de pe Aeroportul Cluj în luna septembrie

Stefana Muresan

Sibiul, ocupat 94% de Summit

redactia

Serele din Transilvania, depășite de comenzi de Paște

Nora Dumitrescu

BestJobs a lansat serviciul de staffing pentru perioade scurte

Stefana Muresan

Lidl plusează la salarii. De la 1 martie, cel mai mic salariu brut – 4.000 de lei

Traian Dan

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

Care sunt cei mai mari proprietari de păduri din România

Stefana Muresan

Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

Ligia Voro

Una dintre cele mai bune şcoli de afaceri din Europa se află în Sighetu Marmației

redactia

Leave a Comment