Bihor Fonduri Europene Ultimele stiri

Proiecte de 24 de milioane de euro pentru fluidizarea circulației în Oradea

Municipalitatea orădeană a pregătit două noi proiecte de infrastructură edilitară care să diminueze dificultatea circulaţiei rutiere, ce se vor adăuga altora, deja începute, precum îmbunătăţirea transportului în comun şi prin realizarea de noi artere, parcaje şi poduri rutiere.
Primarul Ilie Bolojan a anunţat valoarea însumată a celor două proiecte – 24 milioane euro, bani pe care municipalitatea vrea să-i obţină de la Uniunea Europeană, prin axa pentru creşterea mobilităţii urbane.
Un prim proiect, în valoare de 18 milioane euro, vizează creşterea fluenţei circulaţiei din strada Republicii (zona Gării) până în capătul cartierului Nufărul, prin eliminarea punctelor de conflict şi de blocaj din dreptul blocului Cicero, din intersecţia giratorie a bulevardului Nufărul cu strada Sucevei şi din Centrul Civic.
Un al doilea proiect, în valoare estimată de 6 milioane euro, vizează accesul dinspre Cetate spre Piaţa Unirii pe cale exclusiv velo şi pietonală.
Studiul de fezabilitate este realizat de compania EGIS. La sfârșitul lunii august va fi aprobat studiul de fezabilitate și va fi depusă cererea de finanțare prin fonduri europene (axa de finanțare pe mobilitate urbană). Dacă proiectul va fi câștigat, urmează să fie semnat contractul de finanțare în această toamnă, spre finalul anului. În paralel cu semnarea contractului se va derula procedura de licitație privind proiectarea și execuția, iar la primăvară vor putea fi începute lucrările, care vor dura aproximativ doi ani și jumătate.

Related posts

Noul val în automotive

Ligia Voro

Primăria Oradea construiește cu circa 5 mil. euro o parcare de 400 locuri

Stefana Muresan

Harghita: Cea mai mare productie de cartofi de dupa Revolutie, in unele zone – 35 de tone/hectar

Stefana Muresan

Leave a Comment