Agricultura Fonduri Europene Ultimele stiri

Fonduri europene de aproape 846 de mil. euro pentru beneficiarii PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va deschide în perioada iulie – septembrie 2018 mai multe sesiuni de depunere de proiecte pentru submăsurile din PNDR 2020, valoarea totală a sumelor alocate fiind de aproape 846 de milioane de euro, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Una dintre cele mai aşteptate submăsuri – 4.1 “Investiţii în exploataţiile agricole”, inclusiv ITI (investiţii teritoriale integrate n.r.), are prevăzute pentru sesiunea care se deschide în iulie fonduri în valoare de 303 milioane de euro, din care 79 de milioane de euro (26%) pentru sectorul vegetal. Din această sumă 26 de milioane de euro vor fi alocate pentru proiectele pe zona montană, iar 53 de milioane de euro pentru zona non-montană.
Pe această submăsură cele mai multe fonduri vor merge către sectorul zootehnic, respectiv 165 de milioane de euro (54%), din care 54 de milioane de euro pentru zonă montană, iar 111 milioane de euro pentru zona non-montană. Pentru ferma de familie şi ferma mică sunt disponibile 59 de milioane de euro (19%).

Related posts

CJ Sibiu: Un producător chinez de jucării, interesat să deschidă o fabrică în Europa

redactia

Lideri pentru excelență în sănătate by FIC & Ministerul Sănătății

Ligia Voro

„Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Ionel Albu

Leave a Comment