Investitii Sanatate Ultimele stiri

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Din inițiativa unui ONG, în România se va construi primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică, în curtea Spitalului de Copii Marie Curie din București, susținut financiar din inițiativă privată. Peste 1500 de companii și peste 145.000 de persoane fizice și-au adus până acum aportul la construcția spitalului privat ce se dorește a fi finalizat până la sfârșitul anului 2019.
Inițiativa construcției acestui spital aparține Asociației Dăruiește Viață, suma estimată pentru realizarea investiției fiind de 12 milioane de euro. După startul campaniei, în luna decembrie 2017, atât firme cât și persoane fizice au donat pentru construcția spitalului, în doar trei săptămâni fiind strânsă suma de 4 milioane de euro. Din suma totală necesară, până în prezent a fost colectată suma de 8 milioane de euro. ”A fost o mobilizare fără precedent. Mii de oameni ne-au sunat, ne-au scris email-uri, ne-au lăsat mesaje pe paginile de facebook, pentru a dona, pentru a semna contracte, pentru a se informa despre proiectul nostru. Eu vreau să le mulțumesc public, atât în numele nostru, al echipei Dăruiește Viață, cât și în numele medicilor și al copiilor care vor beneficia de tratament în noul spital, pe care îl facem împreună”, a declarat Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.
Un spital modern, la standarde europene
Spitalul, care va fi construit în baza unui proiect arhitectonic conform standardelor internaționale, va avea 52 de paturi în secția Oncologie pentru internare continuă, 10 paturi în secția de Chirurgie Oncologică, 25 de paturi în Departamentul Ambulator, zece camere sterile, un compartiment pentru Radioterapie, bibliotecă și cinema, săli pentru activități educaționale și recreere, iar micuții vor fi supravegheați și de părinți care vor avea paturi lângă paturile copiilor. Toate funcționalitățile și dimensionarea spațiilor a fost realizată de către consultați francezi, specializați în construcția de spitale în Europa. Aceștia au supervizat designul medical al spațiului, integrând toate procedurile medicale și itinerariul micuților pacienți astfel încât să fie respectate toate protocoalele pe perioada tratamentului acestora, iar riscul de a dezvolta infecții să fie cât mai scăzut. Construcța spitalului va fi realizată de firma Consola Grup Construct.

”Ne-am propus să schimbăm conceptul spitalelor prin acest proiect. Când copiii intră în spital, vor intra, de fapt, într-un spațiu al jocului, vom avea săli tematice, o terasă în aer liber, o bibliotecă, o sală de sport, unde copiii vor putea să aibă diverse activități, să nu se plictisească. Tema conceptului este „Copacul vieții” – în interior, copiii vor avea diferite lumi. Buncărul de radioterapie va fi o lume a apelor subterane, sau vizuina unui arici. Vom lansa și o aplicație, astfel încât copiii să poată avea contact și cu lumea exterioară atunci când sunt în spital. Ce ne dorim este ca în momentul când vin la spital, și copiii și părinții să nu aibă această teamă pe care o resimt acum”, a explicat Raluca Șoaită, arhitecta proiectului, potrivit Asociației Dăruiește Viață.
Mai mult, Asociația va dezvolta proiectul inițial pe o nouă direcție, prin adăugarea unui bloc operator modern, precum și alte departamente necesare pentru tratamentul complex al copilului bolnav de cancer.
Sursa foto: Asociația Dăruiește Viața

Related posts

Aproape 33.000 de fermieri bihoreni au depus Cereri unice de plată la APIA Bihor

Traian Dan

Turcii de la Durmazlar vor să participe la licitații pentru tramvaie în Arad, Timişoara, Brăila şi Craiova

Stefana Muresan

Ce aduce nou GastroPan 2017 la Sibiu față de edițiile anterioare?

Ligia Voro

Bosch inaugurează un Centru de Training la Cluj

Ionut Oprea

UBB Cluj, 8.000 de locuri bugetate pentru admiterea la cursuri de licenţă şi master și noi specializări

Stefana Muresan

ADR Centru se implică în susținerea firmelor din Regiunea Centru

redactia

Barajele din Transilvania vor fi reevaluate

Nora Dumitrescu

Aproape 800 milioane de lei pentru proiecte de mediu prin Programul Spații Verzi

Traian Dan

În doi ani, Gazprom ar putea da startul producţiei de petrol şi gaze în Timiș

Stefana Muresan

ADR Centru: Alte 17 firme, contracte de finantare nerambursabila de peste 80 milioane lei

Stefana Muresan

CTP: New milestones for 2023

Ionut Oprea

Frații Pavăl au cumpărat aproape un sfert din acţiunile ALRO

redactia

FOTO: Zile spectacol la Oradea, a fost celebrat fenomenul Art Nouveau

Ligia Voro

UBB devine parte a consorțiului universitar european condus de Universitatea din Lille – Franța

Stefana Muresan

Cum arată primul autobuz electric al Zalăului

Nora Dumitrescu

„Săptămâna Pădurii Transilvania”: Asociația Tășuleasa Social organizează cea mai mare împădurire de până acum. Oricine poate participa

Papuc Irina

Exact Systems România organizează a 3-a ediție a Quality Academy

Stefana Muresan

Un IT-ist a investit 5.000 de euro în albine. Acum, produce 5 tone de miere pe an

redactia

Schimbările climatice, tema fierbinte evitată de liderii UE la Summit-ul de la Sibiu

Ligia Voro

Ulysse Nardin, official sponsor of the 2018 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

EuropaProperty: short-list for 12th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

Peste 6.500 de participanți la „școala” națională online, organizată de JA

Traian Dan

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

Ligia Voro

Adunarea Generală Anuală a Grupului Schaeffler a aprobat dividendele și un nou sistem de remunerare

Ligia Voro

Leave a Comment