Investitii Sanatate Ultimele stiri

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Din inițiativa unui ONG, în România se va construi primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică, în curtea Spitalului de Copii Marie Curie din București, susținut financiar din inițiativă privată. Peste 1500 de companii și peste 145.000 de persoane fizice și-au adus până acum aportul la construcția spitalului privat ce se dorește a fi finalizat până la sfârșitul anului 2019.
Inițiativa construcției acestui spital aparține Asociației Dăruiește Viață, suma estimată pentru realizarea investiției fiind de 12 milioane de euro. După startul campaniei, în luna decembrie 2017, atât firme cât și persoane fizice au donat pentru construcția spitalului, în doar trei săptămâni fiind strânsă suma de 4 milioane de euro. Din suma totală necesară, până în prezent a fost colectată suma de 8 milioane de euro. ”A fost o mobilizare fără precedent. Mii de oameni ne-au sunat, ne-au scris email-uri, ne-au lăsat mesaje pe paginile de facebook, pentru a dona, pentru a semna contracte, pentru a se informa despre proiectul nostru. Eu vreau să le mulțumesc public, atât în numele nostru, al echipei Dăruiește Viață, cât și în numele medicilor și al copiilor care vor beneficia de tratament în noul spital, pe care îl facem împreună”, a declarat Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.
Un spital modern, la standarde europene
Spitalul, care va fi construit în baza unui proiect arhitectonic conform standardelor internaționale, va avea 52 de paturi în secția Oncologie pentru internare continuă, 10 paturi în secția de Chirurgie Oncologică, 25 de paturi în Departamentul Ambulator, zece camere sterile, un compartiment pentru Radioterapie, bibliotecă și cinema, săli pentru activități educaționale și recreere, iar micuții vor fi supravegheați și de părinți care vor avea paturi lângă paturile copiilor. Toate funcționalitățile și dimensionarea spațiilor a fost realizată de către consultați francezi, specializați în construcția de spitale în Europa. Aceștia au supervizat designul medical al spațiului, integrând toate procedurile medicale și itinerariul micuților pacienți astfel încât să fie respectate toate protocoalele pe perioada tratamentului acestora, iar riscul de a dezvolta infecții să fie cât mai scăzut. Construcța spitalului va fi realizată de firma Consola Grup Construct.

”Ne-am propus să schimbăm conceptul spitalelor prin acest proiect. Când copiii intră în spital, vor intra, de fapt, într-un spațiu al jocului, vom avea săli tematice, o terasă în aer liber, o bibliotecă, o sală de sport, unde copiii vor putea să aibă diverse activități, să nu se plictisească. Tema conceptului este „Copacul vieții” – în interior, copiii vor avea diferite lumi. Buncărul de radioterapie va fi o lume a apelor subterane, sau vizuina unui arici. Vom lansa și o aplicație, astfel încât copiii să poată avea contact și cu lumea exterioară atunci când sunt în spital. Ce ne dorim este ca în momentul când vin la spital, și copiii și părinții să nu aibă această teamă pe care o resimt acum”, a explicat Raluca Șoaită, arhitecta proiectului, potrivit Asociației Dăruiește Viață.
Mai mult, Asociația va dezvolta proiectul inițial pe o nouă direcție, prin adăugarea unui bloc operator modern, precum și alte departamente necesare pentru tratamentul complex al copilului bolnav de cancer.
Sursa foto: Asociația Dăruiește Viața

Related posts

Aproape 200.000 de români aleg stațiunile montane din Brașov pentru vacanța de iarnă

Papuc Irina

Fabrica de medicamente Hyperion din Iași, achiziționată de investitori din Bulgaria și Belarus

redactia

Electric Castle – festivalul care împlinește vise

Stefana Muresan

CJ Alba a obținut finanțare pentru redeschiderea policlinicii Spitalului Județean Alba

Ligia Voro

Globalworth: We are all committed to fight and overcome this crisis

Ionut Oprea

Fabrică de mobilă pe 5 hectare la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Cartierul Pintea primește 2 milioane de euro de la UE

Nora Dumitrescu

Undă verde pentru Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș. Se reiau zborurile de azi

Ligia Voro

Venituri în creștere cu 5% pentru Digi Comunication NV pe trimestrul doi 2020

Traian Dan

Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice. Subvenţie de 20.000 de lei

redactia

România are peste 400.000 de companii cu femei acţionari

Stefana Muresan

FOTO/ Reportaj din interiorul IPEC, producător mondial de farfurii din Alba-Iulia. 50 de milioane de produse sunt exportate anual în toată lumea

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Covasna County – Land of Mansions

Transilvania Business

„Lemnul este lumea noastră”. Holver, o investiție străină cu strategii durabile de modernizare și digitalizare în domeniul logistic

Ion Surdu

Traseele turistice din zona Cheile Turzii au fost modificate

Nora Dumitrescu

Expediție științifică a UBB în Caucaz

Ligia Voro

Comisarul Corina Crețu: 25 milioane de euro vor fi realocate IMM-urilor din domeniul digital din România

redactia

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Un startup din Sibiu vrea să folosească tehnologia blockchain pentru ajuta medicii și pacienții

Papuc Irina

FOTO: Unilever Food Solutions a adus bucătarii profesioniști împreună la #ChefsForChefs Cluj 2018

redactia

Wallberg asigură finanțarea pentru Tower Two – al doilea turn rezidențial, cu un regim de înălțime de 16 etaje, din ansamblul XCity Towers

Papuc Irina

Investiție de 1,8 milioane de euro făcută de Continental la Carei: o nouă stație de epurare a apei

Stefana Muresan

Producătorul de componente auto Preh România angajează 350 de oameni

redactia

Noi oportunitati economice pentru oamenii de afaceri din Timis, dupa vizita ambasadorului Mexicului

Stefana Muresan

Leave a Comment