Investitii Sanatate Ultimele stiri

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Din inițiativa unui ONG, în România se va construi primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică, în curtea Spitalului de Copii Marie Curie din București, susținut financiar din inițiativă privată. Peste 1500 de companii și peste 145.000 de persoane fizice și-au adus până acum aportul la construcția spitalului privat ce se dorește a fi finalizat până la sfârșitul anului 2019.
Inițiativa construcției acestui spital aparține Asociației Dăruiește Viață, suma estimată pentru realizarea investiției fiind de 12 milioane de euro. După startul campaniei, în luna decembrie 2017, atât firme cât și persoane fizice au donat pentru construcția spitalului, în doar trei săptămâni fiind strânsă suma de 4 milioane de euro. Din suma totală necesară, până în prezent a fost colectată suma de 8 milioane de euro. ”A fost o mobilizare fără precedent. Mii de oameni ne-au sunat, ne-au scris email-uri, ne-au lăsat mesaje pe paginile de facebook, pentru a dona, pentru a semna contracte, pentru a se informa despre proiectul nostru. Eu vreau să le mulțumesc public, atât în numele nostru, al echipei Dăruiește Viață, cât și în numele medicilor și al copiilor care vor beneficia de tratament în noul spital, pe care îl facem împreună”, a declarat Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.
Un spital modern, la standarde europene
Spitalul, care va fi construit în baza unui proiect arhitectonic conform standardelor internaționale, va avea 52 de paturi în secția Oncologie pentru internare continuă, 10 paturi în secția de Chirurgie Oncologică, 25 de paturi în Departamentul Ambulator, zece camere sterile, un compartiment pentru Radioterapie, bibliotecă și cinema, săli pentru activități educaționale și recreere, iar micuții vor fi supravegheați și de părinți care vor avea paturi lângă paturile copiilor. Toate funcționalitățile și dimensionarea spațiilor a fost realizată de către consultați francezi, specializați în construcția de spitale în Europa. Aceștia au supervizat designul medical al spațiului, integrând toate procedurile medicale și itinerariul micuților pacienți astfel încât să fie respectate toate protocoalele pe perioada tratamentului acestora, iar riscul de a dezvolta infecții să fie cât mai scăzut. Construcța spitalului va fi realizată de firma Consola Grup Construct.

”Ne-am propus să schimbăm conceptul spitalelor prin acest proiect. Când copiii intră în spital, vor intra, de fapt, într-un spațiu al jocului, vom avea săli tematice, o terasă în aer liber, o bibliotecă, o sală de sport, unde copiii vor putea să aibă diverse activități, să nu se plictisească. Tema conceptului este „Copacul vieții” – în interior, copiii vor avea diferite lumi. Buncărul de radioterapie va fi o lume a apelor subterane, sau vizuina unui arici. Vom lansa și o aplicație, astfel încât copiii să poată avea contact și cu lumea exterioară atunci când sunt în spital. Ce ne dorim este ca în momentul când vin la spital, și copiii și părinții să nu aibă această teamă pe care o resimt acum”, a explicat Raluca Șoaită, arhitecta proiectului, potrivit Asociației Dăruiește Viață.
Mai mult, Asociația va dezvolta proiectul inițial pe o nouă direcție, prin adăugarea unui bloc operator modern, precum și alte departamente necesare pentru tratamentul complex al copilului bolnav de cancer.
Sursa foto: Asociația Dăruiește Viața

Related posts

Opt bazine didactice de înot vor fi construite în Bihor

redactia

Aeroportul Internaţional din Timişoara, plan de investiţii de peste 76 milioane de lei

Stefana Muresan

Cine sunt antreprenorii puternici care au cumpărat terenuri în cele mai râvnite județe. Preț record de 16.625 euro/hectar

redactia

15 firme bistrițene și-au luat licență să producă energie electrică

Stefana Muresan

Proiectul BRUA al Transgaz, un pas important

Stefana Muresan

Topul transportatorilor din Bistrița-Năsăud: BCVO Logistics, Aguaviva, Gazquez Transport și Filadelfia

Stefana Muresan

25 de ani de cooperare cu Ille et Villane din Franța și un nou acord

Ligia Voro

SIFI TM Agro, investiție de peste 1 milion de euro în Siloz Carani, cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole

Stefana Muresan

Jon Watkins appointed COO Western Europe for VGP

Ionut Oprea

BRAT are o nouă conducere

Stefana Muresan

Maurer Panoramic – alegerea firească a tinerilor de succes şi a investitorilor inspiraţi

redactia

Corina Creţu: “Ardealul, campion la atragerea banilor europeni”

redactia

CNIPMMR, împreună cu Google, ajută firmele româneşti să facă export

Traian Dan

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Stefana Muresan

TAROM începe operarea rutei Iaşi – Cluj – Iaşi

Stefana Muresan

Alte două palate din Oradea, dintre care o replică a unei clădiri din Veneţia, intră în reabilitare

redactia

E.ON Energie România a finalizat „Autostrada electrică” Iași-Târgu Mureș  

Ligia Voro

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, apel pentru dezvoltarea învățământului dual

redactia

Wizz își va deschide baza de la Timișoara în 29 mai

Nora Dumitrescu

Aproape 1,9 miliarde euro pentru CDR Centru în 2014-2020

Ligia Voro

Reducerea ratei de abandon școlar, posibilă cu bani europeni

redactia

Publicațiile din Ardeal îl somează pe Boc să redeschidă chioșcurile de presă

Nora Dumitrescu

Ale cui sunt primele certificate montane pentru cașcaval, smântână și urdă din România

Stefana Muresan

Studiu eJobs: 6 din 10 angajați plănuiesc să-și schimbe jobul în următorul an

redactia

Leave a Comment