București Eveniment

BUCHAREST INTERNATIONAL AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2018

• BIAS: sâmbătă, 28 iulie;
• 150 de aeronave civile și militare, în evoluții aeriene și expuse la sol;
• 100 de piloți și parașutiști de elită;
• participanți din 13 țări.
Cel mai mare show aerian din România – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition are loc sâmbătă, 28 iulie 2018, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–„Aurel Vlaicu” și Romaero şi este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMATSA, ROMAERO și Clubul Sportiv AIBO.
Cea de-a zecea ediţie a celui mai impresionat spectacol aviatic din România este dedicată Centenarului României și se desfăşoară sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei. BIAS 2018 reuneşte 150 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti.
BIAS 2018 este un spectacol de forță aeriană, în care așii aviației civile și militare din România, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria, Italia, Spania, Cehia și Lituania vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol.
Invitați speciali în acest an sunt ”supersonicii” Turkish Stars – reprezintă Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu 8 avioane de luptă supersonice.
În premieră pentru România, la BIAS 2018 vor participa ”magicienii” White Red Sparks, formația de acrobație a Forțelor Aeriene ale Poloniei, care evoluează cu 6 aeronave PZL TS-11 Iskra.
Spectatorii vor putea urmări în evoluții aeronave supersonice F 16 Fighting Falcon, Saab Jas 39 Gripen, F 15 Eagle și Eurofighter Typhoon. Printre avioanele expuse pentru public pe Aeroportul Băneasa, va fi și aeronava Boeing E-3A Sentry AWACS, aflată sub comanda NATO.
Forţele Aeriene Române se remarcă la BIAS 2018 cu o participare de excepție, care constă într-o serie de evoluții în premieră absolută pentru România. Spectatorii vor avea șansa de a admira evoluțiile spectaculoase ale profesioniştilor din elita Forţelor Aeriene Române, care vor realiza adevărate demonstrații artistice de forță supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon. De asemenea, așii manșei din cadrul Forțelor Aeriene Române vor evolua cu aeronave IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, și C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian.
Spectacolul este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings, care vor desfășura în aer drapelul tricolor, de 400 mp.
Pe parcursul evenimentului evoluează celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini.
De asemenea, la BIAS 2018 publicul va putea admira exercițiile executate cu măiestrie și siguranță de piloți ai companiei naționale de transport aerian TAROM.
Printre participanți se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă.
La BIAS 2018, participă și celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.
Începând de vineri dimineața, pe Aeroportul Băneasa se deschide, pentru experți și specialiști în aviație, expoziţia de aviaţie generală – General Aviation Exhibition, unde producători și proprietari de aeronave, precum și furnizori de servicii de aviație generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri. Spectatorii vor putea vizita General Aviation Exhibition în cursul zilei de sâmbătă, 28 iulie.

Related posts

Premieră: PepperEscu, primul robot care lucrează într-o companie imobiliară 

Ligia Voro

Aproape 1,7 milioane de salariaţi ar putea avea salarii mai mari cu 100 de lei net pe lună din 2020

Papuc Irina

Gaziantep İstasyon Urban Regeneration Project at MIPIM 2018

Ionut Oprea

CCIFER decernează Premiile 2017 pentru inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială

Stefana Muresan

NRCC Orange Night 2017 – meet, eat & party with the Dutch!

Ionut Oprea

RIUF Cluj Napoca, cel mai mare eveniment educational din sud-estul Europei

Ce vezi, ce testezi, ce inveti la Bucharest Technology Week 2017

Stefana Muresan

Mega-eveniment marca Star Transmission, la Cugir: Family Day – Concert Carla’s Dreams, Feli si Holograf, pe 20 mai

Stefana Muresan

Variante de cazare la Untold

KPMG își mută birourile în MIRO, cel mai nou proiect Speedwell în București

Papuc Irina

The Woman: O economie care crește durabil se poate face cu creșterea educației copiilor

Stefana Muresan

PE 13 SEPTEMBRIE SE DESCHIDE TEXTILE TECHNOLOGY SHOW

redactia

IFRS FORUM

Diana Elena Iliescu, noul director general al Patria Bank

Ligia Voro

Competitive intelligence sau diferența dintre ceea ce nu știm și ceea ce credem că știm (I)

Ligia Voro

P3 2017 expansion starts with €243 million Spanish portfolio acquisition

Ionut Oprea

Cel mai mare eveniment de arhitectura, în aceasta toamna, la Cluj-Napoca

Parteneriat pe piața cafelei din România: cea mai mare franciză „5 to go” va începe anul 2020 alături de Mozaik Investments

Papuc Irina

Compania americană Grandstream, oficial pe piața din România

Ligia Voro

CTP:  12 mil. de euro investitie pentru extinderea DSV

Ionut Oprea

Building Permit obtained for the UP-SITE BUCHAREST project

Papuc Irina

Bursa de la București a închis ședința de joi în creștere ușoară pe majoritatea indicilor

Papuc Irina

29 martie: ziua în care devii un lider al schimbării

redactia

AHK continuă la Timișoara proiectul „Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România“

redactia

Leave a Comment