Centrul oferă bolnavilor cardiovasculari accesul la posibilități moderne de diagnostic și tratament beneficiind de dotare cu aparatură de înaltă performanță pentru diagnosticul imagistic și tratamentul intervențional al afecțiunilor cardiovasculare la cele mai înalte standarde europene. Anual, în acest centru sunt consultați peste 5.000 de pacienți cu boli cardiovasculare, din care peste 1.000 beneficiază de tratament intervențional, și se efectuează peste 2.500 de examinări imagistice moderne (Angio Computer Tomografie sau Rezonanță Magnetică Nucleară Cardiacă).
Centrul medical Cardio Med oferă toată gama de servicii medicale necesare bolnavului cardiovascular, de la simple consultații până la proceduri intervenționale complexe care necesită spitalizare.
O dată cu creșterea solicitărilor din partea pacienților, Centrul Cardio Med s-a dezvoltat prin diversificarea ofertei de servicii medicale, crearea de laboratoare de imagistică, a laboratorului de cardiologie intervențională și a laboratorului de electrofiziologie intervențională și a unității de spitalizare cu 30 paturi de cardiologie intervențională, spitalizare de zi și terapie intensivă coronariană.
Centrul Medical Cardio Med este, totodată, o unitate spitalicească privată, având 20 paturi spitalizare și 3 paturi spitalizare de zi. O dată cu darea în folosință, în 2012, a celor două laboratoare de angiografie și electrofiziologie, în acest centru au fost inițiate și se practică azi, în mod curent, toate procedurile din apanajul cardiologiei intervenționale, la același nivel de vârf cu oricare centru de specialitate din Europa sau din Statele Unite: intervenții coronariene, intervenții pe valvele cardiace, denervare renală, tomografie de coerență optică, ecografii intravasculare, studii electrofiziologice și ablații, implantări de pacemakere, defibrilatoare și resincronizatoare cardiace.
Cel mai bine dotat centru imagistic din regiune
Un moment de referință în dezvoltarea centrului a constat în crearea Laboratorului de Angio Computer Tomografie Multislice, laborator care are o experiență de 10 ani în evaluarea imagistică prin CT a afecțiunilor cardiovasculare. Permanenta preocupare pentru creșterea calității serviciilor oferite, achiziționarea de softuri moderne de procesare imagistică și focalizarea asupra patologiei cardiovasculare a făcut ca Centrul Medical Cardio Med să devină cel mai bine dotat centru imagistic din această regiune. În cadrul acestei unități există două echipamente de Angio CT multislice (1 computer tomograf de 64 slice și un computer tomograf de 128 slice) și un echipament de Rezonanță Magnetică Nucleară de 1.5 Tesla. În prezent în cadrul acestui laborator sunt efectuate anual peste 2.000 de examinări de Angio Computer Tomografie și peste 500 examinări RMN pentru diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare.
Serviciile medicale oferite în domeniul imagisticii medicale se focusează, în principal, asupra evaluării circulației coronariene și periferice, dar includ și alte aplicații cum ar fi evaluarea prin bronhoscopie virtuală a afecțiunilor pulmonare, colonoscopia virtuală pentru diagnosticul afecțiunilor tubului digestiv inferior, evaluarea circulației carotidiene și a anevrismelor cerebrale, precum și multiple alte aplicații în sfera oricăror patologii care implică examinări computer tomografice (abdomen, pelvis, torace, cap etc), dar toate acestea în condiții de iradiere mult mai redusă comparativ cu alte sisteme de computer tomografie existente în regiunea noastră.
Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală, format în cadrul centrului Cardio Med, este lider în cercetarea cardiovasculară în România, colectivul de aici având la activ numeroase publicații științifice și participări în proiecte de cercetare naționale și europene, finanțate de către Ministerul Educației și Cercetării, Academia de Științe Medicale sau Comisia Europeană. Acest nucleu de cercetare beneficiază de o dotare cu echipamente de vârf, fiind cel mai bine dotat Centru de cercetare în boli cardiovasculare din România. Ca urmare a investițiilor recente în infrastructura centrului, în cadrul acestuia a luat naștere, în 2017, laboratorul de imagistică computațională, care beneficiază de dotare cu softuri moderne de postprocesare imagistică cu multiple aplicații în cercetare.
Începând din 2017, echipa de specialiști ai Centrului Cardio Med acordă consultații de specialitate în mai multe filiale de pe teritoriul județului Mureș și a județelor învecinate: Reghin (unde a dat în funcțiune în 2017 și o unitate de CT cardiac multislice 64 slice-uri), Luduș, Sighișoara, Bistrița, Odorheiu Secuiesc.
Echipă de specialiști cu experiență recunoscută
Echipa de specialiști a centrului Cardio Med include personal cu experiență recunoscută în domeniul diagnosticului și tratamentului bolilor cardiovasculare:
Liderul și mentorul colectivului de specialiști din cadrul Centrului Medical Cardio Med este Prof. Dr. Habil. Imre Benedek. Director al unui centru de training acreditat de către Societatea Europeană de Cardiologie pentru obținerea acreditărilor europene în cardiologie intervențională, având la activ multe priorități naționale și internaționale în domeniu (primul transplant de celule stem, prima denervare renală, prima angioplastie laser etc.) și fiind creatorul primei rețele regionale de asistență de urgență a Infarctului Miocardic Acut în România, prin care a dus la reducerea dramatică a mortalității prin infarct de la 23 % la 6 % în regiunea noastră (județul Mureș și județele învecinate).
Prof. Dr. Habil. Benedek Theodora – coordonatorul Centrului de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală, specialist cu o mare experiență în imagistica cardiovasculară și în conducerea activității de cercetare, fiind expert al Comisiei Europene de peste 7 ani și vicepreședinte de panel Științele Vieții pentru evaluarea, monitorizarea programelor de cercetare europene din diferite domenii.
Dr Monica Chițu – medic primar cardiolog, cu competență în cardiologie intervențională, având o bogată experiență în proceduri de revascularizare intervențională, implantări de stenturi coronariene și periferice.
Dr. Kovács István – medic specialist cardiolog, medic primar medicină internă, competență în cardiologie intervențională, expert recunoscut în aritmologie și electrofiziologie intervențională.
Dr. Marius Orzan – medic specialist cardiolog, experiență în cardiologie neinvazivă, cardiologie intervențională și ambulator de specialitate.
Dr. Mirabela Morariu – medic specialist cardiolog, experiență în imagistică cardiacă, ambulator de specialitate și derularea de studii clinice.
Dr. Crina Cornea, medic specialist cardiolog, experiență în imagistică cardiacă, cardiologie neinvazivă și ambulator de specialitate.
Dr. Bajka Balázs – medic specialist cardiolog, experiență în imagistică cardiacă, cardiologie neinvazivă, cardiologie intervențională și ambulator de specialitate.
Dr. Ciprian Blendea – medic specialist cardiolog, experiență în imagistică cardiacă, cardiologie neinvazivă, cardiologie intervențională și ambulator de specialitate.
Departamentele și Laboratoarele Centrului Cardio Med
1. Laborator de Imagistică Cardiovasculară, conținând 3 echipamente de înaltă performanță:
a. Angio Computer Tomografie 128 slice
b. Angio Computer Tomografie 64 slice (la locația Reghin)
c. Rezonanță Magnetică Nucleară 1,5 T
2. Laborator de Cardiologie Intervențională
3. Laborator de Electrofiziologie Intervențională
4. Secția clinică de paturi
a. 20 paturi cardiologie și cardiologie intervențională
b. 10 paturi de terapie intensivă coronariană
c. 3 paturi spitalizare de zi
Citește și:
Sport, comedie și invitați speciali la Electric Castle. Care sunt activitățile de zi
Din 16 în 20 iulie, participanții la festival au 70 de activități cu care să-și umple programul de…
7 iulie 2025
Peste 260.000 de pasageri în semestruI I 2025 și noi rute ce deschid orizonturi
În primele șase luni ale anului 2025, Aeroportul Internațional Sibiu a fost alegerea a 260.234 de călători, față…
7 iulie 2025
Moneasa: din paragină, spre performanță
Cea mai frumoasă și extinsă bază sportivă din mediul rural al județului Arad, situată în stațiunea Moneasa, a…
7 iulie 2025
Mai puțini șomeri în județul Bihor: cifrele AJOFM Bihor arată o tendință pozitivă
La sfârșitul lunii iunie 2025, rata șomajului în județul Bihor a coborât la 2,05%, potrivit datelor centralizate de…
7 iulie 2025
EU GREEN aduce inovația sustenabilă la Universitatea din Oradea
Timp de cinci zile, între 7 și 11 iulie 2025, Universitatea din Oradea este gazda întâlnirilor directe din…
7 iulie 2025
Nord Conforest va reabilita energetic Spitalul Clinic de Recuperare Cluj
Valoarea contractului pe bani europeni obținut în asociere cu SSAB se ridică la 2,5 milioane €, cu o…
7 iulie 2025
Kapital a adunat 152.000 de participanți
Prima ediție a festivalului a avut un debut spectaculos, cu mulți oameni care au ales să descopere experiența…
7 iulie 2025
Tech Catalyst și-a desemnat câștigătorii: soluții digitale pentru transportul de marfă, ciclism în siguranță și vot local securizat
Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, în parteneriat cu CITI Cluster, catalizator…
7 iulie 2025
Investiții
Moneasa: din paragină, spre performanță
Cea mai frumoasă și extinsă bază sportivă din mediul rural al județului Arad, situată în stațiunea Moneasa, a…
7 iulie 2025
Prin preluarea de către Siemens, o parte din ebm-papst a devenit SIMEA Oradea
Achiziția consolidează poziția Siemens ca lider tehnologic în automatizări industriale și digitalizare și reprezintă o completare strategică a…
7 iulie 2025
Reconversie profesională în IT: Cum investește HN Services în formarea tinerilor programatori și viitorul tehnologiei COBOL
Într-o industrie IT dominată de viteza recrutării și goana după seniori, HN Services a ales un drum diferit:…
7 iulie 2025
Spitalul Județean Bihor, un exemplu de performanță și autonomie financiară
Vineri, 4 iulie 2025, ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Clinic Județean…
4 iulie 2025
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
La Oradea începe construcția pasajelor supraterane la ieșirile spre Cluj și Satu Mare
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractele pentru execuția a două pasaje rutiere supraterane, la ieșirea…
3 iulie 2025
Reșițenii cu tunurile pe Guvern: când se redeschide Arsenal Reșița?
Încă din prima zi de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, jurnaliștii din Banat au sărit cu tunurile pe…
3 iulie 2025
DP World lansează în România primul scanner tip drive-through din CEE
Scannerul îmbunătățește securitatea și eficiența activității comerciale în România, iar, în plus, oferă predictibilitate business-urilor pe lanțurile de…
3 iulie 2025
Infrastructură
Moneasa: din paragină, spre performanță
Cea mai frumoasă și extinsă bază sportivă din mediul rural al județului Arad, situată în stațiunea Moneasa, a…
7 iulie 2025
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
Primul drum expres din Cluj va avea parapet dublu New Jersey
Acest sistem este mult mai robust și mai ușor de întreținut decât cel din metal și a început…
3 iulie 2025
La Oradea începe construcția pasajelor supraterane la ieșirile spre Cluj și Satu Mare
Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractele pentru execuția a două pasaje rutiere supraterane, la ieșirea…
3 iulie 2025
Parcurile PSI din Bihor, deschise pentru business: licitații în Aleșd, Beiuș, Ștei și Marghita
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 30 iunie 2025, procedura de concesionare prin licitație…
2 iulie 2025
Dealurile Transilvaniei, sperietoarea “drumarilor”
Alunecările de teren sunt cel mai des invocate de administrație pentru întârzierile de 10-15 ani în concretizarea autostrăzilor,…
1 iulie 2025
Hidronic, povestea unei companii din Cluj-Napoca care mișcă apa și transformă comunitățile.
Hidronic a început cu ambiția de a construi local ceea ce alții aduceau din afară. Astăzi, compania este…
27 iunie 2025
Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale
„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
26 iunie 2025
Turism
Peste 260.000 de pasageri în semestruI I 2025 și noi rute ce deschid orizonturi
În primele șase luni ale anului 2025, Aeroportul Internațional Sibiu a fost alegerea a 260.234 de călători, față…
7 iulie 2025
Moneasa: din paragină, spre performanță
Cea mai frumoasă și extinsă bază sportivă din mediul rural al județului Arad, situată în stațiunea Moneasa, a…
7 iulie 2025
7 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate la Inelul Metropolitan de Nord
Joi, 3 iulie 2025, ora 15:00 a fost termenul limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate…
4 iulie 2025
Maramureșul cere pădurile de pe traseul mocăniței. “Pierdem 100.000 de turiști”
Administrația județeană vrea să preia administrarea Văii Vaserului de la Romsilva și să o transforme în zonă protejată…
3 iulie 2025
Parc botanic cât un cartier lângă Băile Figa. Proiecte de 70 mil. € la Beclean
Grădina Urbană Transilvania (GUT) și parcul de specializare inteligentă se numără printre marile investiții programate în orașul din…
1 iulie 2025
„Festivalul Părădăicilor” de la Macea: gust autentic și tradiție locală
Evenimentul ajuns la a XV-a ediție devine un model de dezvoltare rurală prin promovarea produselor locale, implicarea comunității…
1 iulie 2025
Aquaparkul Nymphaea investește 4,08 milioane lei pentru atragerea vizitatorilor
Un bazin de înot, un tun cu spumă cu efect de jet, destinat activităților recreative, o mașină de…
1 iulie 2025
Comisia Europeană a făcut team building pe Via Transilvanica
Vicepreședintele instituției, Roxana Mînzatu, a participat, în județul Bistrița-Năsăud, la o dezbatere despre mediul rural și a inaugurat…
30 iunie 2025
Educație
Mai puțini șomeri în județul Bihor: cifrele AJOFM Bihor arată o tendință pozitivă
La sfârșitul lunii iunie 2025, rata șomajului în județul Bihor a coborât la 2,05%, potrivit datelor centralizate de…
7 iulie 2025
EU GREEN aduce inovația sustenabilă la Universitatea din Oradea
Timp de cinci zile, între 7 și 11 iulie 2025, Universitatea din Oradea este gazda întâlnirilor directe din…
7 iulie 2025
Conexiuni și lecții de business: eveniment special la Incubatorul CRESC Oradea Mare
Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare a reunit joi, 3 iulie 2025, reprezentanții unora dintre companiile reprezentative din…
5 iulie 2025
Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai și Palo Alto Networks
Colaborarea cu liderul mondial în securitate cibernetică (CS) se va reflecta în formarea academică, programele de licență, masteratul…
4 iulie 2025
900 de copii din România, sprijiniți pentru educație și dezvoltare socio-emoțională
În anul școlar 2024–2025, Fundația Regală Margareta a României a oferit sprijin educațional, material, social și emoțional pentru…
3 iulie 2025
Rețeaua, valoarea în business și cinnamon rolls, într-un eveniment marca Sibiu IT Cluster
Într-un mediu economic aflat în continuă transformare, succesul unei afaceri nu mai poate fi separat de formarea profesională…
2 iulie 2025
Clujul scoate de la buget 16 milioane € pentru noul spital de copii
Banii din rectificarea bugetului propriu al instituției județene vor fi alocați de pentru continuarea alertă a lucrărilor la…
2 iulie 2025
Cărturești propune pentru RIVUS Cluj-Napoca cea mai mare librărie și cel mai nou concept edutainment din România
O mare varietate de cărți și produse de papetărie, cafenea și spații de joacă, ateliere creative și educaționale,…
1 iulie 2025
Zi de Zi știri economice:
