Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul Medical Cardio Med Tîrgu Mureș este un lider recunoscut pe plan european în domeniul cardiologiei de vârf

Centrul oferă bolnavilor cardiovasculari accesul la posibilități moderne de diagnostic și tratament beneficiind de dotare cu aparatură de înaltă performanță pentru diagnosticul imagistic și tratamentul intervențional al afecțiunilor cardiovasculare la cele mai înalte standarde europene. Anual, în acest centru sunt consultați peste 5.000 de pacienți cu boli cardiovasculare, din care peste 1.000 beneficiază de tratament intervențional, și se efectuează peste 2.500 de examinări imagistice moderne (Angio Computer Tomografie sau Rezonanță Magnetică Nucleară Cardiacă).
Centrul medical Cardio Med oferă toată gama de servicii medicale necesare bolnavului cardiovascular, de la simple consultații până la proceduri intervenționale complexe care necesită spitalizare.
O dată cu creșterea solicitărilor din partea pacienților, Centrul Cardio Med s-a dezvoltat prin diversificarea ofertei de servicii medicale, crearea de laboratoare de imagistică, a laboratorului de cardiologie intervențională și a laboratorului de electrofiziologie intervențională și a unității de spitalizare cu 30 paturi de cardiologie intervențională, spitalizare de zi și terapie intensivă coronariană.
Centrul Medical Cardio Med este, totodată, o unitate spitalicească privată, având 20 paturi spitalizare și 3 paturi spitalizare de zi. O dată cu darea în folosință, în 2012, a celor două laboratoare de angiografie și electrofiziologie, în acest centru au fost inițiate și se practică azi, în mod curent, toate procedurile din apanajul cardiologiei intervenționale, la același nivel de vârf cu oricare centru de specialitate din Europa sau din Statele Unite: intervenții coronariene, intervenții pe valvele cardiace, denervare renală, tomografie de coerență optică, ecografii intravasculare, studii electrofiziologice și ablații, implantări de pacemakere, defibrilatoare și resincronizatoare cardiace.

Cel mai bine dotat centru imagistic din regiune
Un moment de referință în dezvoltarea centrului a constat în crearea Laboratorului de Angio Computer Tomografie Multislice, laborator care are o experiență de 10 ani în evaluarea imagistică prin CT a afecțiunilor cardiovasculare. Permanenta preocupare pentru creșterea calității serviciilor oferite, achiziționarea de softuri moderne de procesare imagistică și focalizarea asupra patologiei cardiovasculare a făcut ca Centrul Medical Cardio Med să devină cel mai bine dotat centru imagistic din această regiune. În cadrul acestei unități există două echipamente de Angio CT multislice (1 computer tomograf de 64 slice și un computer tomograf de 128 slice) și un echipament de Rezonanță Magnetică Nucleară de 1.5 Tesla. În prezent în cadrul acestui laborator sunt efectuate anual peste 2.000 de examinări de Angio Computer Tomografie și peste 500 examinări RMN pentru diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare.
Serviciile medicale oferite în domeniul imagisticii medicale se focusează, în principal, asupra evaluării circulației coronariene și periferice, dar includ și alte aplicații cum ar fi evaluarea prin bronhoscopie virtuală a afecțiunilor pulmonare, colonoscopia virtuală pentru diagnosticul afecțiunilor tubului digestiv inferior, evaluarea circulației carotidiene și a anevrismelor cerebrale, precum și multiple alte aplicații în sfera oricăror patologii care implică examinări computer tomografice (abdomen, pelvis, torace, cap etc), dar toate acestea în condiții de iradiere mult mai redusă comparativ cu alte sisteme de computer tomografie existente în regiunea noastră.
Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală, format în cadrul centrului Cardio Med, este lider în cercetarea cardiovasculară în România, colectivul de aici având la activ numeroase publicații științifice și participări în proiecte de cercetare naționale și europene, finanțate de către Ministerul Educației și Cercetării, Academia de Științe Medicale sau Comisia Europeană. Acest nucleu de cercetare beneficiază de o dotare cu echipamente de vârf, fiind cel mai bine dotat Centru de cercetare în boli cardiovasculare din România. Ca urmare a investițiilor recente în infrastructura centrului, în cadrul acestuia a luat naștere, în 2017, laboratorul de imagistică computațională, care beneficiază de dotare cu softuri moderne de postprocesare imagistică cu multiple aplicații în cercetare.
Începând din 2017, echipa de specialiști ai Centrului Cardio Med acordă consultații de specialitate în mai multe filiale de pe teritoriul județului Mureș și a județelor învecinate: Reghin (unde a dat în funcțiune în 2017 și o unitate de CT cardiac multislice 64 slice-uri), Luduș, Sighișoara, Bistrița, Odorheiu Secuiesc.
Echipă de specialiști cu experiență recunoscută
Echipa de specialiști a centrului Cardio Med include personal cu experiență recunoscută în domeniul diagnosticului și tratamentului bolilor cardiovasculare:
Liderul și mentorul colectivului de specialiști din cadrul Centrului Medical Cardio Med este Prof. Dr. Habil. Imre Benedek. Director al unui centru de training acreditat de către Societatea Europeană de Cardiologie pentru obținerea acreditărilor europene în cardiologie intervențională, având la activ multe priorități naționale și internaționale în domeniu (primul transplant de celule stem, prima denervare renală, prima angioplastie laser etc.) și fiind creatorul primei rețele regionale de asistență de urgență a Infarctului Miocardic Acut în România, prin care a dus la reducerea dramatică a mortalității prin infarct de la 23 % la 6 % în regiunea noastră (județul Mureș și județele învecinate).
Prof. Dr. Habil. Benedek Theodora – coordonatorul Centrului de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală, specialist cu o mare experiență în imagistica cardiovasculară și în conducerea activității de cercetare, fiind expert al Comisiei Europene de peste 7 ani și vicepreședinte de panel Științele Vieții pentru evaluarea, monitorizarea programelor de cercetare europene din diferite domenii.
Dr Monica Chițu – medic primar cardiolog, cu competență în cardiologie intervențională, având o bogată experiență în proceduri de revascularizare intervențională, implantări de stenturi coronariene și periferice.
Dr. Kovács István – medic specialist cardiolog, medic primar medicină internă, competență în cardiologie intervențională, expert recunoscut în aritmologie și electrofiziologie intervențională.
Dr. Marius Orzan – medic specialist cardiolog, experiență în cardiologie neinvazivă, cardiologie intervențională și ambulator de specialitate.
Dr. Mirabela Morariu – medic specialist cardiolog, experiență în imagistică cardiacă, ambulator de specialitate și derularea de studii clinice.
Dr. Crina Cornea, medic specialist cardiolog, experiență în imagistică cardiacă, cardiologie neinvazivă și ambulator de specialitate.
Dr. Bajka Balázs – medic specialist cardiolog, experiență în imagistică cardiacă, cardiologie neinvazivă, cardiologie intervențională și ambulator de specialitate.
Dr. Ciprian Blendea – medic specialist cardiolog, experiență în imagistică cardiacă, cardiologie neinvazivă, cardiologie intervențională și ambulator de specialitate.
Departamentele și Laboratoarele Centrului Cardio Med
1. Laborator de Imagistică Cardiovasculară, conținând 3 echipamente de înaltă performanță:
a. Angio Computer Tomografie 128 slice
b. Angio Computer Tomografie 64 slice (la locația Reghin)
c. Rezonanță Magnetică Nucleară 1,5 T
2. Laborator de Cardiologie Intervențională
3. Laborator de Electrofiziologie Intervențională
4. Secția clinică de paturi
a. 20 paturi cardiologie și cardiologie intervențională
b. 10 paturi de terapie intensivă coronariană
c. 3 paturi spitalizare de zi

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CLINI-LAB. 25 de ani în spiritul laboratoarelor

Articolul următor

Peste jumătate din forța de muncă la nivel global este dispusă să se relocheze

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share