Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

1,7 milioane de euro pentru iluminat dinamic, în Cetatea Alba Carolina

Primăria Alba Iulia vrea să pună în valoare construcțiile reprezentative și monumentele istorice și de artă din Cetatea Alba Carolina. În acest sens, administrația are în vedere o investiție de peste 1,7 milioane de euro, pentru realizarea unui iluminat arhitectural dinamic în mai multe zone din Cetatea bastionară de tip Vauban, scrie alba24.ro.
Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Iluminat arhitectural dinamic Cetatea Alba Carolina – Alba Iulia”.
Potrivit expunerii de motive, în interiorul Cetății Alba Carolina sunt amplasate o serie de obiective arhitecturale în care iluminatul arhitectural nu este prezent decât în foarte mică măsură, aspectul nocturn nu reușește să pună în valoare elementele arhitecturale ornamental-peisagistice și personalitatea orașului.
Realizarea unui iluminat arhitectural reprezintă profesional unul dintre criteriile de calitate ale civilizației moderne, are rolul de a evidenția monumentele istorice și de artă, a construcțiilor reprezentative, a zonelor verzi, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumina naturală.
În cadrul documentației tehnico-economice, elaborate de Led Light Project SRL, se propune amplasarea lămpilor la mai multe obiective.
Valoarea totală estimată a lucrărilor, inclusiv TVA, așa cum rezultă din devizul general este de 8.246.224,68 lei, respectiv 1.772.620,89 euro, din care C+M 6.580.053,29 lei, respectiv 1.414.456,86 euro, iar durata de execuție a acestora este de trei luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nouă destinație de city break de pe Aeroportul Internațional Cluj

Articolul următor

Compania Wizz Air deschide ruta directă IAȘI-LIVERPOOL din această toamnă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share