Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania, lovită cu manta

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a dispus returnarea de către Bancpost către clienţii săi a tuturor dobânzilor percepute la credite pe perioada 2008-2018, pentru creditele cesionate de Bancpost către societăţi din Olanda. Aceasta este cea mai drastică măsură a ANPC faţă de o bancă comercială de până acum, şi poate afecta absorbţia Bancpost de către Banca Transilvania, aflată în curs, scrie zf.ro.
Nu este cunoscut faptul dacă riscul acestei operaţiuni a fost prevăzut în tranzacţie sau nu.
”A fost aplicata masura complementara “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru intreg portofoliul de credite cesionat de catre Bancpost S.A (fie direct, fie prin intermediul altor societati, respectiv EFG New Europe Funding II B.V., Eurobank Ergasias S.A. etc. fara a ne limita) reprezentand dobanzi, dobanzi penalizaloare, penalitati calculate si retinute in perioada 11.07.2008-27.03.2018, cand cesionar a fost EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.)”, potrivit anunţului ANPC.
ANPC motivează sancţiunea prin faptul că nu se justifică calitatea de creditor a cesionarului faţă de debitorii cedaţi. ”Întrucat cesionarul creditului nu a avut calitatea de banca, institutie de credit autorizata, dobanda calculata si retinuta trebuia sa fie zero pe intreaga perioada a cesionarii 11.07.2008-27.03.2018.”
Practic, Bancpost este sancţionată de ANPC pentru că a cedat creditele performante către un SRL din Olanda, care nu este autorizat ca instituţie de credit nici pe piaţa olandeză, nici pe cea românească.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Articolul următor

Călin Gălășeanu (ARPIM): ”România nu mai este considerată o piață foarte atractivă pentru organizatorii de studii clinice”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share