Infrastructura Ultimele stiri

Evoluție a traficului de pasageri pe Aeroportul Iași – 132.000 de călători au tranzitat aerogara în luna iulie

Aeroportul Internațional Iași a încheiat luna iulie 2018 cu cel mai mare număr de pasageri înregistrat de la începutul acestui an. Conform datelor oficiale, în luna precedentă 132.000 de persoane au călătorit cu avionul din și spre Iași, avansul fiind de aproape 12 procente față de perioada similară a anului trecut, când a fost raportat un număr de 118.362 de pasageri, și de aproximativ 37% comparativ cu luna iulie 2016. Totodată, o creștere a fluxului de călători se observă comparând traficul înregistrat pe Aeroportul Iași la finalul lunii iulie a acestui an, cu cel din luna iunie, de aproximativ 31 de procente.
Cifrele de trafic indică o evoluție și în ceea ce privește numărul de mișcări ale aeronavelor pe Aeroportul din Iași în luna iulie. Au fost înregistrate 1.228 de aterizări și decolări, cu aproape 12 procente mai multe față de aceeași luna a lui 2017 și cu 26% mai multe față de luna iunie a acestui an.
„Rezultatele privind traficul pe Aeroportul Iași sunt extrem de bune, de aceea le mulțumim tuturor celor care au ales să călătorească prin intermediul nostru. Luna iulie este o perioadă de vârf în aviație, un aport însemnat la creșterea numărului de pasageri avându-l extinderea bazei Wizz Air, prin alocarea la Iași a celei de-a doua aeronave și deschiderea a șapte rute directe spre Eindhoven, Billund, Malmö, Dortmund, Salonic, Paris și Bruxelles, în timp ce alte zboruri -spre Milano și Tel Aviv- și-au mărit frecvența pe săptămână. În plus, anterior introducerii noilor rute Wizz Air, în luna iunie compania italiana Ernest a început să opereze pentru prima dată pe aeroportul nostru, legând Iașul de Cuneo și Verona. Evident, evoluția traficului în iulie a fost determinată și de operarea curselor sezoniere – anul acesta, cinci operatori deservesc patru rute charter spre destinații de vacanță în Grecia și Turcia. Cifra de 132.000 de călători înregistrată în luna precedentă confirmă previziunile noastre până la finalul acestui an, respectiv 1.300.000 de pasageri. Fluxul crescut de călători este, în fapt, definiția unei mobilități din ce în ce mai mari, iar acest lucru se reflectă în dezvoltarea locală. În condițiile creșterii traficului și a numărului de companii aeriene, este important să privim în perspectivă și să dezvoltăm infrastructura aeroportuară etapizat, stabilind lucrările prioritare pentru procesarea eficientă a pasagerilor și a aeronavelor”, a precizat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului Internațional Iași.
De pe Aeroportul Iași se poate călători spre 27 de destinații (23 internaționale și patru interne). Cele cinci companii aeriene operează zboruri în regim permanent astfel:
TAROM: Londra (Luton), Tel Aviv, București, Cluj-Napoca și Timișoara
BLUE AIR: Barcelona, Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Milano (Bergamo), Torino, München, Bruxelles, Koln (Bonn), București și Oradea (via Otopeni)
WIZZ AIR: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca, Tel Aviv, Eindhoven, Billund, Dortmund, Salonic, Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi), Malmö (până pe 27 octombrie 2018) și Liverpool (din 29 octombrie 2018)
ERNEST AIRLINES: Cuneo și Verona
AUSTRIAN AIRLINES: Viena
De asemenea, până în luna septembrie inclusiv, sunt operabile cursele charter spre următoarele destinații: Antalya (cu operatorii Tarom, Blue Air, Air Bucharest și Corendon), Rodos /Chania-Creta (cu Tarom), Corfu (cu Blue Air) și Heraklion (cu Aegean).

Related posts

Internet 4G gratuit de la Telekom Romania pentru profesori, elevi şi părinţi

Traian Dan

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Stefana Muresan

Panel central Cities of Tomorrow #6

Ionut Oprea

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea legii nr 227/2015 privind Codul Fiscal poate avea un efect negativ asupra economiei Românești, conducând la scăderea investițiilor străine și a creării locurilor de muncă

Ionut Oprea

Cinci produse lactate, atestate ca „Produs Montan” din Bihor

Traian Dan

PALMED solicită o dezbatere publică. Peste 90% din unităţile medicale din România sunt private

Stefana Muresan

S-a lansat ediția a X-a a „Burselor Telekom”

Traian Dan

White Star Real Estate  a preluat Liberty Technology Park de la Fribourg Development

Ligia Voro

Producătorul Solaris a livrat 37 de vehicule pe piața locală în 2020, la Brașov și Satu Mare

Nicolae Pop

8 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă

Ligia Voro

Zboruri noi de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Stefana Muresan

Sibiu Regiune Gastronomică, în prim-plan la Târgul de Turism al României

Stefana Muresan

Clujana își face rețea în Transilvania. Va deschide magazine la Sibiu și Bistrița

Nora Dumitrescu

CNAIR înființează o nouă direcție regională

Ligia Voro

Asociația Dăruiește Viață, Deloitte, Impact Hub și Junior Achievement Romania sunt câștigătorii Trofeelor CCIFER Business Challenges 2020

Nicolae Pop

BN | CJ BN și Aquabis, parteneriat investițional pentru calitatea serviciilor de apă

Transilvania Business

”Best Practices Recognition” pentru Schaeffler România din partea PSA Peugeot Citroen

Ligia Voro

Wizz Air şi Blue Air, noi curse din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Raport BVB: Indici în creștere și apatie pe piața secundară în 2019

Ligia Voro

MPR Partners este membru al Consiliului Național de Transformare Digitală

Ionut Oprea

CE alocă 265 de milioane de euro pentru construirea unei autostrăzi care va lega Ungaria de România

Stefana Muresan

Start la Programul Prima Casă. Pentru anul 2020 sunt alocate 2 miliarde de lei

Traian Dan

Start la viitorul pod cu patru benzi peste Someș

Nora Dumitrescu

Consiliul Concurenței analizează preluarea companiilor din grupul Pelican de către Abc Medicover Holdings

Stefana Muresan

Leave a Comment