Aeroportul Internațional Iași a încheiat luna iulie 2018 cu cel mai mare număr de pasageri înregistrat de la începutul acestui an. Conform datelor oficiale, în luna precedentă 132.000 de persoane au călătorit cu avionul din și spre Iași, avansul fiind de aproape 12 procente față de perioada similară a anului trecut, când a fost raportat un număr de 118.362 de pasageri, și de aproximativ 37% comparativ cu luna iulie 2016. Totodată, o creștere a fluxului de călători se observă comparând traficul înregistrat pe Aeroportul Iași la finalul lunii iulie a acestui an, cu cel din luna iunie, de aproximativ 31 de procente.
Cifrele de trafic indică o evoluție și în ceea ce privește numărul de mișcări ale aeronavelor pe Aeroportul din Iași în luna iulie. Au fost înregistrate 1.228 de aterizări și decolări, cu aproape 12 procente mai multe față de aceeași luna a lui 2017 și cu 26% mai multe față de luna iunie a acestui an.
„Rezultatele privind traficul pe Aeroportul Iași sunt extrem de bune, de aceea le mulțumim tuturor celor care au ales să călătorească prin intermediul nostru. Luna iulie este o perioadă de vârf în aviație, un aport însemnat la creșterea numărului de pasageri avându-l extinderea bazei Wizz Air, prin alocarea la Iași a celei de-a doua aeronave și deschiderea a șapte rute directe spre Eindhoven, Billund, Malmö, Dortmund, Salonic, Paris și Bruxelles, în timp ce alte zboruri -spre Milano și Tel Aviv- și-au mărit frecvența pe săptămână. În plus, anterior introducerii noilor rute Wizz Air, în luna iunie compania italiana Ernest a început să opereze pentru prima dată pe aeroportul nostru, legând Iașul de Cuneo și Verona. Evident, evoluția traficului în iulie a fost determinată și de operarea curselor sezoniere – anul acesta, cinci operatori deservesc patru rute charter spre destinații de vacanță în Grecia și Turcia. Cifra de 132.000 de călători înregistrată în luna precedentă confirmă previziunile noastre până la finalul acestui an, respectiv 1.300.000 de pasageri. Fluxul crescut de călători este, în fapt, definiția unei mobilități din ce în ce mai mari, iar acest lucru se reflectă în dezvoltarea locală. În condițiile creșterii traficului și a numărului de companii aeriene, este important să privim în perspectivă și să dezvoltăm infrastructura aeroportuară etapizat, stabilind lucrările prioritare pentru procesarea eficientă a pasagerilor și a aeronavelor”, a precizat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului Internațional Iași.
De pe Aeroportul Iași se poate călători spre 27 de destinații (23 internaționale și patru interne). Cele cinci companii aeriene operează zboruri în regim permanent astfel:
TAROM: Londra (Luton), Tel Aviv, București, Cluj-Napoca și Timișoara
BLUE AIR: Barcelona, Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Milano (Bergamo), Torino, München, Bruxelles, Koln (Bonn), București și Oradea (via Otopeni)
WIZZ AIR: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca, Tel Aviv, Eindhoven, Billund, Dortmund, Salonic, Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi), Malmö (până pe 27 octombrie 2018) și Liverpool (din 29 octombrie 2018)
ERNEST AIRLINES: Cuneo și Verona
AUSTRIAN AIRLINES: Viena
De asemenea, până în luna septembrie inclusiv, sunt operabile cursele charter spre următoarele destinații: Antalya (cu operatorii Tarom, Blue Air, Air Bucharest și Corendon), Rodos /Chania-Creta (cu Tarom), Corfu (cu Blue Air) și Heraklion (cu Aegean).
Citește și:
Continental, magnet pentru elevii din învățământul dual
Peste 120 de elevi noi s-au alăturat, în anul școlar 2024-2025, Continental România în clasele din învățământul profesional…
20 septembrie 2024
Centenarul primilor absolvenți ai Politehnicii timișorene, Gala aniversară ELITh
Au trecut 100 de ani de când primii absolvenți ai Universității Politehnice din Timișoara au obținut diploma ce…
20 septembrie 2024
Arhitecții din Transilvania au descins pe șantierul MIS Grup din Tg. Secuiesc
Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecților din România (OAR-T) a organizat o vizită la viitorul bazin de înot multifuncțional,…
20 septembrie 2024
Amnistia fiscală, în atenția patronilor din Ardealul de Nord
Proprietari și manageri de firme din Maramureș și Sălaj au disecat, la Baia Mare, felul în care digitalizarea…
20 septembrie 2024
Summitul European al Patrimoniului Cultural va fi anul acesta la București
Europa Nostra aduce Summitul European al Patrimoniului Cultural în România, după o serie de succese ale eforturilor depuse…
20 septembrie 2024
MOVERS & SHAKERS- Modelele de azi ale generației de mâine
Luni, 16 septembrie 2024, Sala Transilvania II a Palatului Victoria a fost neîncăpătoare pentru cei peste 175 de…
20 septembrie 2024
Continental Sibiu aniversează 20 de ani de dezvoltare și impact în sectorul Automotive
Continental Sibiu este astăzi unul dintre angajatorii de top din Romania și un important partener pentru mediul de…
20 septembrie 2024
Gebrüder Weiss a inaugurat cel de-al doilea hub logistic din apropierea Capitalei
Compania internațională de transport și logistică Gebrüder Weiss și-a extins rețeaua de terminale logistice din România. În sud-estul…
20 septembrie 2024