Mureș Real Estate Slider Ultimele stiri

Compania Astor-Valpet a împlinit 25 de ani

Grupul de firme Astor-Valpet, specializat pe construcții și materiale necesare acestui segment economic, a împlinit 25 de ani. Compania condusă de târgumureșeanul Petrică Sala a aniversat parcurgerea cu succes a unui sfert de veac de activitate, exact în ziua în care firma Valpet a devenit activă.
Povestea firmei mureșene Valpet a început în ziua de 12 iulie 1993, la Tîrgu Mureș. Petrică Sala, managerul general al companiei, sprijinit de familie, este cel care a pus pe picioare una dintre firmele mureșene cu rol important în industria construcțiilor din Transilvania.
Emoționat și fericit, Petrică Sala, care pare să aibă la fel de multă energie ca la debutul în afaceri, a transmis un gând în deschiderea momentului aniversar din 12 iulie 2018, desfășurat în complexul Gallery Wedding Garden din Tîrgu Mureș.
”Am ținut foarte mult să organizăm acest eveniment astăzi, pentru că 12 iulie 1993 este chiar data în care am înregistrat firma Valpet. În acești 25 de ani, am realizat două lucruri importante: familia și grupul Astor-Valpet. Le mulțumesc soției mele, Dana, și fiicelor Oana și Roxana, care mi-au fost mereu alături în toți acești ani.
Tot ceea ce înseamnă astăzi Astor-Valpet nu se putea construi doar de către familia Sala. Ne-au fost alături, în cei 25 de ani, mulți oameni care au pus umărul la dezvoltarea companiei. Unii dintre ei au plecat, alții au rămas, alții au revenit și sunt astăzi alături de noi. Tuturor vreau să le mulțumesc și să le spun că eu încă mai am energie pentru cel puțin 25 de ani.
Aș vrea să le mulțumesc și partenerilor și clienților, alături de care afacerea Astor-Valpet a crescut, spun eu, destul de frumos. Vă mulțumesc încă o dată că ne sunteți alături în acest moment aniversar”, a fost mesajul fondatorului grupului de firme.

La eveniment au participat numeroase oficialități locale și mulți parteneri ai grupului de firme Astor Valpet. Dintre invitați, președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și primarul muncipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea, au vorbit pe scurt despre rolul companiei Astor-Valpet în viața economică a județului, atât din perspectiva locurilor de muncă pe care le-a creat firma mureșeană, cât și a dezvoltării antreprenoriatului local.
 
Astor-Valpet, constructor și furnizor
 
Cunoscută pentru producția și montajul prefabricatelor din beton vibro-presat, fima mureșeană este și unul dintre cei mai buni furnizori de materie primă din industria construcțiilor. Mulți dezvoltatori mureșeni se bazează pe calitatea produselor Astor-Valpet.
Exploatarea agregatelor mineraliere, lucrările de infrastructură și producția de prefabricate din beton vibro presat sunt principalele obiecte de activitate ale companiei Astor-Valpet. Firma a intrat pe piața producției materialelor de construcții, acum 25 de ani, cu o stație de sortare și concasare piatră, în Comuna Ideciu de Jos, pe cursul râului Mureș, aproape de municipiul Reghin. La stația de sortare și concasare din Ideciu de jos sunt efectuate și acum lucrări de exploatare de balast şi prelucrarea agregatelor. Nisip/pietriș concasat, sort, material antifisură, nisip sedimentat, refuz de ciur sau bolovani, sunt produse care pot fi găsite la stația de sortare și concasare de la Ideciu.
 
Stație de asfalt și Exploatare de andezit 
 

Ca urmare a implicării grupului Astor-Valpet în activitatea de producție și execuție în domeniul construcțiilor, în anul 2006, conducerea companiei a deschis o stație de asfalt la Bălăușeri. Aici sunt produse toate tipurile de asfalt, iar capacitatea de producţie este de 100 de tone pe oră. Ca și în cazul prelucrării balastului, producția stației de asfalt este folosită la lucrările proprii executate de Astor-Valpet, dar, în același timp, poate sta la dispoziția oricărui client.
Noi utilaje performante, achiziționate în anul 2007 și înnoite ulterior, în 2016, au permis firmei mureșene să execute lucrări complexe de infrastructură, pe drumuri naționale, județene și comunale și în interiorul mai multor orașe și localități din județele Mureș și Cluj.
E vorba de drumuri, de la partea de infrastructură până la partea de finisaje, inclusiv turnare de asfalt.
O nouă investiţie de anvergură a companiei Astor-Valpet a avut loc pe segmentul extracției de andezit. Cariera de piatră de la Topliţa, de unde firma mureșeană face extracția de andezit, a fost retehnologizată prin introducerea unei linii noi de producţie, de mare capacitate. Valoarea investiției, realizată din resurse proprii și cu ajutorul unui proiect din fonduri europene, s-a ridicat la 3.000.000 euro. Investiția a constat în echipamente, utilaje de excavație și stația de concasare și sortare, toate fiind echipamente de ultimă generație.
La cariera din Toplița sunt produse zilnic agregate de calitate, folosite în asfalturi sau necesare în infrastructuri de drumuri şi căi ferate.
„Aici, la cariera de la Toplița putem produce aproximativ 500.000 de tone/an, ceea ce ne situează între primele 10 cariere de piatră din România, ca nivel de producție. Caracteristicile fizice și de compoziție ale produselor noastre ne recomandă tuturor celor care au nevoie de calitate, dar, în același timp, și de un volum mare de marfă. Cu o producție de 450 de tone/oră, fără a afecta calitatea produsului, datorită folosirii de utilaje performante, putem onora și cele mai exigente comenzi”, spune Petrică Sala. La cariera de piatră din Toplița lucrează acum peste 60 de oameni.
 
Laborator de analize
 
Pentru a putea oferi garanții referitoare la calitatea produselor, Valpet- Astor a înființat propriul laborator de analize a materialelor. Acesta are acreditări pentru toate tipurile de piatră. Este un laborator de gradul II, certificat și autorizat de Inspectoratul de Stat în Construcții, dotat cu echipamente de ultimă generație.
Laboratorul deserveşte activitatea firmei, dar şi alte societăţi din domeniul construcțiilor, care doresc să facă analize de compoziție, rezistență etc.
 
Fabrica de pavaje
 
Începând cu 2001, cu o investiție de aproximativ 500.000 de euro, Valpet a demarat, la Tîrgu Mureș, activitatea de producție prefabricate din beton vibro-presat, așa-numitele pavaje. Celor 20 de oameni angrenați în noua linie de producție li s-au alăturat ulterior alți angajați, care au format echipa departamentului de execuție, în cadrul unei noi firme, Astor Com. Astfel, Astor-Valpet a generat aproximativ 200 de noi locuri de muncă.
Intrarea pe sectorul rezidențial și infrastructură, cu producția și montajul prefabricatelor vibro-presate, a dezvoltat compania târgumureșeană. Lucrările executate inițial în orașe și localități din județul Mureș s-au extins și în județe învecinate, cum ar fi Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Harghita. De aici au venit comenzi de produse, dar și propuneri pentru execuție de lucrări.
Creșterea nivelului producției la fabrica de pavaje a dus la necesitatea unor noi investiții. În anul 2012, Valpet a modernizat linia de producție. Investiția, în valoare de peste 200.000 de euro, a îmbunătățit și mai mult calitatea produselor, a diversificat gama elementelor fabricate și a crescut capacitatea de producție.
Cu o experiență de 25 de ani, Astor-Valpet aduce pe piața construcțiilor o gamă largă de produse prefabricate vibropresate, având diversitate (culoare, dimensiuni, grad de calitate) la ceea ce produce, dar și lucrări de execuție de un foarte bun nivel. Aceste caracteristici, dar și calitatea materiilor prime pentru construcții recomandă compania Astor-Valpet pentru piața dezvoltatorilor imobiliari și a constructorilor.
de Florin Marcel SANDOR

Related posts

Romsilva confecționează și vinde trăsura tip fast-food, unică în România

Ligia Voro

Investiţie de 18,7 milioane lei, finalizată de belgienii de la VCST Automotive Production, la Alba Iulia

Stefana Muresan

Judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au promovat regiunea sub brandul ”Ţinutul Secuiesc” la târguri de turism din Budapesta şi Bucureşti

Stefana Muresan

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

redactia

Antreprenorii mai au două săptămâni pentru a se înregistra în Made in România

Stefana Muresan

Laura Elly Naghi, director formare profesională al ISF: “Este nevoie de crearea Cartei albe a tuturor proiectelor de educație financiară”

Ligia Voro

Ambasadorul României în Franţa: Catedrala Notre-Dame din Paris “va renaşte”

Stefana Muresan

Coldwell Banker Romania il numeste pe Bogdan Voica in pozitia de CEO

Ionut Oprea

Mureș: Cea mai mare fabrică de amestecuri de furaje din România, în Sânpaul. Investiție de 15 milioa­ne de euro

Stefana Muresan

Autorităţile române au trimis CE, spre aprobare, proiecte de 629 milioane euro în decembrie 2018

redactia

”Supraviețuitorul” Bear Grylls și fostul șef al ABC, speakeri la Oradea

Traian Dan

Socar va prelua șase benzinării Aral din zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

1,7 milioane de euro pentru iluminat dinamic, în Cetatea Alba Carolina

Stefana Muresan

Cum s-a mărit suprafața României cu 1 miliard de euro, bani europeni

redactia

Patronii maramureșeni, avertizați despre spălarea banilor

Nora Dumitrescu

Mobilitatea în starea de urgență, monitorizată pe Google în Ardeal

Nora Dumitrescu

Profesorul Mircea Miclea despre viitorul educației și pieței muncii: elevii vor avea nevoie de 4 meta-competențe, vor apărea domenii de neimaginat și vor dispărea profesii

redactia

Digital Park – Spațiu inovativ pentru afaceri colaborative

redactia

Alianţa Vestului – Autostrada Transilvania, Autostrada Timişoara – Belgrad, tren de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, atragerea de fonduri europene

redactia

Finantare nerambursabila pentru modernizarea drumului care poate decongestiona traficul de pe DN1

Stefana Muresan

Pariu contra trendului din partea Frigotehnica, care păstrează planurile de expansiune

Ligia Voro

Școala profesională în sistem dual, alternativa educațională de succes

Ligia Voro

Cea mai mare pepinieră de goji se află la Brașov. Plantele, folosite în Franța, Spania, Italia și Republica Moldova

redactia

Obligațiunile emise de QUALITANCE intră la tranzacționare la BVB

Ligia Voro

Leave a Comment