Agricultura Ultimele stiri

Corteva Agriscience™ pregătită să devină jucător major pe piața agricolă

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, va deveni un jucător major pe piața agricolă din România, combinând activitățile DuPont Pioneer, DuPont Protecția Plantelor și Dow AgroSciences. Compania, al cărei nume provine de la „core” – inima pământului – și “teva” – natură, va avea cea mai mare echipă de cercetare în domeniul agricol din România și va lansa produse inovatoare pentru fermieri încă din această toamnă. În viitorul apropiat, compania va deveni independentă și se va lista la bursă până în luna iunie 2019.
Corteva Agriscience™ a atras cele mai promițătoare talente și a dezvoltat tehnologii, inovații și centre de cercetare care îi oferă posibilitatea de a transforma domeniul alimentar, ajutând fermierii să beneficieze de culturi mai bune, mai sănătoase și mai abundente, utilizând pentru aceasta mai puține resurse naturale și contribuind la asigurarea unui lanț alimentar sigur și sustenabil pentru consumatori. Filiala din România a companiei este parte a diviziei comerciale Europa Centrală și de Est și are 145 de angajați cu normă întreagă, plus circa 450 de angajați sezonieri. Departamentul de cercetare al companiei este cel mai mare din România și cuprinde 24 de specialiști.

„Producția globală și consumul de bunuri alimentare se apropie de niveluri record. Prețurile ating niveluri ridicate, similare celor înregistrate în urmă cu trei sau cinci ani. România poate profita de acest context, iar sectorul agricol poate avea un impact important în economie. Corteva Agriscience™, cu portofoliul său echilibrat, va ajuta fermierii să crească productivitatea și să obțină rezultate mai bune”, a declarat Igor Teslenko, Director Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience™, în timpul evenimentului Media Club, întâlnire anuală organizată de companie cu reprezentanții presei. „Împreună vom putea aloca mai multe resurse pentru cercetare – punând în valoare cunoștințele agronomice și capacitățile științifice ale echipei pentru a crea produse noi, servicii și tehnologii care vor transforma productivitatea și calitatea recoltelor, sprijinind obiectivele de afaceri ale partenerilor noștri și ajutând fermierii să prospere”, a adăugat Igor Teslenko.
„Aducând împreună punctele forte ale DuPont Pioneer, DuPont Protecția Plantelor și Dow AgroSciences, vom putea beneficia de o prezență globală, cunoștințe și resurse diverse, pentru a ajuta fermele și fermierii să prospere oriunde. Împreună vom forma un lider agricol unic, mai bine echipat pentru a aduce soluții inovatoare care vor îmbogăți viețile celor care produc mâncare și produse agricole, precum și a celor care le consumă, oferind progres pentru generațiile de mâine. Este un mare potențial de creștere pentru România de care pot beneficia fermierii și consumatorii”, explică Jean Ionescu, Director General România și Moldova, Corteva Agriscience™.
Ca parte a acestui eveniment, jurnaliștii au avut șansa de a vizita fabrica de tratare a semințelor din Afumați, deținută de Pioneer, companie din patrimoniul Corteva Agriscience™.
Despre Corteva Agriscience™
Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont (NYSE: DWDP), urmează să devină companie independentă, listată la bursă, proces care va fi finalizat în luna iunie 2019. Diviza combină capacitățile DuPont Pioneer, DuPont Protecția Plantelor și Dow AgroSciences. Corteva Agriscience™ oferă fermierilor din lume cel mai complet portofoliu din industrie – incluzând unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură: Pioneer®, Encirca®, nou lansatul Brevant™ Semințe, precum și alte produse premiate de protecția culturilor – și aduce constant noi produse în piață prin intermediul unei echipe de cercetare puternice în domeniul chimic și tehnologic.

Related posts

Proiect imobiliar de duplexuri pe unul dintre dealurile Clujului

Nora Dumitrescu

Sălajul își face drumuri modernizate de 90 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar

redactia

Noile generații de cineaști și cinefili se formează la Sibiu: juriul AFF 2019 și programul Astra Film Junior

Ligia Voro

TAROM lansează prima aplicaţie mobilă din istoria companiei

redactia

ROMGAZ își desfășoară activitatea în condiții normale, în ciuda pandemiei

Ligia Voro

ROMPAN: Cozonacii şi pasca tradiţională românească au ajuns în SUA și Canada

Stefana Muresan

Cinci oferte pentru reabilitarea tronsonului feroviar Brașov-Sighișoara; valoarea lucrărilor, peste 700 de milioane de euro

Stefana Muresan

Expediție științifică în Caucaz sub egida Centenarului UBB și a Facultății de Geografie

Ligia Voro

Imobil rezidențial cu 15 etaje, dezvoltat de Studium Green, în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Stefana Muresan

CBRE păstrează administrarea clădirii Campus 6.1 deținută de CA Immo

Ligia Voro

Complexurile de sport din micile orașele ale Transilvaniei, finanțate de stat

Nora Dumitrescu

Reprezentanții industriei turismului cer Guvernului sprijin pentru activitatea de incoming și construirea de noi hoteluri

Papuc Irina

Bistrițenii de la Dimex, contract de 60 de milioane de euro, în Hunedoara

redactia

Clinica Dental Experts Timișoara, fondată de familia de medici Bratu – 10 ani de performanță de vârf

redactia

Summit pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Ligia Voro

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

redactia

Familia Lazăr din Baia Mare, afaceri de peste 52 mil. euro din carne şi preparate

Stefana Muresan

Condiții civilizate pentru comercianți și cumpărători în Piața Mare din Satu Mare

Traian Dan

Cluster de geotermalism la Oradea, în locul Casei de Cultură a Tineretului

Traian Dan

Compania Graphtec – o nouă imagine

Stefana Muresan

Continental Sibiu se extinde: un spațiu de producție și un centru de cercetare vor fi inaugurate până la final de an

Papuc Irina

Consiliul Investitorilor Străini: România trebuie să îi convingă pe investitori

Stefana Muresan

Leave a Comment