Compania Kastamonu România (fosta Prolemn), unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de aproape 75 mil. euro, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, determinată de fluctuaţia volumului de mărfuri importate din grup.
Pentru anul în curs, oficialii KastamonuRomânia estimează afaceri de 192 mil. euro, mai mult cu 16% faţă de anul trecut. În 2017, producătorul din Reghin a avut o cifră de afaceri de 755,8 mil. lei (165,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, scrie zf.ro.
”Momentan utilajele noastre funcţionează la capacitate nominală, însă anul acesta vom finaliza instalarea celei de-a treia linii de melaminare, lucru care ne va oferi o mai mare flexibilitate, ne va ajuta să onorăm comenzile într-un timp mai scurt şi va creşte ponderea produselor cu valoare adăugată. Principalele direcţii de dezvoltare sunt creşterea ponderii produselor cu valoare adăugată şi diversificarea gamei de produse comercializate”, au declarat oficialii companiei KastamonuRomânia.
În fabrica Kastamonu din Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate – n. red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL melaminat, dar şi blaturi de bucătărie pentru reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei. Kastamonulivrează produsele realizate la Reghin în Ungaria, Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Cehia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Algeria, Maroc, Guatemala, Egipt şi Franţa.
Compania a ajuns în prezent la 952 de angajaţi. KastamonuRomânia face parte din Hayat Holding, cel mai mare jucător din Turcia din industria lemnului, care a intrat pe piaţa locală în 1998 prin preluarea a 98% din acţiunileProlemn Reghin, care în aprilie 2012 a luat numele acţionaruluisău, Kastamonu.
Citește și:
Selina, cea mai mare companie de construcții din vestul României, a ieșit din insolvență
Societatea CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare, anunță finalizarea cu succes a procesului de reorganizare a constructorului…
26 martie 2023
A 11-a ediție a International Robotics Championship va avea loc la Oradea
Între 20 și 22 aprilie, Oradea va deveni un hub internațional de robotică, unde vor participa peste 500…
26 martie 2023
15 milioane de euro pentru dotarea școlilor din Oradea cu mobilier și echipamente IT
Toate unitățile de învățământ din Oradea, aflate în subordinea Consiliului Local, vor putea fi dotate cu mobilier, echipamente…
26 martie 2023
Merck se implică într-un proiect de cercetare la Cluj
Gigantul american al vaccinurilor a intrat într-un proiect cu cea mai mare universitate din România. Merck Sharp &…
25 martie 2023
Ambasadorul României în Ungaria, în vizită la Simex și Podgoria Silvania
Gabriel-Cătălin Șopandă, ambasadorul țării noastre în Ungaria, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Sălaj. Ambasadorul a…
25 martie 2023
Brokerii clujeni, promotori ai transparenței la bursă
Grupurile clujene Banca Transilvania (BT) și BRK au făcut parte din comisia care a schimbat “regulile jocului” în…
25 martie 2023
Turda va avea teren de fotbal omologat UEFA
Au debutat lucrările de construire a bazei sportive de tip 1 din municipiul clujean. Compania Națională de Investiții…
25 martie 2023
Hotelul K+K Elisabeta din centrul Bucureștiului, relansat sub brandul Peakture
Lorand și Zsuzsanna Szarvadi, proprietarii Balvanyos Resort & Spa din Covasna, au cumpărat hotelul K+K Elisabeta din centrul…
25 martie 2023
Zi de Zi știri economice:
