Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turcii de la Kastamonu, afaceri de aproape 75 mil. euro în S1, cu fabrica din Reghin

Compania Kastamonu România (fosta Prolemn), unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de aproape 75 mil. euro, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, determinată de fluctuaţia volumului de mărfuri importate din grup.
Pentru anul în curs, oficialii KastamonuRomânia estimează afaceri de 192 mil. euro, mai mult cu 16% faţă de anul trecut. În 2017, produ­că­torul din Reghin a avut o cifră de afaceri de 755,8 mil. lei (165,4 mil. euro), po­trivit datelor de la Ministerul Finanţelor, scrie zf.ro.
”Momentan utilajele noastre fun­c­ţio­nează la capacitate nominală, însă anul acesta vom finaliza instalarea celei de-a treia linii de melaminare, lucru care ne va oferi o mai mare flexibilitate, ne va ajuta să onorăm comenzile într-un timp mai scurt şi va creşte ponderea pro­du­selor cu valoare adăugată. Prin­ci­pa­lele direcţii de dez­vol­tare sunt creşterea pon­derii pro­du­selor cu valoare adău­gată şi diversi­fi­carea gamei de produse co­mercia­lizate”, au declarat oficialii companiei Kasta­monuRomânia.
În fabrica Kastamonu din Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate – n. red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL me­la­minat, dar şi blaturi de bu­cătărie pentru reţelele de bri­colaj, producătorii de mobilă, dis­tribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei. Kasta­monulivrează produsele realizate la Reghin în Ungaria, Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina, Repu­blica Moldova, Cehia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Algeria, Maroc, Guatemala, Egipt şi Franţa.
Compania a ajuns în prezent la 952 de angajaţi. KastamonuRomânia face parte din Hayat Holding, cel mai mare jucător din Turcia din industria lemnului, care a intrat pe piaţa locală în 1998 prin preluarea a 98% din acţiunileProlemn Reghin, care în aprilie 2012 a luat numele acţionaruluisău, Kastamonu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania, avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, până la 662,7 milioane lei

Articolul următor

Marțian Vasile Roșca, crescătorul de Angus de la poalele Călimanilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share