Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afacerile producătorului de componente auto Compa Sibiu au crescut cu 8% în S1, la peste 394 mil. lei

Producătorul de componente auto Compa Sibiu a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 394,3 mil. lei (84,8 mil. euro), în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Compania a realizat în prima jumătate a acestui an un profit net de 26,2 mil. lei (5,6 mil. euro), mai mult cu 19% faţă de perioada similară a anului tre­cut, scrie zf.ro.
”Principalele sectoare de producţie care au înregistrat creşteri mai mari în primul semestru sunt producţia de componente pentru turbo­suflante şi producţia de ansambluri mecano-sudate destinate cu precădere fabricării de maşini şi echipamente de ridicat. Compa a realizat în prima parte a anului investiţii dedicate cu precădere achiziţiei de maşini şi echipamente destinate dezvoltării companiei şi asigurării capacităţilor de producţie, în special produselor care vor fi fabricate pe termen mediu şi lung”, se arată în raportul financiar semestrial al companei.
În primele 6 luni din acest an valoarea investiţiilor realizate de Compa a fost de peste 19 mil. lei (aprox. 4 mil. euro), iar trendul se menţine crescător în acest domeniu şi în al doilea semetru.
În luna mai Compa a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Fon­durilor Europene şi Ministerul Cercetării şi Inovării, având ca obiect dez­voltarea departa­mentului de cercetare al com­paniei şi obţinerea unor rezultate inova­toare în domeniul industriei auto. Valoarea totală a acestui contract este de 26,6 mil. lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 9,2 mil. lei, iar durata de implementare a proiectului este de 15 luni de la data semnării contractului.
Compa produce la Sibiu compo­nente pentru sisteme de injecţie, lame, braţe şi prinderi pentru ştergătoare de parbriz, cartere centrale, flanşe şi role pentru turbosuflante, pinioane pentru casete de direcţie, componente pentru coloane de direcţie, arcuri, piese stanţate, piese forjate, transmisii cardanice, ansamble mecano-sudate, componente pentru instalaţii de aer condiţionat, echipamente industriale, matrite şi scule.
Produsele fabricate la Sibiu sunt asamblate pe automobile precum Audi, BMW, Citroen, Fiat, Ford, GM, Mercedes, Peugeot, Porsche, Renault, Toyota, VW sau Kia. Partenerii Compa sunt companiile Bosch, Delphi, Honeywell, Fuji-Kiko, Jtekt, Dacia-Renault, Daikin, INA Schaeffler, ThyssenKrupp Bilstein, Takata, Haulotte Group, Hutchinson sau BOS. Produsele Compa sunt exportate în 23 de ţări, printre care Franţa, Germania, Statele Unite, Cehia, Slovacia, Belgia, Olanda, Anglia, Italia, China şi India, conform informaţiilor disponibile pe site-ul companiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR promite finalizarea loturilor 3 și 4 din Lugoj – Deva

Articolul următor

Tirrena, Astaldi şi Strabag, constructorii care au avansat cel mai mult în ultima lună

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share