Auto Industrie Sibiu Ultimele stiri

Afacerile producătorului de componente auto Compa Sibiu au crescut cu 8% în S1, la peste 394 mil. lei

Producătorul de componente auto Compa Sibiu a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 394,3 mil. lei (84,8 mil. euro), în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Compania a realizat în prima jumătate a acestui an un profit net de 26,2 mil. lei (5,6 mil. euro), mai mult cu 19% faţă de perioada similară a anului tre­cut, scrie zf.ro.
”Principalele sectoare de producţie care au înregistrat creşteri mai mari în primul semestru sunt producţia de componente pentru turbo­suflante şi producţia de ansambluri mecano-sudate destinate cu precădere fabricării de maşini şi echipamente de ridicat. Compa a realizat în prima parte a anului investiţii dedicate cu precădere achiziţiei de maşini şi echipamente destinate dezvoltării companiei şi asigurării capacităţilor de producţie, în special produselor care vor fi fabricate pe termen mediu şi lung”, se arată în raportul financiar semestrial al companei.
În primele 6 luni din acest an valoarea investiţiilor realizate de Compa a fost de peste 19 mil. lei (aprox. 4 mil. euro), iar trendul se menţine crescător în acest domeniu şi în al doilea semetru.
În luna mai Compa a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Fon­durilor Europene şi Ministerul Cercetării şi Inovării, având ca obiect dez­voltarea departa­mentului de cercetare al com­paniei şi obţinerea unor rezultate inova­toare în domeniul industriei auto. Valoarea totală a acestui contract este de 26,6 mil. lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 9,2 mil. lei, iar durata de implementare a proiectului este de 15 luni de la data semnării contractului.
Compa produce la Sibiu compo­nente pentru sisteme de injecţie, lame, braţe şi prinderi pentru ştergătoare de parbriz, cartere centrale, flanşe şi role pentru turbosuflante, pinioane pentru casete de direcţie, componente pentru coloane de direcţie, arcuri, piese stanţate, piese forjate, transmisii cardanice, ansamble mecano-sudate, componente pentru instalaţii de aer condiţionat, echipamente industriale, matrite şi scule.
Produsele fabricate la Sibiu sunt asamblate pe automobile precum Audi, BMW, Citroen, Fiat, Ford, GM, Mercedes, Peugeot, Porsche, Renault, Toyota, VW sau Kia. Partenerii Compa sunt companiile Bosch, Delphi, Honeywell, Fuji-Kiko, Jtekt, Dacia-Renault, Daikin, INA Schaeffler, ThyssenKrupp Bilstein, Takata, Haulotte Group, Hutchinson sau BOS. Produsele Compa sunt exportate în 23 de ţări, printre care Franţa, Germania, Statele Unite, Cehia, Slovacia, Belgia, Olanda, Anglia, Italia, China şi India, conform informaţiilor disponibile pe site-ul companiei.

Related posts

500 de firme din Sălaj au cerut ajutor de la stat

Nora Dumitrescu

Cupru Min SA Abrud vinde 80.000 de tone de concentrat de cupru, contract de peste 60 de milioane de euro

Stefana Muresan

Diana Elena Iliescu, noul director general al Patria Bank

Ligia Voro

Strabag a facturat 32,6 mil lei pentru Lot 2, Ugheni-Ogra, din autostrada Braşov-Târgu Mureş

redactia

Profit record pentru Hidroelectrica în 2017

Stefana Muresan

Producătorii de gaze și de energie electrică, prețuri reglementate de la îngrijorarea guvernanților

redactia

Brânza de Țaga bate la porțile Europei

redactia

Grupul ROCKWOOL construiește o fabrică de vată minerală bazaltică în Ploiești West Park

Ionut Oprea

GTS Telecom aniversează 25 de ani de activitate în România și continuă să-și dezvolte portofoliul

Stefana Muresan

Investițiile în Hidrocentrala Tarnița, prioritate pentru Ministerului Energiei

Stefana Muresan

Sibianul Cornel Amariei, unul dintre cei mai influenți tineri ai lumii. A triumfat în competiţia câştigată în trecut de Elvis Presley şi John F. Kennedy

redactia

Încă o parcare publică etajată în Oradea

Ligia Voro

Max Mara, Luisa Cerano sau Paper London, printre clienții fabricii de textile Târna­va din Sighişoara

Stefana Muresan

Investitorii în stațiuni balneare, ajutor de minimis de maximum 200.000 de euro

Stefana Muresan

Maramureșul își face strategie urbană după modelul Barcelona

Nora Dumitrescu

Roxana SRL, cel mai mare distribuitor de băuturi din Bistrița-Năsăud, afaceri de 13,5 milioane euro

Stefana Muresan

Bugetul de călătorii de 7 milioane euro pe an al Agenției Europene a Medicamentului – gestionat de o agenție de corporate travel management din România

redactia

Azi se împlinesc 101 ani de la instaurarea administrației românești la Oradea

Traian Dan

Romania – the CEE region’s rising star will soon become its second largest economy

Ligia Voro

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Papuc Irina

Industry Leaders Party & Networking în 18 decembrie la Chios Social Lounge, Cluj-Napoca

Ionel Albu

ISHO Offices din Timișoara va găzdui noul centru de dezvoltare pe care compania de software automotive Visteon îl deschide în România

redactia

Acționarii BVB și-au dublat investiția în doar patru ani din creșterea prețului acțiunilor și din dividende

Stefana Muresan

Primul hotel din România care acceptă plata cu Bitcoin

Stefana Muresan

Leave a Comment