Real Estate Timiș Ultimele stiri

PORR Construct, desemnat antreprenor general al Vox Vertical Village

• Vox Vertical Village reprezintă primul concept ”vertical village” de pe piața imobiliară din România și va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri. Investiția în dezvoltarea proiectului se va ridica la 14 milioane de euro
• Vox Vertical Village va include o serie întreagă de facilități (piscină exterioară, cinema și o sală de fitness complet echipată), un atrium generos și o ‚pădure verticală’ compusă din peste 1.000 de arbuști și alte tipuri de plante
• Proiectul este dezvoltat în Timișoara de către Vox Property Group, unul din cei mai activi dezvoltatori imobiliari activi în zona de vest a țării. Vox Vertical Village va fi livrat pe piață la finalul anului 2019

Compania PORR Construct S.R.L. deținută de grupul austriac PORR, una dintre cele mai mari companii de construcții active în România, va fi antreprenorul general al proiectului rezidențial Vox Verticall Village. PORR va realiza atât fundația cât și lucrările de suprastructură.
Proiectul este dezvoltat în Timișoara de către Vox Property Group în urma unei investiții de 14 milioane de euro și va fi livrat pe piață la finalul anului 2019. Acesta reprezintă un concept în premieră pe piața rezidențială din România, urmând să fie primul ‚oraș pe verticală’ dezvoltat pe plan local.
Vox Vertical Village va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri și va presupune dezvoltarea unei ‚păduri pe verticală’, peste 1.000 de arbuști și diferite plante urmând a fi plantați atât în interiorul proiectului cât și pe terasele locuințelor. Astfel, peste o treime din suprafața construită a Vox Vertical Village va fi reprezentată de către spații verzi și terase.
”După ce am alocat proiectării o perioadă de peste un an pentru a realiza un proiect unic în Timișoara și la nivel național, am desemnat ca antreprenor general una dintre cele mai mari companii de construcții active în România. Vox Verticall Village este un proiect rezidențial unic la nivel național, un oraș pe verticală, cu spații comune ample, numeroase spații verzi și finsaje de top”, afirmă Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group, dezvoltatorul proiectului.
Vox Vertical Village va pune la dispoziția viitorilor locatari o serie întreagă de facilități, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturală, care va crește interacțiunea din cadrul comunității, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată. Vox Vertical Village va dispune și de o parcare subterană și supraterană compusă dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran și 44 la nivelul solului.
PORR Construct are în derulare în România mai multe proiecte de mari dimensiuni, printre care proiectele de birouri Orhideea Towers și Bucharest Business Garden din București.
”Business Garden Bucharest, care însumează 43.000 de metri pătrați închiriabili, este un ansamblu de trei clădiri ridicate concomitent. Ansamblul prevede edificarea de spații de birouri clasa A și de zone comerciale la parterul clădirilor, cu acces facil prin multiple mijloace de transport. Spațiile verzi vor ocupa 30% din teren. Între clădiri va fi amenajată o grădină interioară spațioasă. Punerea în funcțiune a clădirilor este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018. Orhideea Towers este un complex sustenabil, care va oferi spații generoase pentru birouri, precum și spații adiacente beneficiind de o maximă flexibilitate în funcție de nevoile chiriașilor. Ansamblul format din două cladiri ( Nord si Sud ) însumează 39.667 de metri pătrați, cu un subsol comun cu suprafața de 16.663 de metri pătrați. Obiectivul este în curs de obținere a certificatului LEED Gold.”, a declarat Klaus Bleckenwegner, CEO PORR Construct.
Vox Verticall Village se va construi în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Compania este activă de mai mulţi ani pe pe piața rezidențială din Timișoara, în timp ce Virgil Tornoreanu, managing partner al Vox Property Group, este un antreprenor local de succes, cu activități pe piața imobiliară și în sectoarele IT&C.

Related posts

Noua fabrică Techtex prinde contur în Maramureș

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Adrian Cocan, manager Lăptăria cu Caimac – „Pentru domeniul agricultură și lactate va fi nevoie de o susținere directă”

Traian Dan

ANOFM, ANPIS și Casa Națională de Pensii vor avea acces la REVISAL

Papuc Irina

Dependentă de medicamentele din China și India, UE vrea reconfigurarea pieței pharma: „Trebuie să readucem producția de medicamente în Europa”

Papuc Irina

Parcare de 336 de locuri în centrul Oradiei în valoare de 15 milioane de lei

Traian Dan

11 milioane de lei, bugetul pe 2020 al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

Rebuilding travel – cinci măsuri care te ajută să călătorești (aproape) gratis

Traian Dan

O distilărie din Sfântu Gheorghe a obținut şase medalii de campion, la un concurs internaţional

redactia

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (7) Casa de vinuri Fort Silvan 47, Podgoria Silvania, Crama Balla Geza, Podgoria Aramic, Podgoria Nachbil, Crama Dobra, Crama Rătești

Transilvania Business

Napoca Imobiliare premiată în cadrul Galei Profesioniştilor în Imobiliare

A. I.

Turneu de promovare a programului şi platformei Smart Start USA

redactia

Peste 201 milioane euro, fonduri europene, pentru modernizarea căii ferate dintre Sighişoara şi Coşlariu

Stefana Muresan

CJ Braşov şi ROMATSA – protocol de colaborare pentru Aeroportul Braşov-Ghimbav

Stefana Muresan

Încep lucrările pe tronsoanele 2,3 și 4 din Poarta Transilvaniei; valoarea contractelor, peste 24 mil. de euro

Stefana Muresan

Cel puțin două elemente de identificare a plătitorului la plata cu cardul

Traian Dan

Monor, Romfulda și Lacto Sinelli domină piața lactatelor din Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Pe Aeroportul Internaţional Timişoara repornesc cursele spre Londra, Barcelona, Bruxelles, Madrid şi Valencia

Robert Bloancă

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Îngheţarea salariilor în sectorul bugetar, cel puţin pentru primele 6 luni ale anului 2019

redactia

La Timişoara, Primăria a amânat plata chiriilor la spaţiile comerciale, iar Consiliul Judeţean a suspendat contractele

Robert Bloancă

Clusterele din Transilvania atrag investiții publice pentru inovare și job-uri

redactia

Igloo Village a înlocuit Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Papuc Irina

Companiile din Zalău sponsorizează iluminatul de sărbători

Nora Dumitrescu

Telekom a lansat chatbot-ul Tim, un asistent digital care consiliează clienţii

Traian Dan

Dezinfectant de mâini produs la Facultatea de Medicină din Sibiu la inițiativa a cinci instituții publice și private

Ion Surdu

Leave a Comment