Real Estate Timiș Ultimele stiri

PORR Construct, desemnat antreprenor general al Vox Vertical Village

• Vox Vertical Village reprezintă primul concept ”vertical village” de pe piața imobiliară din România și va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri. Investiția în dezvoltarea proiectului se va ridica la 14 milioane de euro
• Vox Vertical Village va include o serie întreagă de facilități (piscină exterioară, cinema și o sală de fitness complet echipată), un atrium generos și o ‚pădure verticală’ compusă din peste 1.000 de arbuști și alte tipuri de plante
• Proiectul este dezvoltat în Timișoara de către Vox Property Group, unul din cei mai activi dezvoltatori imobiliari activi în zona de vest a țării. Vox Vertical Village va fi livrat pe piață la finalul anului 2019

Compania PORR Construct S.R.L. deținută de grupul austriac PORR, una dintre cele mai mari companii de construcții active în România, va fi antreprenorul general al proiectului rezidențial Vox Verticall Village. PORR va realiza atât fundația cât și lucrările de suprastructură.
Proiectul este dezvoltat în Timișoara de către Vox Property Group în urma unei investiții de 14 milioane de euro și va fi livrat pe piață la finalul anului 2019. Acesta reprezintă un concept în premieră pe piața rezidențială din România, urmând să fie primul ‚oraș pe verticală’ dezvoltat pe plan local.
Vox Vertical Village va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri și va presupune dezvoltarea unei ‚păduri pe verticală’, peste 1.000 de arbuști și diferite plante urmând a fi plantați atât în interiorul proiectului cât și pe terasele locuințelor. Astfel, peste o treime din suprafața construită a Vox Vertical Village va fi reprezentată de către spații verzi și terase.
”După ce am alocat proiectării o perioadă de peste un an pentru a realiza un proiect unic în Timișoara și la nivel național, am desemnat ca antreprenor general una dintre cele mai mari companii de construcții active în România. Vox Verticall Village este un proiect rezidențial unic la nivel național, un oraș pe verticală, cu spații comune ample, numeroase spații verzi și finsaje de top”, afirmă Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group, dezvoltatorul proiectului.
Vox Vertical Village va pune la dispoziția viitorilor locatari o serie întreagă de facilități, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturală, care va crește interacțiunea din cadrul comunității, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată. Vox Vertical Village va dispune și de o parcare subterană și supraterană compusă dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran și 44 la nivelul solului.
PORR Construct are în derulare în România mai multe proiecte de mari dimensiuni, printre care proiectele de birouri Orhideea Towers și Bucharest Business Garden din București.
”Business Garden Bucharest, care însumează 43.000 de metri pătrați închiriabili, este un ansamblu de trei clădiri ridicate concomitent. Ansamblul prevede edificarea de spații de birouri clasa A și de zone comerciale la parterul clădirilor, cu acces facil prin multiple mijloace de transport. Spațiile verzi vor ocupa 30% din teren. Între clădiri va fi amenajată o grădină interioară spațioasă. Punerea în funcțiune a clădirilor este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018. Orhideea Towers este un complex sustenabil, care va oferi spații generoase pentru birouri, precum și spații adiacente beneficiind de o maximă flexibilitate în funcție de nevoile chiriașilor. Ansamblul format din două cladiri ( Nord si Sud ) însumează 39.667 de metri pătrați, cu un subsol comun cu suprafața de 16.663 de metri pătrați. Obiectivul este în curs de obținere a certificatului LEED Gold.”, a declarat Klaus Bleckenwegner, CEO PORR Construct.
Vox Verticall Village se va construi în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Compania este activă de mai mulţi ani pe pe piața rezidențială din Timișoara, în timp ce Virgil Tornoreanu, managing partner al Vox Property Group, este un antreprenor local de succes, cu activități pe piața imobiliară și în sectoarele IT&C.

Related posts

Clujul reia legăturile aeriene cu Germania, Austria, Elveția și Irlanda

Nora Dumitrescu

Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Stefana Muresan

Afacerea de familie Agro Radu din Păuleşti, vânzări de circa 6 milioane euro

Stefana Muresan

Mega Image a deschis un magazin la Oradea, urmează alte două în acest an

Traian Dan

Conferință Anuală a FBN România – 29 octombrie 2018, București, Athenee Palace Hilton

redactia

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

Timişoara va avea în sfârşit o parcare supraetajată realizată din fonduri publice

Robert Bloancă

WDP: Investiții suplimentare de 75 de milioane de euro în România

redactia

Untold a făcut 1,6 milioane de euro în 30 de secunde

Nora Dumitrescu

Podiumuri spectaculoase la a X-a ediție Feeric Fashion Week

Ionut Oprea

Schimbarea locului de muncă, printre prioritățile angajaților în 2020: raport

Papuc Irina

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Teraplast Bistriţa vrea afaceri de 332 mil. lei și un profit de 22 milioane de lei, în acest an

Stefana Muresan

Au fost desemnate start-up-urile participante la Internet & Mobile World 2018

Stefana Muresan

Ordinul Arhitecților din România are un nou președinte

Stefana Muresan

Petre Daea: Președinția României la Consiliul UE are de gestionat 29 de dosare pe agricultură și piscicultură

redactia

Producătorul de mezeluri Agra’s din Alba intră din februarie pe piaţa de „ready meal“

redactia

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Net Brinel de către francezii de la SNEF

redactia

Manageri de top participă la conferința „Putere prin oameni”. 4 octombrie, Cluj-Napoca

redactia

The 5th annual CEE Manufacturing Excellence Awards and Strategy Summit

Ionut Oprea

E.ON suplimentează doza de energie la Electric Castle

Ligia Voro

Sibiu: Primul schimb de experiență al regiunilor gastronomice europene reunite în proiectul EUREGA

redactia

Via Transilvanica – Drumul care unește românii, omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud

redactia

Lanțul de cafenele Meron se va extinde în opt locații: prima, Târgu Mureș, urmează Brașov și Sibiu

Papuc Irina

Leave a Comment