Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania.

Despre Eveniment
 
100 de reprezentanți ai celor mai mari companii din Ardeal, ambasadori și investitori străini, camere de comerț active în regiune, cele mai promițătoare 100 de start-up-uri, primari, city manageri și jurnaliști, oamenii esențiali pentru prosperitatea regiunii vor fi împreună și vor lucra împreună timp de două zile la idei care susțin dezvoltarea economiei din regiune, a economiei românești, în general.
 
Realități și perspective
 
Deși investițiile străine directe au crescut anul trecut cu 16 %, la aproape 4,1 miliarde de euro, cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani, așa cum ne arată datele de la BNR, ele rămân totuși mici pentru că, în anii de criză, ele au scăzut radical la 2-3 miliarde de euro pe an, nivel la care s-au menținut chiar și după ce economia a revenit pe creștere.
Va reveni încrederea investitorilor în businessul românesc în România și, în special, în Transilvania? Va mai ajunge România la nivelul de investiții străine din perioada de creștere economică? Ce rol vor juca tranzacțiile și intrarea unor noi investitori pe piață? Încercăm să găsim răspunsuri la aceste întrebări și să generăm idei noi de dezvoltare, împreună.
 
Pași importanți
 
În zece ani, în România s-au construit piețe inexistente în momentul integrării în Uniunea Europeană: energia eoliană, serviciile medicale private, servicii de curierat, comerţul electronic, altele. Sute de milioane de euro s-au direcționat în aceste industrii în ultimii ani. Ce urmează? Cine va paria și investi în continuare în economia românească regională şi cine se va retrage? Aflăm la eveniment.
 
Mediul antreprenorial
 
După primele 6 luni ale anului 2018, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2017, mediul antreprenorial a înregistrat o scădere în ce privește înființarea profesioniștilor, dar o creștere în ce privește numărul de dizolvări, radieri și suspendări, conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).
Lipsa forței de muncă rămâne principala amenințare a creșterii economice a României, iar antreprenorii cred că autoritățile trebuie să se concentreze mai mult pe educarea tinerilor şi pe integrarea lor în câmpul muncii. Ce credem despre această realitate și cum găsim soluții la criza forței de muncă, problema acută a economiei românești actuale? Dezbatem tot în cadrul evenimentului.
 
Ce avem nevoie?
 
Avem nevoie de investiții în infrastructură, digitalizare și oameni. Economia merge cu viteză mare și este orientată spre consum. Acest lucru trebuie schimbat.
În ciuda faptului că forța de muncă rămâne o problemă majoră pentru angajatorii din România, companiile continuă să facă investiții. Toate entitățile prezente la conferință  dorim să ajutăm în această direcție.
 
Transilvania Awards – Când și unde?
 
Așadar, dacă vrei sa ne spui ideea ta pentru progresul economiei din regiune, te invităm la Tranyilvania Awards. Vino în 6 & 7 septembrie, în an de Centenar, la Alba Iulia.
 
Mai mult decât o conferință
 
Vor fi două zile în care oameni cu viziune vin pentru prima dată împreună, pentru a crea idei noi, companii noi, joburi noi. Proiecte care pot mișca o regiune, proiecte care pot mișca România. Vom discuta despre ce soluții găsim pentru dezvoltarea regiunii, a României în viitor.
 
Structură eveniment
 
Evenimentul este împărțit în 3 capitole: Invest in Transylvania, Start-ups in Transilvania și Cities & People, ale căror conferințe și workshop-uri se vor desfășura în paralel, însă cu evenimente de networking și workshop-uri în comun.
 
Teme dezbateri
 
Ce urmează în domeniul antreprenoriatului românesc?
Cum facem ca Ardealul să își dezvolte mai mult cultura antreprenorială și cultura de business?
Cum ajungem la o economie sănătoasă pe termen lung? Ce impact au start-up-urile în dezvoltarea economică sustenabilă pe termen lung și cum pot fi ele susținute?
Aflăm și discutăm împreună la Transylvania Awards.
Transylvania Awards – este un eveniment exclusiv, susținut de Raiffeisen Bank și Primăria Alba Iulia, alături de comunități de business, comunități străine, parteneri media prestigioși.
Mai multe detalii aflați pe www.transylvaniaawards.com
 
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alchemy Hub Brașov – nominalizat la Best Coworking Space in Romania

Articolul următor

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share