Alba Antreprenori Eveniment Lideri si afaceri Slider

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania.

Despre Eveniment
 
100 de reprezentanți ai celor mai mari companii din Ardeal, ambasadori și investitori străini, camere de comerț active în regiune, cele mai promițătoare 100 de start-up-uri, primari, city manageri și jurnaliști, oamenii esențiali pentru prosperitatea regiunii vor fi împreună și vor lucra împreună timp de două zile la idei care susțin dezvoltarea economiei din regiune, a economiei românești, în general.
 
Realități și perspective
 
Deși investițiile străine directe au crescut anul trecut cu 16 %, la aproape 4,1 miliarde de euro, cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani, așa cum ne arată datele de la BNR, ele rămân totuși mici pentru că, în anii de criză, ele au scăzut radical la 2-3 miliarde de euro pe an, nivel la care s-au menținut chiar și după ce economia a revenit pe creștere.
Va reveni încrederea investitorilor în businessul românesc în România și, în special, în Transilvania? Va mai ajunge România la nivelul de investiții străine din perioada de creștere economică? Ce rol vor juca tranzacțiile și intrarea unor noi investitori pe piață? Încercăm să găsim răspunsuri la aceste întrebări și să generăm idei noi de dezvoltare, împreună.
 
Pași importanți
 
În zece ani, în România s-au construit piețe inexistente în momentul integrării în Uniunea Europeană: energia eoliană, serviciile medicale private, servicii de curierat, comerţul electronic, altele. Sute de milioane de euro s-au direcționat în aceste industrii în ultimii ani. Ce urmează? Cine va paria și investi în continuare în economia românească regională şi cine se va retrage? Aflăm la eveniment.
 
Mediul antreprenorial
 
După primele 6 luni ale anului 2018, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2017, mediul antreprenorial a înregistrat o scădere în ce privește înființarea profesioniștilor, dar o creștere în ce privește numărul de dizolvări, radieri și suspendări, conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).
Lipsa forței de muncă rămâne principala amenințare a creșterii economice a României, iar antreprenorii cred că autoritățile trebuie să se concentreze mai mult pe educarea tinerilor şi pe integrarea lor în câmpul muncii. Ce credem despre această realitate și cum găsim soluții la criza forței de muncă, problema acută a economiei românești actuale? Dezbatem tot în cadrul evenimentului.
 
Ce avem nevoie?
 
Avem nevoie de investiții în infrastructură, digitalizare și oameni. Economia merge cu viteză mare și este orientată spre consum. Acest lucru trebuie schimbat.
În ciuda faptului că forța de muncă rămâne o problemă majoră pentru angajatorii din România, companiile continuă să facă investiții. Toate entitățile prezente la conferință  dorim să ajutăm în această direcție.
 
Transilvania Awards – Când și unde?
 
Așadar, dacă vrei sa ne spui ideea ta pentru progresul economiei din regiune, te invităm la Tranyilvania Awards. Vino în 6 & 7 septembrie, în an de Centenar, la Alba Iulia.
 
Mai mult decât o conferință
 
Vor fi două zile în care oameni cu viziune vin pentru prima dată împreună, pentru a crea idei noi, companii noi, joburi noi. Proiecte care pot mișca o regiune, proiecte care pot mișca România. Vom discuta despre ce soluții găsim pentru dezvoltarea regiunii, a României în viitor.
 
Structură eveniment
 
Evenimentul este împărțit în 3 capitole: Invest in Transylvania, Start-ups in Transilvania și Cities & People, ale căror conferințe și workshop-uri se vor desfășura în paralel, însă cu evenimente de networking și workshop-uri în comun.
 
Teme dezbateri
 
Ce urmează în domeniul antreprenoriatului românesc?
Cum facem ca Ardealul să își dezvolte mai mult cultura antreprenorială și cultura de business?
Cum ajungem la o economie sănătoasă pe termen lung? Ce impact au start-up-urile în dezvoltarea economică sustenabilă pe termen lung și cum pot fi ele susținute?
Aflăm și discutăm împreună la Transylvania Awards.
Transylvania Awards – este un eveniment exclusiv, susținut de Raiffeisen Bank și Primăria Alba Iulia, alături de comunități de business, comunități străine, parteneri media prestigioși.
Mai multe detalii aflați pe www.transylvaniaawards.com
 
 

Related posts

Compania Aromatics din Făgăraş, afaceri de 2 mil. euro din producţia de arome și coloranţi

Stefana Muresan

Divizia de betoane a grupului Pomponio din Alba, cumpărată de irlandezii de la CRH

Stefana Muresan

Daniela Lulache nu mai este membru în CA al SN Nuclearelectrica SA

Ligia Voro

Timişoara Air Show 2017, cel mai mare spectacol aerian din vestul ţării

Stefana Muresan

Armata de robotei, Toyota Hybrid, trotineta electrica si cel mai puternic laptop de gaming din lume, la Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Creștere de peste 70% ale conturilor de economii ale persoanelor fizice la BCR

Traian Dan

New Media Castle și experiențe unice la Electric Castle 2019

Ligia Voro

BUCHAREST INTERNATIONAL AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2018

Stefana Muresan

Inovația tehnologică și clădirile smart din ce în ce mai des întâlnite în industria Real Estate

Stefana Muresan

HR | Seroussi, eleganta business-ului

Transilvania Business

Magazinele Auchan în stațiile OMV Petrom

Stefana Muresan

WESSLING România a lansat noua versiune a site-ului

Ligia Voro

Record: Oradea a bătut recordul sumelor colectate în Orașul Faptelor Bune

Traian Dan

Care sunt furnizorii Casei Regale a României. Statutul, o recunoaștere a calității

redactia

Samsonite România, cifră de afaceri de 6,88 milioane de euro

Stefana Muresan

Plimbare virtuală printre monumentele Art Nouveau ale Oradiei

Traian Dan

Casă nouă de Moș Nicolae pentru 13 medici de la Spitalul din Satu Mare

Traian Dan

Proiectul „Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest”, lansat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Stefana Muresan

Normele Codului Fiscal explicate. In practica

Transilvania Business

NTT Data Romania a închiriat 2.800 mp în Openville Timișoara

Nicolae Pop

252 de staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă pentru autovehicule electrice până în 2020

Ligia Voro

Prinţul Charles, "Prinţ de Transilvania"

Stefana Muresan

Încep lucrările la viitoarele Băi Sărate din Ocna Mureş, investiție de de 5,9 mil. euro

redactia

Juriul Future Makers a ales 55 de idei de afaceri ale tinerilor

Ligia Voro

Leave a Comment