Sanatate Ultimele stiri

Alergia la polenul de ambrozie poate fi tratată natural

Alergiile sezoniere sunt puse pe seama polenurilor. Polenurile alergene sunt cele ce pot fi inhalate, adică purtate de vânt (anemofile). Principalele polenuri alergizante sunt cele de ierburi graminee dar şi ale unor arbori (ex. chiparos, pin, molid, mesteacăn). O plantă intrată de curând în atenţie este Ambrozia artemisiifolia sau Floarea pustei. Polenul ei este considerat dintre cele mai alergene. Planta are o perioadă lungă de înflorire, din iulie până la sfârşitul toamnei.
 
Formă cea mai simplă, rinita alergică sezonieră, se caracterizează prin strănut şi rinoree apoasă ce pot asocia senzaţie de obstrucţie nazală şi mâncărime locală. Se poate însoţi de lacrimaţie şi roşeaţă a ochilor, în special dimineaţa. În timp poate apărea scăderea mirosului, durere de cap, simptome de sinuzită. La unele persoane se pot dezvolta formaţiuni de tip polipoid ori vegetaţii adenoide, amigdalite hipertrofice, adenopatie cervicală. Dificultăţile respiratorii se pot agrava cu coborârea manifestărilor spre arborele bronşic şi instalarea astmului bronşic alergic.
 
Mecanisme alergice
“Componenta imunitară a acestei stări alergice, catalogată, de regulă, ca reacţie alergică de tip imediat, constă în substratul său în implicarea unor anticorpi specifici şi în reacţiile în lanţ declanşate la contactul lor cu alergenul corespunzător. Vorbim despre un răspuns imunitar exagerat, faţă de substanţe în mod obişnuit inofensive”, a explicat Dr. Cristina Aoșan, medic apifitoterapeut.
Prof. Roch Domerego, fost vicepreședinte al Comisiei de Apiterapie a Apimondia, a avut în anii ‘90  ideea de a crea un produs natural, ușor de administrat și care să combată mai multe aspecte implicate în declanșarea alergiilor la polenurile purtate de vânt, la praf și venin de albine. Principalul efect urmărit era să “dezvețe”  sistemul imunitar de a lupta împotriva unor elemente inofensive în mod normal, cum sunt polenul și praful.
A dezvoltat această idee, s-au făcut testări în Cuba, unde Apimondia a avut mai multe colaborări fructuoase, iar rezultatele au fost pozitive în 87 % din cazuri.
Produsul rezultat fost înregistrat prima dată în 1999, în Belgia, sub denumirea Allermin. Ulterior a fost produs în Franța cu numele de Etaminys, iar din 2017 este produs doar în România la Melidava.
Melidava este o companie românească, care și-a propus să fie o prelungire onestă a unui act medical făcut în favoarea pacienților, prin furnizarea unor remedii de calitate.
Etaminys se administrează oral, în picături. Este un supliment alimentar cu două componente active: un extract specific de polen apicol și unul de albine, diluate.
Mai multe informații într-un articol detaliat: https://www.melidava.ro/educație/etaminys-2017.html
Produsul este disponibil prin comenzi on-line și telefonice la Melidava: www.melidava.ro
 
 

Related posts

Digitalizarea – efecte

Ionut Oprea

Proiect pilot de strategie urbană pentru cartierul Rogerius din Oradea

Traian Dan

Studiu: Crăciunul la români: câți bani sunt dispuși să cheltuie și pe ce anume

Papuc Irina

Zalăul își aduce autobuze electrice pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Festivalurile Untold și Neversea speră la ridicarea restricțiilor

Nora Dumitrescu

Raport Colliers privind evoluția pieței imobiliare în 2019: dezvoltare în creștere față de așteptările inițiale pe mai multe segmente

Papuc Irina

Cluj-Napoca: Polonezii de la Solaris vor livra 50 de troleibuze noi

Stefana Muresan

Presiuni la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea Centurii Zalăului

Nora Dumitrescu

Dezvoltatorul de hale industriale Mara Com Mixt, împrumut de 15 milioane lei pentru cel mai mare complex rezidențial din Timișoara

Stefana Muresan

Aproape 200.000 de români aleg stațiunile montane din Brașov pentru vacanța de iarnă

Papuc Irina

Storia.ro: Brașov, Oradea și Sfântul Gheorghe, considerate cele mai curate orașe din România

Stefana Muresan

Prima tranșă pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj: 47 milioane euro

Nora Dumitrescu

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România, devine importator BYD în România

Stefana Muresan

Ministrul Agriculturii le promite tinerilor fermieri terenuri concesionate de la ADS în suprafață de 50 de hectare

Papuc Irina

Nearly thousand top projects in Poland worth €120bn

Ionut Oprea

Kozma Mónika, propuneri de proiecte pentru revitalizarea economiei județului Mureș

Ligia Voro

„Înghețarea” listărilor de pachete minoritare pe piața de capital contravine intereselor României

Ligia Voro

România, invitată în marea familie a Bălţatei europene

Stefana Muresan

Studiu INACO: România nu ține pasul cu digitalizarea serviciilor publice europene. Doar 10% din populație are competențe digitale

Papuc Irina

La Sibiu s-a discutat despre nevoia de stimulare a fermelor de elită: strategii europene în domeniul creșterii ovinelor și caprinelor

Papuc Irina

Transilvania are cele mai multe proiecte de Smart City în România

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] „Our Via Transilvanica, as an Open Lesson”

Transilvania Business

Six concepts of Solidarity Transport Hub Poland

Ligia Voro

Made in România. Ce materiale promoționale și cadouri vor primi oficialii europeni care vor participa la reuniunile prezidate de România

redactia

Leave a Comment