Sanatate Ultimele stiri

Alergia la polenul de ambrozie poate fi tratată natural

Alergiile sezoniere sunt puse pe seama polenurilor. Polenurile alergene sunt cele ce pot fi inhalate, adică purtate de vânt (anemofile). Principalele polenuri alergizante sunt cele de ierburi graminee dar şi ale unor arbori (ex. chiparos, pin, molid, mesteacăn). O plantă intrată de curând în atenţie este Ambrozia artemisiifolia sau Floarea pustei. Polenul ei este considerat dintre cele mai alergene. Planta are o perioadă lungă de înflorire, din iulie până la sfârşitul toamnei.
 
Formă cea mai simplă, rinita alergică sezonieră, se caracterizează prin strănut şi rinoree apoasă ce pot asocia senzaţie de obstrucţie nazală şi mâncărime locală. Se poate însoţi de lacrimaţie şi roşeaţă a ochilor, în special dimineaţa. În timp poate apărea scăderea mirosului, durere de cap, simptome de sinuzită. La unele persoane se pot dezvolta formaţiuni de tip polipoid ori vegetaţii adenoide, amigdalite hipertrofice, adenopatie cervicală. Dificultăţile respiratorii se pot agrava cu coborârea manifestărilor spre arborele bronşic şi instalarea astmului bronşic alergic.
 
Mecanisme alergice
“Componenta imunitară a acestei stări alergice, catalogată, de regulă, ca reacţie alergică de tip imediat, constă în substratul său în implicarea unor anticorpi specifici şi în reacţiile în lanţ declanşate la contactul lor cu alergenul corespunzător. Vorbim despre un răspuns imunitar exagerat, faţă de substanţe în mod obişnuit inofensive”, a explicat Dr. Cristina Aoșan, medic apifitoterapeut.
Prof. Roch Domerego, fost vicepreședinte al Comisiei de Apiterapie a Apimondia, a avut în anii ‘90  ideea de a crea un produs natural, ușor de administrat și care să combată mai multe aspecte implicate în declanșarea alergiilor la polenurile purtate de vânt, la praf și venin de albine. Principalul efect urmărit era să “dezvețe”  sistemul imunitar de a lupta împotriva unor elemente inofensive în mod normal, cum sunt polenul și praful.
A dezvoltat această idee, s-au făcut testări în Cuba, unde Apimondia a avut mai multe colaborări fructuoase, iar rezultatele au fost pozitive în 87 % din cazuri.
Produsul rezultat fost înregistrat prima dată în 1999, în Belgia, sub denumirea Allermin. Ulterior a fost produs în Franța cu numele de Etaminys, iar din 2017 este produs doar în România la Melidava.
Melidava este o companie românească, care și-a propus să fie o prelungire onestă a unui act medical făcut în favoarea pacienților, prin furnizarea unor remedii de calitate.
Etaminys se administrează oral, în picături. Este un supliment alimentar cu două componente active: un extract specific de polen apicol și unul de albine, diluate.
Mai multe informații într-un articol detaliat: https://www.melidava.ro/educație/etaminys-2017.html
Produsul este disponibil prin comenzi on-line și telefonice la Melidava: www.melidava.ro
 
 

Related posts

Câștigătorul licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania – Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL

redactia

Importantă sumă de bani în 2019 pentru agricultorii și crescătorii de animale

redactia

Kaufland va introduce scanarea cu telefonul în Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Proiecții în aer liber, concerte și filme pentru toate vârstele la TIFF Oradea

Traian Dan

Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara: „Introducem admiterea în baza CV-ului educațional, pentru a selecta cei mai competitivi studenți”

Papuc Irina

Vânzările Allview au depășit 80 de milioane de lei datorită intrării pe piața televizoarelor smart

Papuc Irina

2017 – an de creștere pentru compania bistrițeană RAAL: cifră de afaceri de 279 milioane lei și peste 2000 de angajați

Stefana Muresan

Peste 300 mil. lei, pentru reabilitarea a trei drumuri județene din Bihor

Stefana Muresan

Ardealul vrea să treacă la agricultura premium

Stefana Muresan

Electrogrup va construi o rețea 5G în Finlanda

Nora Dumitrescu

Virgil METEA, un nou mandat de patru ani în fruntea ROMGAZ!

Stefana Muresan

TeraSteel, creșteri de 2 cifre pe toate liniile în 2018

Stefana Muresan

Microsoft announces a $1 billion digital transformation plan for Poland, including access to local cloud services with first datacenter region

Ionut Oprea

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Stefana Muresan

Europarlamentarul Daniel Buda, intervenții importante în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a PE

Stefana Muresan

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Traian Dan

GoOnline – solutia completa de eCommerce pentru IMM-uri, lansată de Banca Transilvania impreuna cu Blugento

Stefana Muresan

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

Teraplast devine singurul proprietar al producătorului de ţevi Politub

Stefana Muresan

It’s all about wellbeing

Ionut Oprea

Innovation Park și-a închiriat majoritatea halelor

Nora Dumitrescu

Regulament pentru acordarea stimulentelor salariale pe criterii de performanță, la SCJU Târgu Mureș

Stefana Muresan

Bucătarul șef de la Ramada Sibiu va participa la o competiție internațională. Meniul gândit este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian

Papuc Irina

Timişorenii pot cumpăra bilete de transport în comun chiar din autobuz, printr-o aplicaţie lansată de Banca Transilvania şi PTP Online

Stefana Muresan

Leave a Comment