București Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei organizează joi, 30 august, un workshop cu tema Mersajul FOREN 2018, în Amfiteatrul Acad. Martin Bercovici din cadrul ISPE SA, în București.
 
Ediţia a XIV-a a Forumului Regional a Energiei – FOREN 2018, cu tema „Central and Eastern Europe in The New Era of Energy Transition: Challenges, Investment Opportunity and Technological Innovations” s-a desfăşurat în perioada 10-14 iunie 2018 la Vox Maris Grand Resort, Costinești. Forumul, organizat de către CNR-CME, sub auspiciile Consiliului Mondial al Energiei, cu sprijinul Ministerului Energiei şi al membrilor colectivi CNR-CME, are statut de eveniment regional pentru Europa Centrală și de Est.
Dezbaterile de la FOREN 2018 s-au desfăşurat în cadrul a 11 Evenimente principale la nivel de Forum, cinci sesiuni de comunicari ştiinţifice şi 6 de mese rotunde la nivel corporativ. Au participat oficiali din partea autorităților guvernamentale, secretari de stat ai Ministerului Energiei și ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, reprezentanți ai Consiliului Mondial al Energiei și ai Comisiei Europene, decidenți din 21 de ţări din regiune, majoritatea preşedinţilor şi directorilor generali ai celor mai importante companii din domeniu, ai mediului academic, analişti și specialiști de marcă etc.
Cei 548 membri ai comunităţii energetice prezenți la Forum, din care 36 de personalităţi ştiinţifice din străinătate, au analizat și au încercat să determine cele mai bune soluții privind unele dintre provocările, evoluțiile și oportunitățile industriei energetice din Europa Centrală și de Est pentru crearea unui viitor energetic sustenabil.
Toate evenimentele din cadrul FOREN 2018 s-au încheiat cu câte un pachet de concluzii, recomandări şi propuneri de măsuri, care au contribuit la realizarea “Mesajului FOREN 2018” (versiunea draft), cu scopul transmiterii acestuia organelor competente, cu evidențierea problemelor actuale din sectorul energie şi poate contribui la elaborarea direcţiilor strategice de dezvoltare a sectorului energie.
În cadrul workshop-ului vor fi prezentate rezultatele eforturilor conjungate ale celor care au contribuit la succesul Forumului şi are ca obiectiv principal elaborarea finală a „Mesajului FOREN 2018”, după luarea în consideraţie a discuţiilor şi propunerilor prezentate în cadrul evenimentului. În acelaşi timp, din discuţiile care vor avea loc la eveniment, se vor desprinde propuneri pentru organizarea ediţiei a XV-a a Forumului Regional al Energiei – FOREN 2020.
UPDATE, 28 august. Conducerea CNR-CME a anunțat astăzi că din cauza suprapunerii cu alte evenimente interne şi internaţionale, organizate de alte entităţi în aceasta perioadă, precum şi la solicitarea expresă a unor participanţi care încă sunt în concediu, workshop-ul „MESAJUL FOREN 2018. Concluzii, recomandări, măsuri” care era programat pentru data de 30 august 2018 se amână pentru data de 24 septembrie 2018, orele 11.00-14.00.
 

Related posts

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

Bucharest and Budapest seem attractive from London

Ionut Oprea

Ministrul Economiei: Cred că e momentul să repornim industria esențială în România. În câteva zile vom produce măști de protecție

Ion Surdu

Romgaz a semnat contractul pentru o nouă centrală termoelectrică la Iernut

Ligia Voro

AHK continuă la Timișoara proiectul „Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România“

redactia

Cultura cartofului extratimpuriu – plus de tehnologie, producție, profit cu Zorvec® Enicade™ NZeb

Ligia Voro

Birourile myhive găzduiesc jocuri, activități sportive şi evenimente after-work

redactia

Studenţi ai UBB, într-o competiţie de management strategic, în Washington

redactia

A doua parcare subterană a Sibiului, scoasă la licitație: 450 – 500 de locuri

Stefana Muresan

Peste 12 ore, Energynomics organizează online Energy Strategy Summit 2020

Ligia Voro

Două grădinițe orădene au fost extinse și reabilitate cu fonduri europene

Traian Dan

Transgaz începe lucrările la gazoductul Ungheni-Chișinău

redactia

România va avea standuri în acest an la târgurile internaționale de turism

Papuc Irina

Blocaj înlăturat pe Autostrada Sebeș – Turda. Se mută stâlpii de tensiune

Nora Dumitrescu

2000 de sălăjeni au acordat prioritate distracției și regulilor de siguranță rutieră

Ligia Voro

Unul dintre puținele județe care are un plan județean de gestionare a deșeurilor: Acces la fonduri de milioane pentru investiții necesare

Ion Surdu

Desant german în Transilvania. “Aici se face adevăratul business”

redactia

Standul comun al României, pentru prima dată la transport logistic München

Ligia Voro

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice în Cluj Napoca

Stefana Muresan

Aviatorilor 8 receives final “Excellent” BREEAM certification

Ionut Oprea

APIA: Ajutor de 16 euro/hectar pentru culturile amplasate pe teren arabil

Stefana Muresan

Oradea la ceas aniversar

Traian Dan

Leader Team Broker și CFC lansează prima poliță de asigurare pentru IT&C care include amenzi GDPR

Ligia Voro

Finanțarea investițiilor energetice prin RoSEFF

Transilvania Business

Leave a Comment