București Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei organizează joi, 30 august, un workshop cu tema Mersajul FOREN 2018, în Amfiteatrul Acad. Martin Bercovici din cadrul ISPE SA, în București.
 
Ediţia a XIV-a a Forumului Regional a Energiei – FOREN 2018, cu tema „Central and Eastern Europe in The New Era of Energy Transition: Challenges, Investment Opportunity and Technological Innovations” s-a desfăşurat în perioada 10-14 iunie 2018 la Vox Maris Grand Resort, Costinești. Forumul, organizat de către CNR-CME, sub auspiciile Consiliului Mondial al Energiei, cu sprijinul Ministerului Energiei şi al membrilor colectivi CNR-CME, are statut de eveniment regional pentru Europa Centrală și de Est.
Dezbaterile de la FOREN 2018 s-au desfăşurat în cadrul a 11 Evenimente principale la nivel de Forum, cinci sesiuni de comunicari ştiinţifice şi 6 de mese rotunde la nivel corporativ. Au participat oficiali din partea autorităților guvernamentale, secretari de stat ai Ministerului Energiei și ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, reprezentanți ai Consiliului Mondial al Energiei și ai Comisiei Europene, decidenți din 21 de ţări din regiune, majoritatea preşedinţilor şi directorilor generali ai celor mai importante companii din domeniu, ai mediului academic, analişti și specialiști de marcă etc.
Cei 548 membri ai comunităţii energetice prezenți la Forum, din care 36 de personalităţi ştiinţifice din străinătate, au analizat și au încercat să determine cele mai bune soluții privind unele dintre provocările, evoluțiile și oportunitățile industriei energetice din Europa Centrală și de Est pentru crearea unui viitor energetic sustenabil.
Toate evenimentele din cadrul FOREN 2018 s-au încheiat cu câte un pachet de concluzii, recomandări şi propuneri de măsuri, care au contribuit la realizarea “Mesajului FOREN 2018” (versiunea draft), cu scopul transmiterii acestuia organelor competente, cu evidențierea problemelor actuale din sectorul energie şi poate contribui la elaborarea direcţiilor strategice de dezvoltare a sectorului energie.
În cadrul workshop-ului vor fi prezentate rezultatele eforturilor conjungate ale celor care au contribuit la succesul Forumului şi are ca obiectiv principal elaborarea finală a „Mesajului FOREN 2018”, după luarea în consideraţie a discuţiilor şi propunerilor prezentate în cadrul evenimentului. În acelaşi timp, din discuţiile care vor avea loc la eveniment, se vor desprinde propuneri pentru organizarea ediţiei a XV-a a Forumului Regional al Energiei – FOREN 2020.
UPDATE, 28 august. Conducerea CNR-CME a anunțat astăzi că din cauza suprapunerii cu alte evenimente interne şi internaţionale, organizate de alte entităţi în aceasta perioadă, precum şi la solicitarea expresă a unor participanţi care încă sunt în concediu, workshop-ul „MESAJUL FOREN 2018. Concluzii, recomandări, măsuri” care era programat pentru data de 30 august 2018 se amână pentru data de 24 septembrie 2018, orele 11.00-14.00.
 

Related posts

Strategia CFR pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare: Este nevoie de investiţii de 56 miliarde lei până în 2022

Stefana Muresan

NTT DATA România lansează proiectul „PEX – Practicăm EXcelența”, stagii de practică pentru studenți

Nicolae Pop

Producătorul român de salate Eisberg România își continuă producția și livrările

Ion Surdu

Zacaria finalizează cea de-a doua fază de dezvoltare a Southern Logistics, Craiova, și își consolidează poziția pe segmentul comercial

Ion Surdu

Cea mai mare seră din țară, de 17.000 mp, în Timiș

Stefana Muresan

CFR vrea o expertiză pentru liniile de cale ferată și tunelul care le subtraversează din Gara Predeal

Ion Surdu

Proiectantul Parcului Est din Cluj, recompensat cu 1,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Ştii ce ”vampiri energetici” ai în casă

Ligia Voro

Lidl va finanța restaurarea “Versailles-ului Transilvaniei”

Nora Dumitrescu

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost trimis la ANAP

Ligia Voro

Creștere de 7% pentru Sunimprof Rottaprint în S1 2019

Ligia Voro

Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă din România, afaceri de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

A fost lansat proiectul Deva 750

redactia

FOTO: Fermierii campioni la porumb din județele Arad și Bihor

Ligia Voro

Cîțu: Românii pot cere amânarea ratelor. Pentru cheltuielile anunțate fondurile au fost suplimentate cu 7 miliarde de lei

Ion Surdu

Ministrul Muncii: Vreau să transform REVISAL în REFORMA. Începe numărătoarea tuturor angajaților plătiți de stat

Ion Surdu

Coaliția pentru Dezvoltarea României: ”Stop OuG! – mediul privat nu poate fi ignorat”

redactia

Voluntariat pe motociclete: jandarmii bihoreni duc medicamente cazurilor urgente

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Szeklerland. Traditions and crafts – Heritage from bygone times

Transilvania Business

Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Stefana Muresan

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are un nou rector: Sorin Radu

Papuc Irina

Premiu pentru președintele CCI Cluj, Ștefan Dimitriu

Stefana Muresan

Clujenii de la Electroglobal, afaceri de 10 milioane euro în S1

Stefana Muresan

MS | Romgaz investește pentru România

Transilvania Business

Leave a Comment