Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ROMGAZ va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând de sâmbătă

ROMGAZ a atenţionat în această după amiază că neplata sumei de 985.000 lei, din reeşalonarea negociată cu Electrocentrale Constanţa va conduce, inevitabil, la sistarea livrărilor de gaze naturale, începând cu 1 septembrie 2018.
“Menţionăm că pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante şi reeşalonate de circa 16 milioane lei. În urma reeşalonării acestor datorii pe o perioadă de 9 luni începând cu luna august 2018 – aprilie 2019, suma de plată către ROMGAZ aferentă primei rate din Convenţia de eşalonare se cifrează la 985.000 lei, cu termen de scadenţă 31 august 2018. ROMGAZ a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. Electrocentrale Constanţa a notificat Romgaz SA că, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, nu poate să-şi onoreze obligaţiile prevăzute în Convenţia de eşalonare agreată. Ca urmare, precizam că neonorarea la plată a primei rate a reeşalonării negociate, dată fiind situaţia financiară precară invocată în adresa transmisă către ROMGAZ, va conduce inevitabil şi la neplata consumului pentru luna septembrie a anului curent (consum estimat la circa 87.000 lei pe zi)”, se arată într-un comunicat al companiei.
Electrocentrale Constanța nu a oferit încă un punct de vedere față de anunțul ROMGAZ de sistare a alimentării cu gaze natuale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CHEP anunţă schimbări în conducerea subsidiarei din România şi la nivel european

Articolul următor

Ziua terminalurilor. Proiecte aeroportuare la Otopeni și Brașov-Ghimbav

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share