Antreprenori București Ultimele stiri

Radu- Ştefan Oprea: Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români

- radu oprea - Radu- Ştefan Oprea: Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români

Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români, ei au nume şi chip, sunt tangibili şi îşi fac treaba, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu- Ştefan Oprea, la International Business Forum.
“Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat lucrează pentru a deschide noi oportunităţi pentru exportatorii români prin acţiuni şi instrumente specifice: misiuni economice, forumuri şi comisii mixte guvernamentale de colaborare economică. Astăzi, reţeaua externă a Ministerului este un instrument de lucru uzual pentru companii, paradigma relaţiei stat-antreprenori s-a schimbat. Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români, ei au nume şi chip, sunt tangibili şi îşi fac treaba”, a spus Ştefan-Radu Oprea, potrivit Agerpres.
Acesta a afirmat că s-a vorbit mult despre oportunitatea României – încă existentă – de a se reîntoarce competitiv şi solidar pe acele pieţe externe unde imaginea ţării noastre persistă graţie calităţii ridicate a produselor livrate anterior. “Europa de Est, Africa, Orientul Mijlociu sunt spaţii provocatoare. Guvernamental, există mecanismele de colaborare pentru a consolida sau redeschide dialogul cu aceşti parteneri, dar este nevoie şi de interesul coagulat al mediului privat, pentru a acţiona împreună pe aceste spaţii”, susţine ministrul.
Oprea a precizat că recâştigarea acestor pieţe nu înseamnă neglijarea pieţei interne a UE, al cărei potenţial investiţional şi de absorbţie pentru mărfurile româneşti trebuie valorificat în continuare.
“În condiţiile unei competiţii extrem de ridicate, nu ne permitem să lăsăm garda jos şi să considerăm că lucrurile merg de la sine pe această piaţă. Ar fi suficientă încetinirea demersurilor noastre într-o perioadă scurtă, pentru a fi eliminaţi de concurenţă şi a ne pierde poziţiile câştigate cu greu”, a declarat Ştefan-Radu Oprea.
În ceea ce priveşte măsurile derulate pentru încurajarea internaţionalizării, acesta a menţionat că trebuie să aducem în discuţie şi barierele care nu depind de statul român şi pe care trebuie să încercăm să le înlăturăm printr-un efort comun de convingere, împreună cu mediul privat.
Ştefan-Radu Oprea a menţionat că păstrarea României în afara Zonei Schengen, deşi se respectă toate criteriile tehnice, are efecte negative asupra tuturor agenţilor comerciali care lucrează pe zonele de tranzit cu alte state din UE, iar pierderile se măsoară în timp şi bani. Potrivit acestuia, sunt afectate în aceeaşi măsură firmele din România cu capital românesc şi cele cu capital străin, chiar din statele ale căror guverne se opun invocând motive politice, nerelevante pentru Spaţiul Schengen, aşa cum arată însăşi Comisia Europeană.
În opinia acestuia, faptul că un om de afaceri român are nevoie de o viză pentru a face business în Statele Unite ale Americii, spre diferenţă de un om de afaceri din Cehia, Ungaria sau Franţa, reprezintă o barieră la capitolul competitivitate.
Oprea a mai spus că aderarea la OCDE va duce la consolidarea prestanţei şi statutului României, cu efecte concrete în ratingul de ţară şi în atragerea de investiţii străine.

Related posts

Familia Filip, acționară la Electroplast, deschide un centru comercial într-o zonă aglomerată a Bistriței

redactia

Premii totale de 150.000 de euro de la Comisia Europeană pentru inovare socială

Ligia Voro

Grup Feroviar Român, premiu pentru inovație în calea ferată din România

redactia

Oradea licitează execuția parcării de tip park and ride din Piața Emanului Gojdu

Traian Dan

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

12 candidați pentru Consiliul de Administrație a Romgaz

Ligia Voro

Portland Trust și Ares Management LP au vândut complexul de birouri Oregon Park către Lion’s Head Investments

Stefana Muresan

DAFCOCHIM a confirmat performanţa în agribusiness şi în acest an în faţa fermierilor

Stefana Muresan

Pasiune în educație. Ce proiecte au dezvoltat sau sprijnit companiile ardelene?

Ligia Voro

Contract de 433 mil. de euro pentru cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii ani

Stefana Muresan

IMM Invest poate fi o oportunitate pentru bănci de a câștiga noi clienți

Traian Dan

GTS Telecom aniversează 25 de ani de activitate în România și continuă să-și dezvolte portofoliul

Stefana Muresan

Conferințele internationale „NEW CITIES” la Iasi, Cluj – Napoca si Timisoara

Ionut Oprea

În 2020, fermierii campioni pariază tot pe hibrizii de porumb Pioneer®

Ligia Voro

Cât au câștigat românii la Loterie în anul 2019

Papuc Irina

Adaptare la criză. O universitate clujeană și-a lansat produsele pe internet

Nora Dumitrescu

Helios Phoenix isi extinde reteaua in Romania

Ionut Oprea

Direcția de drumuri a demarat lucrări de estetică pe arterele din Cluj

Nora Dumitrescu

Concluzii după a opta participare a României la EXPO Real München

Ligia Voro

MedLife cumpără pachetul integral de acțiuni al Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai mari centre private de tratament oncologic din România

Papuc Irina

Inteligența artificială, „motorul” performanței în industria serviciilor de afaceri din România

Ionut Oprea

100 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor Maramureșului

Nora Dumitrescu

Atos, client major in Openville

Ionut Oprea

Parlamentul obligă Guvernul să facă ”Autostrada Unirii”

Stefana Muresan

Leave a Comment