Eveniment

Salonul Imobiliar Bucuresti, la Palatul Parlamentului

Vineri, 7 septembrie, începe la Palatul Parlamentului Salonul Imobiliar București, cel mai mare târg de profil, ajuns la a cincea ediție.

În cadrul programului guvernamental Prima Casă din plafonul distribuit la începutul anului 2018 au mai rămas disponibile doar 25 % din fonduri, conform datelor Fondului Național de Garantare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, prezentate la solicitarea SIB.

”Programul Prima Casă poate fi considerat unul din cele mai de succes programe guvernamentale, cu peste 245.000 de români și familiile lor ce au ales să se de mute în casă nouă, datorita facilităților de garantare oferite. Popularitatea programului este confirmată și în 2018, al zecelea an de derulare, când plafonul alocat, în valoare de 2 miliarde de lei, a fost utilizat până la această dată în proporție de aproape 75%, acordându-se în primele 8 luni ale anului curent cca 16.600 de garanții și promisiuni de garantare. Programul își menține scopul social, contribuind direct la creșterea calității vieții tinerilor, fapt confirmat de prezența în portofoliul Fondului a unui procent de peste 70% de beneficiari cu vârsta de până la 35 de ani, generând totodată efecte de creștere conexe în sectorul construcțiilor și industriilor de producție mobilier și amenajări rezidențiale”, a declarat Alexandru Petrescu, director general Fondul Național de Garantare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu ocazia începerii Salonului Imobiliar București.

În cadrul Salonului își expun oferta mai mult de 100 de expozanți totalizând peste 10.000 de unități locative din toate zonele Bucureștiului, precum și locuințe de vacanță. În premieră vor fi expuse și oferte imobiliare din Dubai prin intermediul brokerului Alman Almanarat (www.alamalmanaratproperties.ae/) care va expune pentru prima dată pe piața din România la Palatul Parlamentului.

ROBOR ÎN SCĂDERE

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a scăzut uşor vineri, 31 august, pe piaţa interbancară la 3,22% pe an, de la 3,24% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

LANSĂRI SIB

Atria Urban Resort, proiectul de proporții dezvoltat de SIF Moldova și Cityring în zona lacului Străulești, cu o investiție totală de peste 100 de milioane EUR își lansează oferta comercială în cadrul SIB. Noul proiect se construiește în vecinătatea Colosseum Retail Park, pe un teren de nouă hectare. Atria Urban Resort va pune la vânzare apartamente din prima fază, ce cuprinde un total de 160 de unități (studio-uri, două și trei camere), un parc privat și o piscină dedicată rezidenților. Aceasta este deja în construcție și urmează să fie livrată în trimestrul III 2019.

Sud Rezidențial lansează la SIB Top House Residence, o dezvoltare de 500 de unități locative în cadrul Metalurgiei Park Residence. Noul proiect este compus din trei imobile cu apartamente începând de la 55 până la 110 mp. Pe lângă parcările supraterane va fi amenajată o parcare supraetajată de mari dimensiuni.

Un alt proiect care se lansează în cadrul SIB este Spazio Residence, un ansamblu rezidențial cu un total de 336 de apartamente în zona Bragadiru. Proiectul este o investiție a Water Systems Internațional, parte a unui grup de firme activ în cele mai dinamice sectoare de activitate, de la comerțul cu materiale pentru instalații termice, sanitare și electrice, la construcții și real estate.

LOCUINȚE DE ÎNCHIRIAT

Salonul Imobiliar București este singurul târg de profil unde expun și agențiile imobiliare cu oferte din piața veche, inclusiv locuințe de închiriat. Este o bună ocazie pentru cei care își caută o garsonieră la început de an uinversitar să studieze oferta din cadrul târgului.

CASE DE LA ZERO

Welcome Home, prima agenție de project management imobiliar adresată persoanelor fizice care doresc să își construiască o casă, expune în premieră la SIB. Agenția oferă servicii pentru București și județul Ilfov și poate prelua integral sau doar o parte din proces: identificarea terenului (selectarea de oferte în funcție de buget, suprafață și zona dorită), proiectare (selectarea unui plan arhitectural din baza de date sau proiectare customizată), acte (dosar vânzare cumpărare-teren, certificat de urbanism, studiu geotehnic, obținerea avizelor și a autorizației de construcție), contractul cu antreprenorul general și supervizarea etapelor de construcție, incluzând aici sistemele de automatizare pentru casa inteligentă, proiect de design interior, peisagistică și curățenia finală. Clienții nu au costuri suplimentare, deoarece comisionul agenției este oferit direct de către furnizorii de servicii.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

Vineri, 7 septembrie: 12.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00
Sâmbătă, 8 septembrie: 10.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00
Duminică, 9 septembrie: 10.00 – 18.00, ultima oră de intrare – 17.00

Accesul se face din Piața Consituției, la intersecția Bvd Libertății cu bvd Națiunile Unite.

Mai multe informații: www.salonulimobiliarbucuresti.ro

Related posts

The Woman Parenting Workshops, pentru parinti interesati de educatie continua

Stefana Muresan

EUROLOG la Bucuresti

Ionut Oprea

Sapte zboruri, lansate de la Aeroportul Iasi. Rutele, operate de Blue Air

Stefana Muresan

Peste 3 miliarde de dolari în fonduri de venture capital administrate de investitorii care vin la Techsylvania 2018

Stefana Muresan

Record: Oradea a bătut recordul sumelor colectate în Orașul Faptelor Bune

Traian Dan

Politica comercială a UE – noi oportunităţi şi provocări pentru mediul de business din România

Ligia Voro

DRAGON’S NEST, CEA MAI MARE SCENĂ DIN ROMÂNIA, 100 DE METRI LĂȚIME ȘI PESTE 35 DE METRI ÎNĂLȚIME!

Raluca Ursu

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector, November 18th

Ionut Oprea

Armata de robotei, Toyota Hybrid, trotineta electrica si cel mai puternic laptop de gaming din lume, la Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

REBELS AND RULERS și importanța Culturii de Brand. Unde te înscrii?

Ligia Voro

Incepe Internet & Mobile World 2017 – doua zile de business de calitate

Stefana Muresan

Workshop: Tehnici de comunicare persuasiva in business

Gala Excelenței Afacerilor Italiene din Județul Timiș

Stefana Muresan

Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

Papuc Irina

Burse de peste 3.000.000 Euro la RIUF- The Romanian International University Fair

Conferinţa “Conflict Resolution Day”, ediția a IV-a

Stefana Muresan

tIMOn: Oferta de locuințe noi livrate anul acesta o va depăşi pe cea din 2008

Stefana Muresan

VINVEST PREZENT LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI

redactia

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, participă la Cluj-Napoca, pe 24 martie, la conferința ”Fraternitatea italo-română”

Stefana Muresan

NRCC Orange Night 2017 – meet, eat & party with the Dutch!

Ionut Oprea

#reCONSTRUIM – Aducem profesioniștii împreună, construim responsabil

Stefana Muresan

Acţionarii AAGES – 5,49 milioane lei din vânzarea a 15% din companie

Stefana Muresan

Antreprenoris – scoala de antreprenoriat

Transilvania Business

Bogdan CHIRIŢOIU, Preşedintele Consiliului Concurenţei, participă la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 23 octombrie 2018

redactia

Leave a Comment