Energie Ultimele stiri

Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată

- transgaz - Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată

Preluarea Vestmoldtransgaz a fost finalizată, iar acum Transgaz trebuie să se concentreze pentru a termina la termen gazoductul Ungheni-Chişinău, susţine ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, preluarea Vestmoldtransgaz de către SNTGN Transgaz a fost finalizată, joi, 6 septembrie, după ce în cursul după-amiezii, la Chişinău, documentele finale ale tranzacţiei au fost semnate de autorităţile din Republica Moldova şi reprezentanţi ai Eurotransgaz, societatea subsidiară a Transgaz în Republica Moldova.

Ceremonia de semnare a avut loc în prezenţa ministrului român al Economiei, Dănuţ Andruşcă, a ministrului Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, şi a directorului general al Transgaz, Ion Sterian.

Dănuţ Andruşcă a felicitat Transgaz pentru finalizarea cu succes a procedurii de preluare a Vestmoldtransgaz şi a arătat că atenţia şi energia companiei trebuie să se concentreze pe finalizarea, la termen, a gazoductului Ungheni-Chişinău.

“Preluarea Vestmoldtransgaz a fost o etapă importantă şi pentru Transgaz şi pentru Ministerul Economiei. Îl felicit pe directorul general Ion Sterian şi întreaga sa echipă şi adresez călduroase mulţumiri autorităţilor de la Chişinău, în special ministrului Gaburici şi echipei sale, pentru sprijinul acordat părţii române. Finalizarea cu succes a acestei etape este o reuşită, însă nu trebuie să ne culcăm pe o ureche: greul şi munca de-abia acum încep. Mă aştept ca Transgaz să-şi dedice atenţia şi energia pentru finalizarea, la termen, a gazoductului Ungheni-Chişinău, care reprezintă pasul următor în dezvoltarea strategică a Transgaz. Relevanţa implicării Transgaz în achiziţionarea Vestmoldtransgaz este legată de finanţarea, construcţia şi exploatarea interconectării Iaşi-Ungheni în condiţii de predictibilitate şi siguranţă. În plus, prin crearea premiselor necesare construirii gazoductului Ungheni – Chişinău, care va conduce la extinderea activităţii Transgaz în Republica Moldova, Transgaz îşi va reconfirma statutul de jucător regional’, a declarat Dănuţ Andruşcă, după semnarea documentelor tranzacţiei.

În cadrul evenimentului, ministrul român al Economiei a adăugat că privatizarea are şi o importanţă simbolică personală.

“De la preluarea mandatului de ministru al Economiei şi până în prezent, aceasta este a treia promisiune majoră îndeplinită, după ce statul român a redevenit acţionar majoritar la Şantierul Naval din Mangalia şi după începerea construcţiei efective la proiectul BRUA. Mi-am propus mereu să vorbesc mai puţin, dar să fac mai mult şi sunt bucuros că strategia aleasă de la bun început a dat roade atât de importante”, a afirmat Dănuţ Andruşcă.

Prezent la Chişinău pentru ceremonia de semnare a documentelor tranzacţiei, Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, s-a întâlnit cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, prilej pentru a aborda subiecte ce ţin de consolidarea relaţiilor economice bilaterale.

“Finalizarea preluării Vestmoldtransgaz a avut loc conform calendarului convenit prin contract şi în acord cu deciziile acţionarilor noştri, exprimate în organele corporative ale societăţii. A fost rezultatul unui proces extrem de complex, iar ambele părţi au făcut eforturi substanţiale pentru realizarea acestui obiectiv. De acum încolo, Transgaz se concentrează să ducă la bun sfârşit proiectul gazoductului Ungheni-Chişinău, care presupune o conductă de aproximativ 120 kilometri, patru staţii de reglare-măsurare a presiunii gazelor naturale, un nod de măsurare gaze bidirecţional şi construcţia unui complex administrativ”, a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

Related posts

Primăriile, obligate prin lege să cumpere mijloace de transport în comun electrice

Stefana Muresan

Timișoara: 2.000 de angajaţi vor lucra sub sigla Ericsson

Stefana Muresan

CJ Cluj a finalizat demersurile pentru viitorul Spital Regional de Urgenta

Stefana Muresan

A fost lansat site-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Pagina este disponibilă în limbile română, engleză și franceză

redactia

It’s all about wellbeing

Ionut Oprea

Creșteri de peste 15% la vânzarea de ceasuri. Care sunt argumentele retailerului Watchshop.ro

Papuc Irina

Rețeaua Deloitte Legal va fi reprezentată de un birou regional Reff la Cluj

Nora Dumitrescu

Una dintre cele mai mari companii de transport de persoane Atlassib își suspendă cursele internaționale

Ion Surdu

Brașovenii de la Dacia Plant investesc 4 milioane de lei în creșterea capacității de producție

redactia

Sălajul și Maramureșul vor noi parcuri industriale. Consulul onorific al Spaniei: ”Avem posibilitatea de a aduce, din Spania, firme cu experiență în domeniu”

redactia

Sistemul de verificare a medicamentelor, operațional peste două zile

redactia

Soft folosit de bancherii de pe Wall Street cu profit de peste 700.000 de Euro, dezvoltat de doi târgumureșeni

Stefana Muresan

Oradea prelungește plata taxelor cu bonificație până la 30 aprilie 2020

Traian Dan

Noi instrumente de eficiență energetică (cogenerare, monitorizare, automatizare)

redactia

Parc industrial în locul unei ferme de porci

Ligia Voro

Gara Brașov va fi modernizată cu fonduri proprii ale CFR. Investiții necesare de peste 10 ani

Ion Surdu

Grupul Taparo s-a reprofilat pe combinezoane și măști

Nora Dumitrescu

Olandezii vor să se ocupe de proiectele Park & Ride din Cluj

Nora Dumitrescu

Cernobîl, destinație turistică și pentru români, după celebrul serial difuzat de HBO

Papuc Irina

Începe construcţia autostrăzii pe care o aşteptăm de zeci de ani. Se fac 9 tunele de 5 km

redactia

Regina Maria preia Biostandard Oradea şi Clinica Gastro Center Craiova

Traian Dan

Primăria Alba Iulia investește peste 1,4 milioane de euro în iluminarea Cetății Alba Carolina

redactia

Sute de mașini abandonate vor fi ridicate la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Clujul va avea o Strategie de Informatizare implementată de Clusterul Cluj IT

Stefana Muresan

Leave a Comment