Energie Ultimele stiri

Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată

Preluarea Vestmoldtransgaz a fost finalizată, iar acum Transgaz trebuie să se concentreze pentru a termina la termen gazoductul Ungheni-Chişinău, susţine ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, preluarea Vestmoldtransgaz de către SNTGN Transgaz a fost finalizată, joi, 6 septembrie, după ce în cursul după-amiezii, la Chişinău, documentele finale ale tranzacţiei au fost semnate de autorităţile din Republica Moldova şi reprezentanţi ai Eurotransgaz, societatea subsidiară a Transgaz în Republica Moldova.

Ceremonia de semnare a avut loc în prezenţa ministrului român al Economiei, Dănuţ Andruşcă, a ministrului Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, şi a directorului general al Transgaz, Ion Sterian.

Dănuţ Andruşcă a felicitat Transgaz pentru finalizarea cu succes a procedurii de preluare a Vestmoldtransgaz şi a arătat că atenţia şi energia companiei trebuie să se concentreze pe finalizarea, la termen, a gazoductului Ungheni-Chişinău.

“Preluarea Vestmoldtransgaz a fost o etapă importantă şi pentru Transgaz şi pentru Ministerul Economiei. Îl felicit pe directorul general Ion Sterian şi întreaga sa echipă şi adresez călduroase mulţumiri autorităţilor de la Chişinău, în special ministrului Gaburici şi echipei sale, pentru sprijinul acordat părţii române. Finalizarea cu succes a acestei etape este o reuşită, însă nu trebuie să ne culcăm pe o ureche: greul şi munca de-abia acum încep. Mă aştept ca Transgaz să-şi dedice atenţia şi energia pentru finalizarea, la termen, a gazoductului Ungheni-Chişinău, care reprezintă pasul următor în dezvoltarea strategică a Transgaz. Relevanţa implicării Transgaz în achiziţionarea Vestmoldtransgaz este legată de finanţarea, construcţia şi exploatarea interconectării Iaşi-Ungheni în condiţii de predictibilitate şi siguranţă. În plus, prin crearea premiselor necesare construirii gazoductului Ungheni – Chişinău, care va conduce la extinderea activităţii Transgaz în Republica Moldova, Transgaz îşi va reconfirma statutul de jucător regional’, a declarat Dănuţ Andruşcă, după semnarea documentelor tranzacţiei.

În cadrul evenimentului, ministrul român al Economiei a adăugat că privatizarea are şi o importanţă simbolică personală.

“De la preluarea mandatului de ministru al Economiei şi până în prezent, aceasta este a treia promisiune majoră îndeplinită, după ce statul român a redevenit acţionar majoritar la Şantierul Naval din Mangalia şi după începerea construcţiei efective la proiectul BRUA. Mi-am propus mereu să vorbesc mai puţin, dar să fac mai mult şi sunt bucuros că strategia aleasă de la bun început a dat roade atât de importante”, a afirmat Dănuţ Andruşcă.

Prezent la Chişinău pentru ceremonia de semnare a documentelor tranzacţiei, Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, s-a întâlnit cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, prilej pentru a aborda subiecte ce ţin de consolidarea relaţiilor economice bilaterale.

“Finalizarea preluării Vestmoldtransgaz a avut loc conform calendarului convenit prin contract şi în acord cu deciziile acţionarilor noştri, exprimate în organele corporative ale societăţii. A fost rezultatul unui proces extrem de complex, iar ambele părţi au făcut eforturi substanţiale pentru realizarea acestui obiectiv. De acum încolo, Transgaz se concentrează să ducă la bun sfârşit proiectul gazoductului Ungheni-Chişinău, care presupune o conductă de aproximativ 120 kilometri, patru staţii de reglare-măsurare a presiunii gazelor naturale, un nod de măsurare gaze bidirecţional şi construcţia unui complex administrativ”, a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

Related posts

Institutul Cantacuzino va participa, la invitația Organizației Mondiale a Sănătății, la controlul extern de calitate al testelor efectuate pentru identificarea SARS-CoV-2

Papuc Irina

7 monumente, trei din Transilvania, pot fi revitalizate cu finanțare nerambursabilă

Ligia Voro

Industria auto față în față cu viitorul

redactia

Bunele practici de management, dezbătute la o degustare de vin

Nora Dumitrescu

Ciumbrud, comuna din Alba care produce 70% din pomii fructiferi vânduți în supermarketurile din România

Stefana Muresan

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

Nora Dumitrescu

ROMBAT va produce o primă șarjă de baterii Lithium-Ion până la finalul anului

Stefana Muresan

Amadeus și Visa CyberSource își unesc forțele pentru a combate fraudele în industria de călătorii

Ligia Voro

Colliers va administra Business Garden Bucharest, dezvoltat de Vastint

Ligia Voro

Aeroportul din Baia Mare își face terminal de 24 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Inaugurări de pandemie. Profi a avut cele mai multe în Ardeal

Nora Dumitrescu

O nouă piață digitală internațională dedicată jucătorilor din sectorul agricol, lansată

Ligia Voro

FUTURE: Programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor se lansează oficial la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Oradea: Din bugetul record pe 2019, aproape jumătate merge în investiţii

Stefana Muresan

Primul laborator acreditat din România după noile standarde, la ABA Crișuri

Traian Dan

Un bărbat din Sibiu a reînviat brandul „Bere Sadu” cu o investiție de 300.000 de euro

Papuc Irina

Restricții de circulație pe Valea Oltului în perioada 7 – 15 octombrie

Ligia Voro

Bihor: 230 mil. lei pentru varianta de ocolire Aleșd Sud

Stefana Muresan

“ALWAYS YES”, filosofia care definește SIXT Group România

Stefana Muresan

Silvian Cențiu, fondatorul companiei Transiris, din Silicon Valley la GoTech World

Ligia Voro

Romcab momește clujenii cu salarii nete de până la 10.000 de lei

Nora Dumitrescu

Sondaj: 55% dintre români sunt interesați să încheie o asigurare de viață, în contextul generat de pandemie

Papuc Irina

Peste 800 de locuri de parcare vor deservi Sala de Sport Polivalentă din Oradea

Traian Dan

Cluj Symphony Experience – un weekend în care muzica este trăită altfel la Cluj

Ligia Voro

Leave a Comment