Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se vor regenera două spații urbane din Oradea, folosind în premieră conceptul de dezvoltare co-urbană

Primăria municipiului Oradea a inițiat realizarea studiilor de fezabilitate pentru regenerarea și refuncționalizarea a două spații urbane din Oradea: fosta piață agroalimentară Velența, folosind conceptul de dezvoltare co-urbană.

Dezvoltarea co-urbană este un proces de design participativ care combină caracteristici cohousing (mini-cartiere rezidențiale în care locuitori sunt implicați în toate aspectele cheie ale dezvoltării și organizării acestora; și care sunt formate din locuințe private plus spații/clădiri cu varii funcțiuni folosite la comun) cu cele de sustenabilitate urbană.

Conceptul de dezvoltare co-urbană prevede refacerea spaţiilor urbane neglijate împreună cu locuitorii, folosind funcţiuni alese de aceştia dintr-un număr de categorii propuse. Rezultatul este că spațiile respective vor fi reamenajate ca și spații verzi cu funcțiuni multifuncționale ce vor deveni un centru al comunităților locale adiacente. Astfel se asigură că proiectul va corespunde nevoilor și dorințelor locatarilor și va contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora.

Studiile de fezabilitate și proiectele tehnice de arhitectură în valoare de 120.000 lei vor fi realizate de către firma Urban Ascension din București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Construcții SA Sibiu și PORR Construct SRL, oferte pentru a treia etapă a construirii Aeroportului Brașov-Ghimbav; contract de peste 28 mil. lei

Articolul următor

Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita noul ambasador al Mexicului în România, Amparo Erendira Anguiano Rodriguez.
Citeste mai mult

Mexicul vrea transfer de know-how la Cluj

Oportunitățile de investiții în județ le-au fost prezentate unei delegații din statul nord-american. Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share