București Real Estate

Șerban Țigănaș: “Cum ar fi dacă fiecare dezvoltare nouă ar fi mai valoroasă decât cele dinainte, din perspectiva sustenabilității?”

“Dezvoltarea imobiliară este o componentă foarte importantă a dezvoltării generale, considerate holistic. A discuta marile proiecte înseamnă a discuta rolul acestora dincolo de ele însele, în context, cu ceea ce generează, cu impactul pozitiv sau negativ pentru diferite componente și în ansamblu, sub aspectul sustenabilității, care înseamnă economicul, socialul, culturalul și mediul, nu neapărat în această ordine.

Orice dezvoltare printr-un mare proiect este de fapt, chiar dacă nu e definită ca atare, un parteneriat public – privat implicit. Judecate doar prin prisma comercială a afacerilor dezvoltatorilor, marile proiecte pot ajunge în situația sugerată de o glumă celebră: operația a reușit excelent, dar pacientul a decedat.

Un forum al dezvoltatorilor este o deschidere necesară pentru a învăța unii de la alții și a păși către ceea ce ar putea fi o cultură avansată a dezvoltării imobiliare, inclusă în ceea ce proclamă declarația de la Davos adoptată în primăvara anului acesta, referitor la Baukultur.

Cum ar fi dacă fiecare dezvoltare nouă ar fi mai valoroasă decât cele dinainte, din perspectiva sustenabilității? Cum ar fi dacă pentru a realiza proiectele această plus valoare să trebuiască demonstrată și să fie monitorizată ulterior, in interesul societății? Cum ar fi dacă marile proiecte de dezvoltare ar fi judecate prin prisma progresului pe care îl generează și al dezvoltărilor conexe pe care le determină și stimulează? Cum ar fi dacă n-ar mai exista decalajul între promisiunea din proiect și transpunerea în realitate și mai ales dacă am putea discuta clar despre o etică a dezvoltărilor imobiliare, o critică a proiectelor și o premiere a acestora, pe criterii complexe, după indicatorii impactului și sustenabilității?

Iată suficiente rațiuni pentru a ne întâlni și a discuta, a ne inspira și a colabora. Nu putem face asta decât într-o formulă internațională, corespunzătoare unui sector globalizat.”

Dr. Arh. Șerban Țigănaș, Președinte, Dico și Țigănaș; Secretar General, Uniunea Internațională a Arhitecților; Chairman DEVO 2018 – Forumul Marilor Dezvoltatori

Pe 5 octombrie 2018 va avea loc la Athénée Palace Hilton din București prima ediție a Forumului Marilor Dezvoltatori DEVO, eveniment internațional care reunește toți actorii direct implicați în realizarea marilor proiecte office, retail, industrial-logistic și rezidențial: dezvoltatori, investitori, antreprenori generali, manageri de proiecte, arhitecți, companii cu soluții.

Forumul își propune să devină, pe de o parte, întâlnirea anuală a marilor dezvoltatori din România și, pe de altă parte, o platformă de comunicare a proiectelor reprezentative din întreaga lume, proiecte care construiesc comunități, orașe și regiuni.

Axa tematică DEVO urmărește evoluția marilor proiecte, selectate pentru a fi prezentate în cadrul forumului, în trei etape semnificative: viziune, investiție, dezvoltare. Lista preliminară a proiectelor și a speakerilor DEVO 2018 pot fi vizualizate pe www.devo.com.ro

Informații despre opțiunile de participare pot fi solicitate la adresa de email devo@borocommunication.ro

Forumul face parte din seria proiectelor internaționale de comunicare și a evenimentelor create de BORO PR & COMMUNICATION, agenție de comunicare cu proiecte pentru educație, sănătate, agricultură, ospitalitate și development. Proiectul SCHOOL + HOSPITAL, din portofoliul agenției, a fost selectat în acest an de către Administrația Prezidențială în programul oficial “România la Centenar”.

Mai multe pe www.borocommunication.ro și pe www.facebook.com/borocommunication

Related posts

VGP: Publishes First Quarter 2020 Trading Update

Papuc Irina

Tranzacție record, CBRE asistă P3 în prelungirea contractului Carrefour

Ion Surdu

Aéroports de la Côte d’Azur: AG Real Estate, CityGate and Sheraton for first phase of Airport Promenade

Ionut Oprea

B | Business puls

NEPI Rockcastle, măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului

Ligia Voro

P3 announces top speaker line-up for its 2017 Conference

Ionut Oprea

CTP l-a numit pe Daniel Paraschiv în funcția de Business Development Manager pentru Transilvania

Stefana Muresan

Bratislava Property Forum 2020 | Last seats – only 4 days left!

Ionut Oprea

Optim PM: ParkLake Shopping Center primeste certificarea finala BREEAM “Excellent”

Ionut Oprea

Unibail-Rodamco-Westfield chooses Paris La Défense and Trinity Tower for the Group’s future headquarters

Papuc Irina

Tranziția spre energie curată, ce se întâmplă cu mineritul românesc?

Ligia Voro

The winners of the MIPIM Awards 2020 are…

Ionut Oprea

Continuă pregătirile pentru cea de-a cincea ediție Bucharest Tech Week

Ligia Voro

Amadeus și Visa CyberSource își unesc forțele pentru a combate fraudele în industria de călătorii

Ligia Voro

Elvețienii de la Sika cumpără Arcon Membrane

redactia

CSR Overview

Ionut Oprea

Silviu Stratulat, speaker at Eurogrowth 2017, a one-of-a-kind, cross-border M&A conference in London organized by ACG

Ionut Oprea

Mihai Păduroiu numit CEO, Office Division, One United Properties

Ionut Oprea

myhive, the address for business refined

Ionut Oprea

New at MIPIM 2018 – An Africa Forum, a Legal Forum and a PropTech Lab

Ionut Oprea

Manufacturing Excellence on the up in CEE

B | Depunere cereri pentru ajutorul la motorina – trimestrul I

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: DAW Bența produce cu grijă față de mediu ­și investe­ște constant în inovație ­și cercetare

redactia

Cartierele Borhanci și Sopor, legate la centura metropolitană

Nora Dumitrescu

Leave a Comment