București Real Estate

Șerban Țigănaș: “Cum ar fi dacă fiecare dezvoltare nouă ar fi mai valoroasă decât cele dinainte, din perspectiva sustenabilității?”

“Dezvoltarea imobiliară este o componentă foarte importantă a dezvoltării generale, considerate holistic. A discuta marile proiecte înseamnă a discuta rolul acestora dincolo de ele însele, în context, cu ceea ce generează, cu impactul pozitiv sau negativ pentru diferite componente și în ansamblu, sub aspectul sustenabilității, care înseamnă economicul, socialul, culturalul și mediul, nu neapărat în această ordine.

Orice dezvoltare printr-un mare proiect este de fapt, chiar dacă nu e definită ca atare, un parteneriat public – privat implicit. Judecate doar prin prisma comercială a afacerilor dezvoltatorilor, marile proiecte pot ajunge în situația sugerată de o glumă celebră: operația a reușit excelent, dar pacientul a decedat.

Un forum al dezvoltatorilor este o deschidere necesară pentru a învăța unii de la alții și a păși către ceea ce ar putea fi o cultură avansată a dezvoltării imobiliare, inclusă în ceea ce proclamă declarația de la Davos adoptată în primăvara anului acesta, referitor la Baukultur.

Cum ar fi dacă fiecare dezvoltare nouă ar fi mai valoroasă decât cele dinainte, din perspectiva sustenabilității? Cum ar fi dacă pentru a realiza proiectele această plus valoare să trebuiască demonstrată și să fie monitorizată ulterior, in interesul societății? Cum ar fi dacă marile proiecte de dezvoltare ar fi judecate prin prisma progresului pe care îl generează și al dezvoltărilor conexe pe care le determină și stimulează? Cum ar fi dacă n-ar mai exista decalajul între promisiunea din proiect și transpunerea în realitate și mai ales dacă am putea discuta clar despre o etică a dezvoltărilor imobiliare, o critică a proiectelor și o premiere a acestora, pe criterii complexe, după indicatorii impactului și sustenabilității?

Iată suficiente rațiuni pentru a ne întâlni și a discuta, a ne inspira și a colabora. Nu putem face asta decât într-o formulă internațională, corespunzătoare unui sector globalizat.”

Dr. Arh. Șerban Țigănaș, Președinte, Dico și Țigănaș; Secretar General, Uniunea Internațională a Arhitecților; Chairman DEVO 2018 – Forumul Marilor Dezvoltatori

Pe 5 octombrie 2018 va avea loc la Athénée Palace Hilton din București prima ediție a Forumului Marilor Dezvoltatori DEVO, eveniment internațional care reunește toți actorii direct implicați în realizarea marilor proiecte office, retail, industrial-logistic și rezidențial: dezvoltatori, investitori, antreprenori generali, manageri de proiecte, arhitecți, companii cu soluții.

Forumul își propune să devină, pe de o parte, întâlnirea anuală a marilor dezvoltatori din România și, pe de altă parte, o platformă de comunicare a proiectelor reprezentative din întreaga lume, proiecte care construiesc comunități, orașe și regiuni.

Axa tematică DEVO urmărește evoluția marilor proiecte, selectate pentru a fi prezentate în cadrul forumului, în trei etape semnificative: viziune, investiție, dezvoltare. Lista preliminară a proiectelor și a speakerilor DEVO 2018 pot fi vizualizate pe www.devo.com.ro

Informații despre opțiunile de participare pot fi solicitate la adresa de email devo@borocommunication.ro

Forumul face parte din seria proiectelor internaționale de comunicare și a evenimentelor create de BORO PR & COMMUNICATION, agenție de comunicare cu proiecte pentru educație, sănătate, agricultură, ospitalitate și development. Proiectul SCHOOL + HOSPITAL, din portofoliul agenției, a fost selectat în acest an de către Administrația Prezidențială în programul oficial “România la Centenar”.

Mai multe pe www.borocommunication.ro și pe www.facebook.com/borocommunication

Related posts

6th annual CEE Investment & Green Building Awards

Pentru antreprenori, o soluție financiară de la Safety Broker

Ligia Voro

Bitdifender inchiriaza 9.267 mp in Orhideea Towers

Ionut Oprea

Oradea va construi apartamente pentru angajații companiilor din Parcul Industrial

Traian Dan

Chapman Taylor designs Fabrica de Paine office development

Ligia Voro

Sibex, fuziunea cu Bursa de Valori București

Stefana Muresan

Itinera Spa va construi pasajul Oltenița

Ligia Voro

Smart City Industry Awards, dominate de administrațiile și companiile din Transilvania

redactia

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Papuc Irina

Așteptările companiilor germane sunt tot mai reduse, conform sondajului AHK

Ligia Voro

Helios Phoenix: We are continuously looking at BTS projects

Ionut Oprea

Winners celebrate at the inaugural Hungarian & Balkans Real Estate Awards

Ionut Oprea

Hype Project, lansare pe piața amenajărilor de lux din România

Papuc Irina

O noua cladire in Coresi Business Park

Transilvania Business

Growthpoint Properties launches Growthpoint’s Central and Eastern European

Ionut Oprea

Atenor – a new project in CBD

D-Link si Amazon Echo, Voice Power Control în Europa

Transilvania Business

Cea mai mare agenţie media digitală independentă din Europa se mută cu birourile la Iulius Town Timişoara

Robert Bloancă

Coresi Business Park, certificat BREEAM Very Good

Totul despre workplace, property și facility management: Începe ROFMEX 2018, cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est

redactia

Concurs de proiecte digitale pentru studenţi creativi

Ionut Oprea

AdePlast pregăteşte deschiderea de fabrici noi la Craiova, Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti

Stefana Muresan

41 Top Speakers at 2-day CEE Businesss Services Summit & Awards, 30-31 January, Warsaw

redactia

Emerging Europe Property Forum – London 2016

Transilvania Business

Leave a Comment