București Real Estate

Șerban Țigănaș: “Cum ar fi dacă fiecare dezvoltare nouă ar fi mai valoroasă decât cele dinainte, din perspectiva sustenabilității?”

“Dezvoltarea imobiliară este o componentă foarte importantă a dezvoltării generale, considerate holistic. A discuta marile proiecte înseamnă a discuta rolul acestora dincolo de ele însele, în context, cu ceea ce generează, cu impactul pozitiv sau negativ pentru diferite componente și în ansamblu, sub aspectul sustenabilității, care înseamnă economicul, socialul, culturalul și mediul, nu neapărat în această ordine.

Orice dezvoltare printr-un mare proiect este de fapt, chiar dacă nu e definită ca atare, un parteneriat public – privat implicit. Judecate doar prin prisma comercială a afacerilor dezvoltatorilor, marile proiecte pot ajunge în situația sugerată de o glumă celebră: operația a reușit excelent, dar pacientul a decedat.

Un forum al dezvoltatorilor este o deschidere necesară pentru a învăța unii de la alții și a păși către ceea ce ar putea fi o cultură avansată a dezvoltării imobiliare, inclusă în ceea ce proclamă declarația de la Davos adoptată în primăvara anului acesta, referitor la Baukultur.

Cum ar fi dacă fiecare dezvoltare nouă ar fi mai valoroasă decât cele dinainte, din perspectiva sustenabilității? Cum ar fi dacă pentru a realiza proiectele această plus valoare să trebuiască demonstrată și să fie monitorizată ulterior, in interesul societății? Cum ar fi dacă marile proiecte de dezvoltare ar fi judecate prin prisma progresului pe care îl generează și al dezvoltărilor conexe pe care le determină și stimulează? Cum ar fi dacă n-ar mai exista decalajul între promisiunea din proiect și transpunerea în realitate și mai ales dacă am putea discuta clar despre o etică a dezvoltărilor imobiliare, o critică a proiectelor și o premiere a acestora, pe criterii complexe, după indicatorii impactului și sustenabilității?

Iată suficiente rațiuni pentru a ne întâlni și a discuta, a ne inspira și a colabora. Nu putem face asta decât într-o formulă internațională, corespunzătoare unui sector globalizat.”

Dr. Arh. Șerban Țigănaș, Președinte, Dico și Țigănaș; Secretar General, Uniunea Internațională a Arhitecților; Chairman DEVO 2018 – Forumul Marilor Dezvoltatori

Pe 5 octombrie 2018 va avea loc la Athénée Palace Hilton din București prima ediție a Forumului Marilor Dezvoltatori DEVO, eveniment internațional care reunește toți actorii direct implicați în realizarea marilor proiecte office, retail, industrial-logistic și rezidențial: dezvoltatori, investitori, antreprenori generali, manageri de proiecte, arhitecți, companii cu soluții.

Forumul își propune să devină, pe de o parte, întâlnirea anuală a marilor dezvoltatori din România și, pe de altă parte, o platformă de comunicare a proiectelor reprezentative din întreaga lume, proiecte care construiesc comunități, orașe și regiuni.

Axa tematică DEVO urmărește evoluția marilor proiecte, selectate pentru a fi prezentate în cadrul forumului, în trei etape semnificative: viziune, investiție, dezvoltare. Lista preliminară a proiectelor și a speakerilor DEVO 2018 pot fi vizualizate pe www.devo.com.ro

Informații despre opțiunile de participare pot fi solicitate la adresa de email devo@borocommunication.ro

Forumul face parte din seria proiectelor internaționale de comunicare și a evenimentelor create de BORO PR & COMMUNICATION, agenție de comunicare cu proiecte pentru educație, sănătate, agricultură, ospitalitate și development. Proiectul SCHOOL + HOSPITAL, din portofoliul agenției, a fost selectat în acest an de către Administrația Prezidențială în programul oficial “România la Centenar”.

Mai multe pe www.borocommunication.ro și pe www.facebook.com/borocommunication

Related posts

European logistics company joins MLP Bucharest West

redactia

11 milioane euro pentru Vida Herastrau

Stefana Muresan

Impact Hub, activ de la 1 martie

Transilvania Business

Liber la Baia Mare Shopping Park

Nora Dumitrescu

Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, invită autorităţile şi crescătorii români de animale la Pavilionul Franţei de la târgul Indagra 2019

Papuc Irina

IMAGINI EXCLUSIVE: Proiect grandios la un vechi castel din Mureș

Ligia Voro

Colliers lanseaza Retail Services

Ionut Oprea

Noul website al CNR-CME a fost lansat

Ligia Voro

CTP a livrat o nouă hală în CTPark Cluj II

redactia

Napoca Imobiliare o afacere și, mai ales, o familie de succes

Stefana Muresan

O delegaţie a Fondului suveran de investiţii din Qatar, la București

Ligia Voro

EAD Group, lider portughez în soluții de digitalizare a arhivelor, intră pe piața din România

Ion Surdu

CTP construiește un nou parc lângă Sibiu, cu o investiție totală de circa 23 milioane euro

Stefana Muresan

Consiliul Investitorilor Străini și-a ales un nou președinte

Ligia Voro

Primarii de municipii au discutat cu premierul Ludovic Orban. „Realitatea bugetului este îngrijorătoare”

Papuc Irina

Munich Airport as concessionaire for Sofia Airport

Ionut Oprea

Dunwell: România, în vizorul investitorilor străini

Ligia Voro

Provocarea Hyperion Towers: achiziția biroului de catre IMM-uri

Papuc Irina

Transilvania Construcţii vrea să plătească dividende de 1,5 mil.lei pentru T3

redactia

Încă 10.000 de metri pătrați închiriați în faza a doua la ELI PARK 1

Papuc Irina

Optim PM va livra hotelul Moxy by Marriott pentru Apex Alliance

Stefana Muresan

BusinessMark va reuni în data de 21 noiembrie 2018, la Hotel RadissonBlu din București, cei mai importanți jucători din real estate

redactia

Doi chiriași noi în AFI Tech Park pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați

Ionut Oprea

Sectorul energetic și cel bancar, cele mai atractive pe bursă anul viitor

Stefana Muresan

Leave a Comment