Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Corina Creţu: România, grad ridicat de reprezentare a femeilor în sectorul digital

România este una dintre ţările Uniunii Europene cu un grad ridicat de reprezentare a femeilor în sectorul digital, a declarat luni comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, la a treia ediţie a Digital Romania International Forum.

“Societatea se confruntă cu un mare paradox. Avem mai multe studii care arată că în ultimii ani companiile au performat bine, mult mai bine când au mai multe femei în poziţiile de conducere şi, cu toate acestea, diferenţa de gen este încă o realitate în multe sectoare ale economiei. Acesta este cazul particular al sectorului de tehnologie pentru comunicaţii şi informare, unde femeile sunt încă subreprezentate. În 2015, femeile reprezentau doar 17% din 1,4 milioane de europeni care au ales să lucreze în acest domeniu”, a spus Corina Creţu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, dacă ne uităm mai în profunzime, vedem că mai puţin de 20% din poziţiile de conducere sunt ocupate de femei, comparativ cu 45% în alte sectoare.

“Ştiu foarte bine că România este una dintre ţările Uniunii Europene cu un grad ridicat de reprezentare a femeilor în sectorul digital şi cred că este un motiv să fim mândri de aceasta şi confirmarea că România poate fi un exemplu. Acesta este un alt motiv să apreciem organizarea acestui forum aici, în Bucureşti. Desigur, acesta nu este suficient. Trebuie să ne concentrăm nu numai pe cifre şi eu într-adevăr cred că nu este folositor să facem comparaţii între ţări”, a afirmat Corina Creţu.

Comisarul european a apreciat că reducerea diferenţelor de gen pe piaţa muncii, în toate domeniile, nu ar trebui să fie o problemă de competiţie între ţări, ci un obiectiv transnaţional.

Ea a adăugat că în România se înregistrează o diferenţă mică între salariile plătite femeilor şi bărbaţilor, de 5%, faţă de 16% la nivelul UE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Teraplast şi-a majorat capitalul social cu 21 de milioane de lei

Articolul următor
AFIR

BEI, împrumut de 450 mil. euro pentru Programul de Dezvoltare Rurală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share