Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Teraplast şi-a majorat capitalul social cu 21 de milioane de lei

Acţionarii TeraPlast, unul dintre cei mai mari producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi totodată cel mai mare procesator de PVC din România, au aprobat majorarea capitalului social cu 21,33 milioane lei, până la 107,02 milioane lei, pentru susţinerea activităţii curente a societăţii, arată un document publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). De asemenea, acţionarii au prelungit cu încă un an mandatul membrilor Consiliului de Adiministraţie TeraPlast.

Astfel, în şedinţa de vineri, acţionarii au aprobat “majorarea capitalului social cu suma de 21.333.483 lei, prin emisiunea a 213.334.832 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,10 lei/acţiune, precum şi stabilirea unui preţ în valoare de 0,40 lei pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului şi rotunjirii rezultatelor la întregul inferior, conform prevederilor legale în vigoare, scrie news.ro.

Actiunile nou emise nu vor modifica procentele de deţinere ale acţionarilor şi se vor distribui gratuit tuturor acţionarilor societăţii, arată documentul.

“La calcularea valorii cu care se majorează capitalul social s-a avut în vedere numărul de acţiuni emise de societate, din care s-a scăzut un număr de 3.571.114 acţiuni pe care Teraplast le-a răscumpărat şi le deţine la data prezentei, în baza programului stock option plan aprobat prin Hotărârea AGEA nr.1 din 21 septembrie 2017 ţinând cont de faptul că acţiunile proprii nu dau drept la dividende sau alte drepturi”, mai anunţă compania.

Conform Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, actuala componenţă a Consiliului de Administraţie al TeraPlast este următoarea: Dorel Goia, societatea RSL Capital Advisors, reprezentată prin Răzvan Ştefan Lefter, Magda-Eugenia Palfi-Ţîrău (Raiffeisen Bank), Sorin Olaru (managing partner Cetus Capital) şi Alexandru Stânean (directorul geenral al TeraPlast.

Noul membru intrat în structura Consiliului de Administraţie al TeraPlast este Alexandru Stânean, care va deveni administrator, după ce, din luna iulie a acestui an şi până în prezent, a fost administrator provizoriu.

Stânean, de profesie economist, şi-a început activitatea în cadrul TeraPlast în 2007 şi a ocupat, pe rând, diverse poziţii în top managementul companiilor din Grup. În perioada 2014 – 2016, în care a condus echipa Grupului TeraPlast, profitul net consolidat a crescut de la 3,5 la 8,6 milioane de euro, iar cifra de afaceri a crescut de la 73,5 milioane de euro la 87,8 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gilău-Nădășelu va fi conectată la Autostrada Transilvania. La sfârșitul lunii, recepția lucrărilor de la Gilău

Articolul următor

Corina Creţu: România, grad ridicat de reprezentare a femeilor în sectorul digital

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share