Alba Investitii Ultimele stiri

Elis Pavaje a finalizat achiziția fabricii Fruhwald, investiție de peste 1 mil. euro

Elis Pavaje, liderul pietei de pavele si borduri din Romania, a finalizat preluarea fabricii de prefabricate din beton vibropresat Fruhwald, din localitatea Vintu de Jos.

Valoarea achizitiei depaseste suma de 1.000.000 de euro si a presupus preluarea unitatii de productie inclusiv cu angajati.

In luna iulie s-au semnat ultimele documente pentru finalizarea achizitiei de catre Elis Pavaje SRL a fabricii de betoane si prefabricate din beton, Fruhwald AG Romania. Unitatea de productie a fost construita in anul 2006, cand compania austriaca Fruhwald a deschis o sucursala in Romania, in localitatea Vintu de Jos. Valoarea achizitiei Elis Pavaje se ridica la 1.000.000 euro si va permite cresterea capacitatilor proprii de productie, reducerea timpului de livrare si eficientizarea costurilor.

„Decizia noastra de achizitie a venit pe fondul cresterii cererii de produse prefabricate din beton din ultimii ani. Capacitatile noastre de productie de la fabrica din Alba nu faceau fata numarului mare de solicitari din zona si aveam oricum in vedere o extindere. Am profitat de oportunitatea punerii in vanzare a activelor companiei Fruhwald, beneficiind in acest fel de o linie de productie gata functionala, pentru a fructifica in termen cat mai scurt investitia realizata”, a declat Emil Gota, director general.

Imediat dupa preluare s-au realizat investitii in platforma de productie si urmeaza in scurt timp altele, pentru a putea creste productivitatea liniei. „Data fiind apropierea de sediul fabricii Elis Pavaje din Petresti Alba, avem o comunicare facila cu personalul angajat al fostei fabrici Fruhwald si putem face transfer de know how. Am pastrat intregul personal al companiei, ba mai mult, am reusit deja sa reangajam o parte dintre fostii angajati”, a mai declarat Gota.

In prezent, fabrica de la Vintu de Jos are un numar de 18 angajati, iar pana la finalul anului 2019 se intentioneaza a se ajunge la 30 de persoane.

In noua unitate de productie se produc pavele si borduri destinate lucrarilor industriale (capacitate nominala de 1000 mp/zi) si boltari (capacitate nominala de 75 mc/zi). Obiectivul Elis Pavaje este de a ajunge la o capacitate de 3000 mp intr-un termen de max 1 an si de a extinde gama produselor fabricate, pentru a acoperi solicitari pe mai multe categorii.

Infiintata in 1991, in Petresti, judetul Alba, compania ofera in prezent un sistem complet de produse si servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la productie, consultanta si proiectare, pana la transport, montaj si intretinere pavaj. Elis Pavaje detine patru unitati de productie, in Petresti (AB), Stoenesti (PH), Secuienii Noi (NT) si Vintu de Jos (AB), ce asigura capacitati pentru volum total de cca 16.000mp/zi.

Related posts

„Ambulanța pentru monumente”, printre câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu: „O inițiativă puternică ce poate fi adaptată pentru alte țări din Europa”

Ion Surdu

Cine a câștigat contractele pentru primenirea apei și canalizării Turzii

Nora Dumitrescu

Peste 150 de milioane de euro, bugetul de investiții al Oradiei în 2020

Traian Dan

Ieșenii de la 3D Arhigrup vor evalua modernizarea Gării Jibou

Nora Dumitrescu

Transformări prin tehnologie: viitorii chiriași ai Equilibrium pot vizualiza virtual spații prin platforma Bright Spaces

Ionut Oprea

Băncile au suspendat la plată, până la sfârșitul anului, circa 321.000 de credite

Traian Dan

Investiție de aproape 1,6 milioane de lei pentru reabilitarea Complexului Olimpia din Brașov. Muzeul de Istorie a lansat licitația

Papuc Irina

5 abilități esențiale pentru viitor dezbătute la ediția a III-a a Conferinței Arhitecții Educației!

redactia

VGP expected to post substancial higher net profit for full year 2019

Papuc Irina

Proiect de reeșalonare pentru companiile cu datorii la stat, pe cel mult șapte ani

redactia

Grupul Jidvei a mizat pe comunicare, investiții și inovație în 2019

Ligia Voro

Acțiunile Karpaten Meat, cumpărate cu 6 mil. de euro de fondul de investiții Agroinvest Plus

Stefana Muresan

APIA a autorizat pentru plată 715 milioane de Euro către peste 500.000 de fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans

Papuc Irina

Obiectivul BNR: păstrarea stabilităţii recâștigate și asigurarea lichidităţii

Traian Dan

Arad: Proiect de management al deşeurilor de peste 30 milioane de euro

Stefana Muresan

#OpenVienna – Open for Business!

Ionut Oprea

Autostrada Ploieşti – Braşov intră în licitație

redactia

Orange va prelua Telekom Romania Communications

Ligia Voro

Județul Cluj va avea un manual de brand

redactia

Guvernul de la Budapesta, investiție de 8 mil. euro în ”programe şi investiţii de importanţă naţională din Transilvania”

redactia

Lista completă a autostrăzilor în pregătire și în execuție

redactia

Admitere la USAMV Cluj: 1766 locuri licenţă şi 737 locuri master

Stefana Muresan

Producătorul portughez de componente auto Coindu angajează 125 de oameni pentru fabrica de lângă Arad

redactia

Un nou transplant de cord la Institutul Inimii din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

Leave a Comment