Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Americanii de la Varroc Lighting Systems, acord cu compania timișoreană Elba

Furnizorul american de faruri auto Varroc Lighting Systems, parte a grupului indian Varroc, a încheiat un acord cu producătorul timișorean de corpuri și sisteme de iluminat Elba în vederea fabricării de componente electronice în România, scrie profit.ro.

Cele două companii vor înființa o societate mixtă la Timișoara, specializată în producția de componente electronice pentru sisteme de iluminat auto.

Varroc Lighting Systems, divizie a grupului Varroc deținut de miliardarul indian Tarang Jain, se numără printre cei mai mari furnizori de faruri pentru vehicule pe patru și două roți la nivel global. Cu sediul la Plymouth, Michigan, compania are peste 7.200 de angajați în 17 țări. Tarang Jian este creditat de Forbes la acest moment cu o avere de 1,6 miliarde dolari.

Grupul Varroc este deja prezent în România prin divizia de sisteme de iluminat pentru motociclete Tri.o.m, proprietarul Electromureș. Varroc a preluat compania italiană Tri.o.m în 2011.

Înființată în Timișoara, cu o tradiție de aproape 100 de ani, Elba este cel mai mare producător de corpuri de iluminat din țară, având printre clienți nume ca Philips, Dacia-Renault și Skoda. Compania, cu capital integral românesc, are circa 1.100 de angajați și afaceri de peste 250 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțare de 370 mil. lei pentru Autostrada Cluj Vest (Gilau) - Nadaselu

Articolul următor

Autostrada Oradea – Arad, posibilă datorită Poloniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share