Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriatul dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg a împlinit 10 ani

Parteneriatul bilateral din ultimii 10 ani între Regiunea Centru și Landul Brandenburg din Republica Federală Germania a fost celebrat marți, 25 septembrie, la Alba Iulia, prin deschiderea Conferinței internaționale „Cooperarea bilaterală europeană și modelele de bune practici însușite pentru implementarea Programului Operațional Regional 2014-2020”. Alături de conducerea ADR Centru și de autoritățile din județul Alba, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și a Consiliului de Dezvoltare Regională Centru a întâlnit o delegație importantă din Landul Brandenburg condusă de președinta Parlamentului Landului Brandenburg Britta Stark. La dezbateri a fost prezent Excelența Sa, Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, dar și alte oficialități din Germania și foști lideri din cadrul DG Regio.

Mesajul liderului delegației germane Britta Stark a amintit tendințele de izolare, populism de dreapta și ideologii anti-europene, subliniind că „trebuie să luptăm pentru Europa. Pentru a putea fi păstrată, Europa trebuie edificată într-un nou mod’”, iar proiectele realizate în cadrul parteneriatului bilateral cu Regiunea Centru sunt o poveste de succes: ele „au demonstrat că Europa este edificată la nivel regional de către oameni care au curajul să deschidă noi drumuri” și că „oamenii în Europa gândesc solidar”.

La rândul său, președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean a amintit că „în centrul țării, mai ales în județele Sibiu și Brașov, nici nu ne putem imagina evoluția socio-economică fără amprenta inconfundabilă a vecinilor și prietenilor noștri, sașii din Transilvania”, iar parteneriatul cu Landul Brandenburg a venit ca ceva firesc, fiind totodată „un exemplu viu pentru Europa regiunilor, având în vedere că viitorul continentului se află în mâinile oamenilor care nu doresc să mai renunțe la libertatea oferită de această Europă”.

În istoricul proiectelor de cooperare inter-regională ale ADR Centru pentru perioada 2008-2018 se numără 29 de proiecte de cooperare internațională care au atras 4,2 milioane Euro și au implicat 180 de instituții partenere din 28 de țări, precum și participarea în cea mai mare rețea europeană de servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor Enterprise Europe Network. În cadrul conferinței au fost prezentate modele de bune practici privind utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltare regională din Germania, România, Ungaria, Republica Moldova.

În cadrul evenimentului a avut loc inaugurarea la Muzeul Principia Alba Iulia a expoziției internaționale ce marchează 10 ani de parteneriat bilateral și s-a semnat acordul de parteneriat între Centrele Europe Direct din Regiunea Centru și din Landul Brandesnburg. La Casa de Cultură a Studenților din Alba-Iulia, Europe Direct Centru și Forum Apulum au invitat cetățenii la o piesă de teatru interactiv cu tema „Va fi Ceaușilă Hitlăruț pus la punct?”. Amintim sibienilor că și Sibiul găzduiește un Centru Europe Direct.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Casino-Centru de Cultura Urbană, un proiect european de succes pentru comunitatea clujeană

Articolul următor

Unifarm își eficientizează comunicarea cu asociațiile de pacienți

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share