Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a deschis segmentul de Autostradă dintre Gilău-Nădășelu

Un segment de aproximativ 10 kilometri din Autostrada Transilvania, situat pe tronsonul Gilău-Nădăşelu, în judeţul Cluj, este deschis circulaţiei vineri, după ce reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au făcut recepţia unui pod peste râul Someş care face legătura cu sectorul Câmpia Turzii – Gilău.

Potrivit directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, lucrările verificate au fost executate în bune condiţii, iar în acelaşi timp se pregătesc şi documentele pentru etapele viitoare, necesare continuării realizării altor tronsoane din acest proiect de infrastructură.

“Recepţia podului peste Someş a fost efectuată, totul este în regulă, se semnează procesul verbal de recepţie, după care se va deschide circulaţiei porţiunea de autostrada Gilău – Nădăşelu, considerata ‘autostrada muzeu’, care se valorifică. Aceasta este în condiţii foarte bune, fiind una dintre cele mai frumoase din România. Pe Autostrada Transilvania se merge mai departe pe Nădăşelu – Mihăieşti, unde documentaţia pentru licitaţia de proiectare şi construcţie va fi în octombrie pusă pe SEAP, de la Mihăieşti la Suplacu de Barcău în octombrie – noiembrie, iar de la Suplacu la Borş – câştigătorii vor fi anunţaţi săptămâna viitoare. Speram că în primăvara să avem câştigătorii de la Nădăşelu până la Suplacu, pe cele două tronsoane, fiind o investiţie de aproape un miliard de euro, foarte mare”, a spus Narcis Neaga, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că în luna noiembrie vor fi inauguraţi 14 km din Autostrada Transilvania, către Târgu Mureş.

Lucrările la sectorul Gilău-Nădăşelu, care are o lungime de 8,7 km, au început în primăvara anului 2014 şi au fost finalizate în noiembrie 2017. Lucrările au fost executate de asocierea de firme Spedition UMB şi Technostrade, iar costul s-a ridicat la 370 de milioane de lei. Tronsonul nu a fost inaugurat până acum deoarece mai rămăsese de realizat un pod peste râul Someş, lângă Gilău, cu o lungime de peste 750 de metri. Acesta face legătura între lotul Câmpia-Turzii – Gilău şi Gilău-Nădăşelu.

Sectorul Gilău – Nădăşelu din Autostrada Transilvania face legătura între tronsonul Gilău – Câmpia Turzii (52 de km, pe care se circulă de mai mulţi ani) şi sectorul Nădăşelu – Mihăieşti (16,8 km), la care lucrările au început în noiembrie 2016, dar contractul a fost reziliat.

Sursa foto: Arhiva Facebook/ Asociatia pro Infrastructura

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Crama La Salina din Turda vinde 10% din producţie pe pieţele din Anglia şi Polonia

Articolul următor

Arad, Timişoara, Oradea şi Cluj-Napoca înfiinţează „patrulaterala vestului” pentru inițierea unor proiecte mari

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share