Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arad, Timişoara, Oradea şi Cluj-Napoca înfiinţează „patrulaterala vestului” pentru inițierea unor proiecte mari

Anunţul a fost făcut de către primarulNicolae Robu, în cadrul conferinţei „Urban Talks”.

„S-a scurs ceva timp de când noi – eu (primarul Robu-n.r.), domnul primar Bolojan, domnul primar Falcă, domnul primar Boc – am convenit să constituim «patrulaterala vestului». E o structură informală menită să ne permită, pe de o parte, să facem schimb de idei, de experienţă între noi, dar şi să iniţiem împreună proiecte mari, care ies din matca fiecăruia din cele patru oraşe şi au impact uriaş în plan regional, cu răsfrângere puternică naţională şi chiar europeană” – a anunţat edilul oraşului de pe Bega, în cadrul conferinţei „Urban Talks” care a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, la Universitatea de Vest din Timişoara. La eveniment au participat şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan, scrie aradon.ro.

Primarul Nicolae Robu a vorbit despre perspectiva de a avea o legătură rapidă, pe calea ferată sau pe autostradă, între cele patru oraşe. Dar a mai precizat: „să nu se creadă că în strategia noastră intră numai infrastructura. În egală măsură punem accent pe cultură, pe educaţie, pe sănătate, pe afaceri. (…) Noi vrem ca, în această echipă, să dăm şi un exemplu naţional de conlucrare, de cooperare pentru abordarea de proiecte mari, care sunt inaccesibile fiecăruia în parte.”

Edilii celor patru oraşe au convenit că vor merge pe patru linii importante de colaborare, dintre care două au fost definite clar la conferinţa de la Timişoara: sprijin din partea celorlalte trei pentru „Capitala Culturală Europeană 2021” şi super-digitalizarea oraşelor. Celelalte două direcţii vor fi conturate precis în cadrul următoarelor întâlniri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a deschis segmentul de Autostradă dintre Gilău-Nădășelu

Articolul următor

Arad: 15 hale industriale de peste 100.000 mp. vor fi contruite în județ

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share