Infrastructura Ultimele stiri

Câștigătorul licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania – Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL

Contractele pentru proiectarea şi execuţia subsecţiunilor 3C2 (Chiribiş – Biharia) şi 3C3 (Biharia – Borş) ale autostrăzii Braşov – Tg. Mureş – Cluj – Oradea (autostrada Transilvania) au fost câştigate de Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, cele două subsecţiuni însumează 33,9 kilometri din autostrada Transilvania, între Chiribiş şi Borş.

Pentru subsecţiunea Chiribiş-Biharia, cu o valoare de 326,515 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 milioane euro), termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuţie este de 18 de luni.

Subsecţiunea Biharia-Borş are o valoare de 134,221 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 29 milioane euro), o durată de proiectare de 4 luni şi o perioadă de execuţie a lucrărilor de 15 luni.

Pentru ambele secţiuni, perioada de garanţie a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani, menţionează CNAIR.

“În cazul în care nu vor exista contestaţii, semnarea contractelor va putea avea loc doar după expirarea perioadei legale de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. În situaţia în care vor fi însă înregistrate contestaţii împotriva rezultatului procedurii, CNAIR SA va trebui să aştepte soluţionarea acestora”, precizează compania.

În ceea ce priveşte subsecţiunea 3C1 (Suplacu de Barcău – Chiribiş, între km 4+200 şi km 30+550), evaluarea ofertelor depuse este încă în curs de desfăşurare, urmând ca în perioada imediat următoare să fie anunţat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pe acest sector de autostradă.

Subsecţiunea 3C2 (Chiribiş – Biharia) se întinde între km 30+550 şi km 59+100 (28,55 km), începe în zona localităţii Sînlazar (intersecţia cu drumul naţional DN 19E) şi tranzitează o zonă de câmpie, între localităţile Mişca şi Chişlaz, unde DN 19E (Chiribiş – Salard – Biharia) a fost deviat în lungul autostrăzii, pe o lungime de 4,2 km. Traseul continuă la sud de localitatea Pocluşa de Barcău, se înscrie din nou în lungul DN 19 E, între localităţile Sarsig şi Hăuceşti şi intersectează DJ 767 (Tiglead – DN 19E), la km 39+950. La km 40+980, traseul autostrăzii trece prin aria protejată Fegernic, pe o lungime de aproximativ 100 m, iar la km 41+319 intersectează DC 42. Traseul autostrăzii ocoleşte la nord localitatea Fegernic, iar la km 48+500 se intersectează cu un drum local situat la sud de localitatea Sălard. În continuare, traseul autostrăzii se îndreaptă spre graniţa româno-ungară, intersectând DN 19 E, la km 55+100, drum naţional ce va fi deviat de la traseul existent pe o lungime de 1,8 km.

Subsecţiunea 3C3 (Biharia – Borş) se întinde între km 59+100 şi km 64+450 (5,35 km) şi începe în zona localităţii Biharia. Traseul tranzitează o zonă de câmpie, între localităţile Biharia, Satu Nou şi graniţa româno – maghiară şi intersectează DN 19 (Oradea-Satu Mare), la km 59+614, la nord de localitatea Biharia. La km 59+875 este prevăzut un nod rutier (nodul Biharia), cu 5 bretele şi 3 pasaje. Autostrada va tranzita calea ferată CF 402 (Oradea-Satu Mare), la km 60+066. Traseul autostrăzii Braşov – Cluj – Borş, respectiv subsecţiunea 3C3, se încheie la frontiera româno-ungară, la km 64+450, unde se va racorda la reţeaua rutieră maghiară.

Related posts

Certificate și autorizații eliberate mai repede de Direcția Arhitect Șef Bihor

Traian Dan

Ambarcațiunile cu motoare termice, interzise pe marile lacuri ale Clujului

Nora Dumitrescu

UNCAPI & Cooperativa Țara Mea: Prețurile alimentelor de bază în perioada Paștelui

Stefana Muresan

Betak SA Bistrița, excelența oțelului!

Ioan Sandor

The largest leasing transaction ever recorded in the Bucharest office market: development of Groupe Renault Romania's new headquarters in Bucharest

Ionut Oprea

Continental Anvelope achiziționează fosta platformă industrială UMT din Timișoara

Stefana Muresan

Plan de mobilitate transfrontalier pentru Maramureș

Nora Dumitrescu

50 de milioane de lei pentru lucrări de apă-canal în Municipiul Oradea

Traian Dan

Un clujean vrea să rezolve „haosul urban” al parcărilor stradale

Nora Dumitrescu

Autostrada Sebeș -Turda, gata în 2020

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internaţional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri

redactia

Peste 100 de tone de aur vor fi exploatate în Hunedoara

redactia

Piață de peste opt hectare dedicată Centenarului, construită de Primăria Oradea

Stefana Muresan

AgroConcept – New Holland, lider mondial în mașini agricole, centru regional în comuna clujeană Apahida

Stefana Muresan

Peste 9 hectare la dispoziția companiilor în Parcul Industrial Tileagd din Bihor

Traian Dan

Startup-ul brașovean Frisbo atrage o investiție de 1,2 milioane de euro

Papuc Irina

Tirrena Scavi și Spedition UMB, câștigătorii contractelor de proiectare și execuție a tronsoanelor 1 și 2 ale drumului expres Craiova – Pitești

redactia

Hagag a finalizat lucrările pentru H Victoriei 109

Papuc Irina

Extremele imobiliare ale Transilvaniei: Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

Incubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc cu peste 40 de firme, exemplu de bună practică

Stefana Muresan

Vibe Properties lansează Vibe Forward, un proiect rezidențial de amploare amplasat în principalul pol de business din București

Papuc Irina

Grand Hotel Italia, afaceri de 28 mil. lei, plus 23%

Stefana Muresan

Prima pădure inteligentă din România unde sunt detectate sunetele specifice exploatării forestiere

Traian Dan

Orădenii care își plătesc impozitele online pot câștiga o zi de distracție la Aquapark Nymphaea

Traian Dan

Leave a Comment