Real Estate Ultimele stiri

Vox Technology Park primește cea mai înaltă distincție a Uniunii Arhitecților din România

• Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara a primit premiul secțiunii Arhitectura Construcțiilor Publice în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură organizată de către Uniunea Arhitecților din România

• Vox Technology Park are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați și a fost finalizat la începutul lui 2018 în urma unei investiții de peste 30 de milioane de euro

• Vox Technology Park este unul din cele mai moderne proiecte de birouri din țară, oferind facilități unice la nivel național. Proiectul a obținut pre-certificarea verde BREEAM, Excellent Rating, cu cel mai mare punctaj acordat vreodată unui proiect imobiliar din România

Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara a fost recompensat cu cea mai înaltă distincție a Uniunii Arhitecților din România în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură ediția 2018, fiind câștigătorul secțiunii Arhitectura Construcțiilor Publice.

Vox Technology Park a devenit astfel primul proiect imobiliar de mari dimensiuni care primește cea mai înaltă distincție din partea Uniunii Arhitecților din România în cadrul evenimentului care se organizează din 1994 la fiecare doi ani. În cadrul secțiunii au fost nominalizate proiectele de birouri The Office din Cluj – Napoca, Aviatorilor 8 și BNT, ambele din București.

”Încă de la început ne-am propus o clădire care să devină un reper, un volum iconic cu o identitate urbană puternică. Dimensiunea mare a clădirii este echilibrată de prezența traforului alb, elegant, care prin textură sa organică diluează masivitatea volumului construit. Ritmul elementelor verticale dau dinamism fațadelor și conferă spațiilor interioare un grad înalt de flexibilitate în dispunerea partițiilor interioare”, a declarat Radu Golumba, arhitect în cadrul StudioArca, care a realizat conceptul arhitecturall al Vox Technology Park. StudioArca este un birou de arhitectură din Timișoara, înființat in urma cu aproape 20 ani, care a realizat și conceptul proiectului rezidențial Vox Vertical Village.

Vox Technology Park este unul dintre cele mai moderne și eficiente proiecte de birouri din țară, obținând pre-certificarea sustenabilă BREEAM cu calificatiful Excellent și un punctaj de 85,59%, cel mai mare acordat vreodată unui proiect imobiliar din România.

Vox Technology Park a fost finalizat la începutului anului 2018 și are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați, fiind dezvoltat de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Proiectul oferă facilități unice, precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicație care generează o cheie de acces de tip QR code în urma recunoașterii faciale sau a amprentei, dar și avantaje competitive pentru angajați, ca spații și dușuri pentru bicicliști, food court și sală de fitness, spații comerciale și de servicii.

”Această distincție certifică faptul că suntem pe drumul cel bun, acela de a crea un nou pol de dezvoltare imobiliară și economică în Timișoara, într-o zonă cu acces facil către numeroase puncte de interes și la o distanță de doar șase minute de centrul orașului. Am dezvoltat o clădire de birouri de top și acum lucrăm la un proiect rezidențial unic la nivel național”, a declarat Vlad Vela, general manager al Vox Property Group.

Dezvoltatorul a demarat recent construcția proiectului rezidențial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri finalizat anterior. Vox Vertical Village reprezintă primul concept de ”oraș pe verticală” dezvoltat pe plan local, urmând a fi livrat pe piață la finalul anului 2019 în urma unei investiții de 14 milioane de euro.

Ideea care stă la baza noului proiect este aceea de a aduce împreună avantajele locuirii în colectivitate cu cele ale locuirii la “casă cu grădina” – spații generoase pentru interacțiune socială și terase private ample pentru locuințe. Conformarea spațială și volumetrică a Vox Vertical Village a fost determinată de cele două obiective: obținerea unui spațiu generos pentru comunitate și transformarea apartamentelor în “case cu grădină” la înălțime. Un alt element definitoriu pentru Vox Vertical Village este vegetația, peste 1.000 de arbori și arbuști urmând a fi amplasați atât pe terasele private cât și în spațiul comun interior.

Proiectul va pune la dispoziția viitorilor locatari o serie întreagă de facilități, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturală, care va crește interacțiunea din cadrul comunității, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată. Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de construcții active în România.

Related posts

Zalăul a accesat proiecte europene de 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Romania – the CEE region’s rising star will soon become its second largest economy

Ligia Voro

Cea mai tânără milionară a Clujului vrea să îi facă antreprenori pe liceeni

redactia

Târgul Imobiliarium aduce locuințe cu discount între 2.000 și 10.000 de euro, ansambluri în exclusivitate, dar și workshopuri atractive

Stefana Muresan

PRIMER: Soluția la problema vaccinurilor e ca România să aibă propria fabrică

redactia

CJ Braşov şi ROMATSA – protocol de colaborare pentru Aeroportul Braşov-Ghimbav

Stefana Muresan

Clujenii de la Life is Hard câștigă trofeul “Soluția anului 2019” în cadrul European IT & Software Excellence Awards – Londra

Stefana Muresan

Dunwell: raport sectorul industrial – perspective 2020

Nicolae Pop

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în scădere: primele date INS pentru aprilie 2020

Ion Surdu

The MIPIM 2020 finalists

Ionut Oprea

Proiect de 4 milioane de lei la Primăria Mediaș: Resurse integrate pentru o dezvoltare locală sustenabilă

Papuc Irina

Reprezentanții industriei turismului cer Guvernului sprijin pentru activitatea de incoming și construirea de noi hoteluri

Papuc Irina

O firmă de IT a reușit să aibă în portofoliu 30% din piața de real-estate din București

Stefana Muresan

Ce se întâmplă cu fondurile europene. Propunerile clusterelor

Nora Dumitrescu

EnergoBit, cifră de afaceri bugetată pentru acest an de aproximativ 70 mil. euro, în creştere cu 27%

Stefana Muresan

Fondurile REGIO asigura reabilitarea energetica a cladirii Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Stefana Muresan

Prima ediție a L.I.F.T. Social Media Training 2019. Despre social media, tool-ul fascinant care pune lucrurile în mișcare (I)

Ligia Voro

Emerson a ajuns la peste 2.500 de angajaţi la Cluj şi mai recrutează 150 de oameni

redactia

Grupul bihorean Selina îi cheamă acasă pe lucrătorii români din străinătate

Traian Dan

În regim de autostradă, de la Sibiu până la Viena, cu o întrerupere de 13 km

Stefana Muresan

Comunitatile de mame – pepiniera pentru noua generatie de antreprenori romani

Stefana Muresan

Gigantul german din industria optică ZEISS a preluat afacerile din Timișoara ale companiei Guardus

Stefana Muresan

Trei oferte depuse pentru Autogara Beiuș și două pentru Autogara Marghita

Traian Dan

Libris.ro: creștere cu 28% și cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei, în 2018

Stefana Muresan

Leave a Comment