Cluj Ultimele stiri

Conferința „Putere prin oameni” 2018: Comunicarea cu echipa, delegarea și încrederea sunt atribute principale ale liderului de succes

Managerul cu rezultate dezvoltă rețele puternice – atât în interiorul companiei sale, cât și în cadrul domeniului în care activează; este conștient că de unul singur nu poate fi performant, învață din greșeli și își încurajează echipa să aibă inițiativă. Așa se conturează portretul liderului de succes, dezvoltat în cadrul conferinței „Putere prin oameni”, organizată în 4 octombrie la Cluj-Napoca de Centrul de Dezvoltare Managerială (CDM).

„Printre calitățile liderilor din prezent se regăsesc mirarea, ca formă de a înțelege că lumea există în afara noastră, conectarea cu cei care au potențial, capacitatea de a simți viitorul și de a participa în mod activ la construirea acestuia”, a declarat Florin Ioan Petean, directorul executiv al CDM.

Potrivit lui François Bloch, CEO BRD Société Générale, ne îndreptăm spre un nou tip de lider – liderul autentic. „Un lider trebuie nu numai să își pună în evidență punctele forte, ci să aibă puterea să își arate și slăbiciunile. Dacă vei crea un mediu de încredere în interiorul echipei, aceasta o să-ți acorde sprijinul”, a mai spus Bloch.
La rândul său, Florin Talpeș, CEO Bitdefender, consideră că greșeala este inerentă în procesul managerial. „Ca să ajungem la decizii bune, trebuie să trecem și prin decizii mai puțin bune. Avem dreptul de a greși, dar și dreptul de a învăța repede”, a explicat acesta.

„Managerii trebuie să se schimbe: mai puțin control, mai puține întâlniri și mai puține decizii, dar mai multă comunicare și mai multă gândire împreună cu oamenii”, a declarat Konrad Kaschek, directorul general al fabricii Bosch Cluj. Potrivit acestuia, un lider bun are menirea de a dezvolta de la zero lideri locali pe care să îi conecteze cu întreaga rețea a companiei.

Nu în ultimul rând, Balazs Hopka, directorul general Emerson Cluj, a discutat despre importanța critică a dezvoltării unei echipe eficiente, care performează pe baza unui sistem de valori comun: integritate, colaborare, preocupare față de oameni și siguranța la locul de muncă.

Consultantul Steve Tarpey, specialist în dezvoltare organizațională, a vorbit pe tema încrederii. „Mediul de business este în continuă schimbare, dar ceea ce îl face uman este constant. (….) Încrederea joacă în continuare un rol esențial în dezvoltarea liderilor, iar componentele acesteia (credibilitate, siguranță, confort) funcționează atât la nivel personal, cât și profesional”, a spus Tarpey.

În partea a doua a conferinței, au venit cu exemple practice de dezvoltare a rețelelor și eficientizarea echipelor de lucru Andreea Van den Bosch, managing director la Bombardier, Andreea Voinea, director executiv de Resurse Umane la BCR – Erste Group, și Dana Oprișan, director executiv de Resurse Umane, Groupe Renault Romania.

Conferința „Putere prin oameni”, ajunsă în acest an la ediția cu numărul XIII, este organizată de Fundația Centrul de Dezvoltare Managerială, organizație românească cu sediul în Cluj-Napoca și care, din 1994, oferă sprijin în dezvoltarea oamenilor și a organizaţiilor prin programe de training, coaching și consultanță livrate în România, precum și în alte țări din Europa și Asia.

Related posts

Traficul de pasageri pe aeroporturile din România în semestrul I: Otopeni, Cluj și Timișoara, cele mai tranzitate

Stefana Muresan

Firmele din Regiunea Vest, dezavantajate la ajutorul de stat

Nora Dumitrescu

Porsche Engineering Cluj, plan de angajări, valabil până de Paște

Stefana Muresan

Bosch, desemnat ca primă opțiune pentru inginerii din Cluj

Nora Dumitrescu

ASA Cons din Turda, afaceri de peste 17,5 mil. euro

Stefana Muresan

Tehnologiile viitorului la Bosch Future Mobility Day 2019

Stefana Muresan

Un nou transplant de cord la Institutul Inimii din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

Funcționarul public virtual Antonia a început să lucreze pentru clujeni

Stefana Muresan

ASF: Statutul de piață emergentă al BVB, un pas important pentru dezvoltarea economică

Ligia Voro

Patronii din Maramureș vor să se pună bine cu finanțele

Nora Dumitrescu

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Nufarm, cu focus pe fermier

Ligia Voro

Călătorie de afaceri pentru antreprenori în Nepal

Ligia Voro

Se redeschide perla termală a Sălajului

Nora Dumitrescu

Împrumut de 21 mil. de euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Stefana Muresan

Fibră optică pe tronsonul CFR Deda – Reghin – Târgu-Mureş

Stefana Muresan

TeraPlast se raliază inițiativei UN Global Compact

Nora Dumitrescu

Companiile se așteaptă la o scădere semnificativă a afacerilor

redactia

Romsilva își înscrie pădurile

Ligia Voro

Startup-ul medical Oncochain, în căutarea unei finanțări de 200.000 Euro pe SeedBlink

Papuc Irina

Jean Valvis va lansa un film de promovare a Româ­niei. Aqua Carpatica a ajuns pe 14 pieţe externe şi la vânzări de 75 mil. euro

redactia

Mai multe curse low-cost de pe aeroportul din Someșeni

Nora Dumitrescu

2,2 milioane de euro pentru modernizarea spitalului orășenesc din Abrud

Ligia Voro

CTP a demarat lucrările de construcție în CTPark Cluj II

Stefana Muresan

Campus școlar de 78 milioane de lei pentru copii cu dizabilități la Oradea

Traian Dan

Leave a Comment