Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patrulaterul Vestului: „Interconectăm aceste orașe cu autostrăzi și cu linii ferate de mare viteză”

Primarii celor patru mari orașe din Transilvania și Banat au creat o alianță care își propune să le conecteze prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză.

Primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoc au decis înființarea Patrulaterului Vestului, for informal pentru schimburi de idei și de experiență, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză și în plan cultural.

Potrivit ziuadecluj.ro, viceprimarul Dan Tarcea a explicat miercuri, la Realitatea FM, care sunt obiectivele concrete ale Patrulaterului.

”Nu discutăm despre o regionalizare de jos, mai ales în anul Centenarului, dar trebuie să ne mișcăm, nu vrem să mai stăm la mâna Bucureștiului. Dacă nu ne ajută, Bucureștiul măcar să nu ne încurce. Nu este o aliere juridică, doar o aliniere a proiectelor pentru a obține fonduri europene în exercițiul financiar 2020-2027 al Uniunii Europene. Ne dorim să interconectăm aceste orașe cu autostrăzi și cu linii ferate de mare viteză. Totul s-a născut în urma discuțiilor domnul primar Boc cu primarii celorlalte trei orașe. Pentru a accesa direct bani europeni este nevoie de regiuni mai extinse, iar în România doar județul Suceava trece de plafonul de 800.000 de locuitori și ar putea, teoretic, să accese singuri fonduri de la Bruxelles”, a spus Dan Tarcea. Acesta a dat exemplul studiului de fezabilitate pentru centura metropolitană a Clujului, care trebuie realizată din bani de la bugetul local, deși avea aprobate fonduri europene.

Edilii șefi ai marilor orașe din vestul și nord-vestul României au participat, săptămâna trecută, la Timișoara la evenimentul Hub Urban Talks, al cărui scop este de a găsi soluții comune, soluții care implică administrația locală, mediul de afaceri și cetățenii pentru a avea un oraș care să crească inteligent și sustenabil, având comunități locale active și colaborative.

Au fost prezenți specialiști de la Banca Mondială și de Comisia Europeană, experți internaționali din Olanda, Suedia și Finlanda, lideri ai administrației publice ai mediului de business.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Vest organizează un eveniment dedicat firmelor de construcții

Articolul următor

Conferința „Putere prin oameni” 2018: Comunicarea cu echipa, delegarea și încrederea sunt atribute principale ale liderului de succes

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share