Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bienala Națională de Arhitectură, ediția a XIII-a, 2018

Uniunea Arhitecților din România (UAR), în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România- Filiala Transilvania (OART) și cu Facultatea de Arhitectură și Urbanism (FAU) Cluj-Napoca, anunță deschiderea manifestărilor înscrise în calendarul Bienalei Naționale de Arhitectură, ediția a XIII-a, 2018.

Pe tot parcursul lunii octombrie, orașe din țară găzduiesc nu numai expozițiile secțiunilor și galele de premiere, ci și o mulțime de evenimente conexe. Acestea „vor permite implicarea în manifestările organizate nu numai a profesioniștilor, ci și a categoriilor mai largi de public, interesat de conferințe, gale, proiecții de filme, expoziții în spații publice cu mare audiență (teatre naționale, piețe centrale, etc.)., Vor eficientiza de asemenea dialogul dintre generațiile de arhitecți, de la tineri absolvenți, la nume de răsunet în arhitectura românească”, consideră arh. Ileana Tureanu, președintele UAR.

În acest context are loc, sâmbătă, 13 octombrie 2018, la Cluj-Napoca, de la ora 11:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21), Expoziția Bienalei Naționale de Arhitectură – Secțiunea “RURAL” și a Lucrărilor de Diplomă (FAU 2018) realizate pe subiectul ”rural”. Cu această ocazie, profesioniștii, dar și publicul interesat, se vor putea întâlni cu o serie de personalități ce au influențat marcant domeniul arhitecturii rurale, al patrimoniului și al inovației.

Programul zilei este următorul:
• 11:00 – Conferința părintelui Gabriel Herea asupra luminii și a astronomiei în arhitectura bisericii Pătrăuți
• 11:30 – Conferință dl. Tudor Urcan, specialist în geometrie sacră
• 12:15 – Prezentare „Așa da sau Așa nu”, arh. Horațiu Răcașan
• 13:00 – Prezentare arh-șef CJ Cluj Claudiu Salanță, “Proiecte din mediul rural – înainte și după întâlnirea cu instituția arhitectului șef”
• 14:00 – Prezentare „Ambulanța pentru monumente și mobilizarea comunităților locale” – arh. Eugen Vaida
• 15:00 – Lansarea Ghidurilor de arhitectură pentru zonele Dobrogea, Secuime și Transilvania Centrală
• 16:00 – Prezentarea proiectului „Harta Meșterilor” – arh. Marina Gingirof
• 17:00 – Prezentarea nominalizaților – arh Ignis Duvagi, președintele juriului secțiunii ”Rural”
• 18:00 – Gala de Premiere a secțiunii ”Rural”

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ecomatrix din Satu Mare, afaceri de 8,4 mil. lei din producţia de mobilier pentru export

Articolul următor

Aplicația Programare online vă scurtează timpul petrecut la notar

Citește și:
Citeste mai mult

Cities of Tomorrow #9: Green Cities

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează în perioada 13-16 septembrie 2021 cea de-a noua ediție…
[wp_rss_retriever url="https://www.zi-de-zi.ro/categorie/economic/feed/" items="8" excerpt="0" read_more="false" layout="masonry" columns="1" source= "false" date="true" credits="false" new_window="true" thumbnail="259x172" cache="2 hours"]
Total
0
Share