Sibiu Ultimele stiri

Judetul Sibiu, cooperare cu provincia Jiangsu din China

În perioada 10-15 octombrie, la invitația oficialilor chinezi, cu sprijinul Institutului Confucius din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, alături de cei ai primăriei Municipiului Mediaș, au desfășurat o vizită în cea mai dezvoltată provincie a Chinei, Jiangsu, cu o populație de aproximativ 80 de milioane de locuitori.

Vizita a avut loc în contextul aniversării a 40 de ani de la reforma în care s-a angajat China, reformă care a adus cu sine o mai mare deschidere spre cooperare internațională.

Delegația sibiană a fost primită de conducerea provinciei Jiangsu, iar președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean a prezentat județul Sibiu și a lansat gazdelor invitația de a vizita Sibiul în 2019. Cu această ocazie, reprezentanții provinciei au urmărit filmul „Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei”.

Educația, cultura, precum și schimburile economice au fost identificate ca domenii de interes pentru cooperarea dintre cele două regiuni.
Unul dintre obiectivele importante pe agenda de întâlniri a delegației sibiene a fost Spitalul Yangzhou de Medicină Tradițională Chineză, afiliat mai multor universități din regiune, ce combină medicina modernă cu terapiile tradiționale, având peste 700 de angajați, medici faimoși la nivel internațional și tehnică de ultimă generație. Spitalul este recunoscut și pentru secția sa de oncologie, aplicând tehnici de acupunctură, presopunctură, reflexoterapie, dar și o alimentație pentru pacienți ce susține toate aceste forme de terapie.

Delegația din Sibiu a participat pe 12 octombrie la lucrările Forumului World Canal Cities 2018 – un eveniment ce a adus laolaltă orașe din peste 30 de țări și regiuni și care pune accent pe rolul canalelor în dezvoltarea civilizației umane, ca parte a patrimoniului cultural, contribuind totodată la conservarea ecosistemelor și dezvoltarea turismului. Marele Canal Yangzhou a fost ilustrat drept exemplu de liant cultural.

În cadrul forumului, la secțiunea dedicată turismului, reprezentanții primăriei Mediaș au susținut o prezentare despre municipiul de pe Târnava Mare. În cadrul acestei vizite, Municipiul Mediaș a semnat un memorandum de înțelegere în vederea cooperării cu orașul Gaoyou.

Vizita a inclus și Expoziția de Horticultură a Provinciei Jiangsu, realizată în cadrul unui parc ce va găzdui Expoziția Internațională de Horticultură din 2021, cu o suprafață de 320 ha. Județul Sibiu a primit invitația de a participa în cadrul expoziției, alături de alte regiuni din lume.

Tot în cadrul vizitei, reprezentanții Institutului Confucius au semnat documente de cooperare în domeniul educației universitare între Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu cu Spitalul Yangzhou și cu Colegiul Politehnic Yangzhou.

Related posts

Start-up Nation 2018: S-a publicat lista aplicanților

redactia

ADR Vest – 20 de ani de la înființare

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, zboruri interne spre Timișoara cu Tarom

Stefana Muresan

Drumuri Bihor și Drumuri Orășenești Oradea, lucrări de întreținere rutieră de peste 19 milioane de euro

redactia

33% din lucrările la zidurile Cetății Oradea, efectuate

Ligia Voro

Ferma Bioterra Doștat, aparținând omului de afaceri Mihai Miron, vrea să lanseze pe piață lapte cu proprietăţi terapeutice

redactia

O nouă aplicație pentru clujeni: CTP Cluj

Stefana Muresan

Româncele gestionează afaceri de aproape 90 de miliarde de lei. Topul sectoarelor în care femeile din România câștigă cel mai mult

Papuc Irina

Noul birou al AHK România

Papuc Irina

Investiţie de 7 mil. euro pentru construirea unui parc ştiinţific şi tehnologic la Oradea

redactia

„Autostrada electrică” îşi continuă extinderea în România

Stefana Muresan

Hunedoara: 20 de blocuri și o școală, reabilitate din fonduri europene

Stefana Muresan

UVT – parte a unui proiect de 12 milioane euro finanțat de Uniunea Europeană

Stefana Muresan

Canah din Salonta, singura fabrică din Europa care produce produse bio din seminţe de cânepă, afaceri pe peste 5 mil. euro

redactia

JTI România a donat Poliției de Frontieră echipamente de ultimă generaţie

Stefana Muresan

Proprietarul Ursus Breweries cumpără două brand-uri de renume din Marea Britanie

redactia

Forumul Invest Satu Mare, autorităţile şi mediul privat la aceeași masă

Stefana Muresan

Cel mai mare accelerator de ecotehnologii din lume, InnoEnergy, are un nou hub de reprezentare în România

Ligia Voro

Conferința Digital Days 2019, Oradea 25 – 26 octombrie

Traian Dan

Complexul Energetic Hunedoara va furniza servicii de sistem la o putere de 400 de MW până în 2020

Stefana Muresan

De la stabil, la negativ. Scăderea ratingului de țară pentru România: ce avem și ce urmează

Papuc Irina

Stațiunea Borșa va avea pârtie olimpică și telegondolă de 100 milioane lei

Nora Dumitrescu

TeraPlast, majorare de participație cu încă 7% în Depaco

Stefana Muresan

Important pentru fermieri: Ministerul Agriculturii a suspendat depunerea cererilor la APIA

Ion Surdu

Leave a Comment