Cluj Eveniment

Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații, participă la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca 2018

Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații, a acceptat invitația noastră de a participa la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca 2018, și va dezbate cele mai importante teme despre concurență care sunt vitale pentru activitatea tuturor companiilor.

PRIAevents împreună cu Consiliul Concurenței a organizat mai multe ediții ale PRIA Competition Conference la București dezbătând temele importante pe care trebuie să le știe companiile pentru a se pastra un mediu concurențial sănătos.

În 23 octombrie vom organiza în premieră, la Cluj-Napoca, conferința PRIA Competition– eveniment care va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din Cluj – IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.

De ce Cluj- Napoca? Pentru că este orașul cu cea mai mare dezvoltare în ultimii ani, fiind ales de foarte multe companii pentru investiții, dar și care a creat mulți antreprenori de success. Este un oras dinamic pentru mai multe sectoare de business, este orașul smart care este în frunte, si are același PIB per capita ca și Bucureștiul și, nu în ultimul rând, are are unul dintre cele mai dezvoltate medii academice și rezultate excelente ale studenților.
Acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.

Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței. Membrii unor asociații profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie calcate când vine vorba despre concurență. Și companiile de stat trebuie să respecte mediul concurențial. Iar autoritățile trebuie să vegheze la păstrarea unui astfel de mediu.

Asadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Lectorii invitați la aceasta conferință sunt: Emil BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Bogdan M. CHIRIŢOIU – Preşedinte, Consiliului Concurenţei; Marius PÎRVU –Președinte, ANPC; Acad. Prof. univ. dr. Ioan – Aurel POP – Rector, UBB Cluj; Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații; Adrian STER – Partener, Wolf Theiss Romania ; Voicu OPREAN – Președinte, Aries Transilvania; Mihaela RUS –Presedinte/Fondator, AFA Cluj; Ludger THOL – Presedinte, DWNT; Bogdan HEREA –Presedinte, C.FAC; Daniel HOMORODEAN- Board member Cluj IT Cluster/ Președinte Arxia. Conferința va fi moderată de către Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.
Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Conferința PRIA Competition face parte din seria de conferințe PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Related posts

Agenţia Klain lansează o serie de pachete speciale pentru IMM-uri prin LeasingWEB

A. I.

Programul pe zile al Electric Castle. Vezi când urcă pe scenă

Stefana Muresan

Conferința Digital Days 2019, Oradea 25 – 26 octombrie

Traian Dan

Cumpărător din Polonia pentru activele combinatului din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Startarium dă startul PitchDay 2017: începe cursa de 100.000 de euro, proba pe startup-uri

Stefana Muresan

FESTIVITATE ANIVERSARĂ LA USAMV CLUJ-NAPOCA: O JUMĂTATE DE SECOL DE VIAȚĂ PENTRU FACULTATEA DE ZOOTEHNIE ȘI BIOTEHNOLOGII

Stefana Muresan

DWNT: Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – O reţea pentru investitorii vorbitori de limba germană în Transilvania de Nord

redactia

Grupul Sun Pharma va aduce în România milioane de doze de clorochină

Nora Dumitrescu

USAMV Cluj-Napoca își diversifică oferta educațională cu fonduri europene de peste 1 mil. euro

Stefana Muresan

Realizarea Hidrocentralei de la Tarniţa, obiectiv prioritar în noul Program de guvernare

Stefana Muresan

POZITIV TB: Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software – “Furtuna va trece și cei care vor supraviețui sunt cei care au comunicat eficient în această perioadă”

Ligia Voro

Cluj-Napoca, printre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa alături de Viena, Köln, Bruxelles sau Praga

redactia

Baby Boom Show ajunge la Brasov, 3 – 5 noiembrie 2017, Brasov Business Park

Stefana Muresan

Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței, participă la PRIA Competition Conference, cel mai important eveniment dedicat concurenței, în data de 21 februarie 2019

redactia

Donuterie, o afacere de peste 2 milioane de euro

Stefana Muresan

Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi amânat

Nora Dumitrescu

BearingPoint sărbătorește 10 ani de succes cu #10DaysOfCaring

Nicolae Pop

Impact Hub Bucharest aduce în București Finala Regională Central European Startup Awards 2019

redactia

Tendințe Expo GastroPan 2019: produsele “fără”, înghețata artizanală, locațiile hibride

Stefana Muresan

NTT Data România, internet gratuit în centrul Clujului

Stefana Muresan

Programatorii sunt invitați la primul Hackathon Colliers

Ionut Oprea

Construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi, finalizată

redactia

Ryanair lansează primele zboruri din Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment