București Lideri si afaceri Real Estate Ultimele stiri

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

Trei zile pline de târg, un program de întâlniri și discuții individuale la fiecare stand. Toți factorii de decizie din sectorul imobiliar s-au reunit în perioada 8 – 10 octombrie 2018 la EXPO REAL München, târgul reușind încă o dată să fie punctul principal de întâlnire al branșei.

Peste 44.536 de participanți (2017: 41.775) din 72 de țări au venit la a 21-a ediție a Târgului Internațional de Proiecte Imobiliare și Investiții. Creșterea de anul acesta confirmă că EXPO REAL este cel mai important eveniment european pentru sectorul imobiliar, târgul consolidându-și poziția ca platformă pentru schimbul de opinii pe teme de actualitate din acest sector.

2.095 de expozanți (2017: 2.003) din 41 de țări au luat parte la EXPO REAL 2018. Pentru al șaptelea an consecutiv, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat o participare comună a României la acest târg.

Standul României a fost reprezentat de sectorul imobiliar din România prin expozanții: Consiliul Județean Bacău, Consiliul Județean Iași, Consiliul Județean Suceava, Orașul București – Primăria Sector 5, Orașul și Portul Constanța, Orașul Iași, Orașul Siret (Parcul Industrial East European Border) și Invest in Jiu Valley, forma sub care s-au prezentat în mod colaborativ cele șase administrații locale din Valea Jiului – în calitate de reprezentanți ai autorităților locale în căutare de investitori interesați de amplasamente în România, iar Alma Consulting, Danina Star, Plana-Innova, Rec Partners, Stratulat Albulescu, WDP Development Romania și Zacaria – actori ai mediului economic privat, având ca activități de bază dezvoltarea de parcuri industriale, servicii logistice integrate, respectiv construcții civile și industriale și consultanță juridică.

România a fost prezentă, ca și în anii trecuți, în cadrul târgului cu conferința “Romania: New Market Dynamics and Opportunities”, dedicată promovării avantajelor competitive ale României şi orașelor magnet ale acesteia.

Conferința, moderată de Andreas Schiller, Redactor Şef al SPH, s-a bucurat de prezența în rândul audienței a unor companii importante la nivel global și a oamenilor de afaceri din diferite domenii, interesați de oferta de țară a României. Speakerii invitaţi au fost Hedwig Höfler, Head of Investment Management, CA Immo; Dr. Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Urban Development Specialist, World Bank Group; Thanos Efthymiopoulos, Managing Director Greece, Investments & Finance Romania, Sonae Sierra; Cătălin Jalobă, Head of Real Estate Finance, BCR Erste Group, care au împărtășit celor peste 130 de participanți din experienţele lor pe piaţa din România. De asemenea, în deschiderea evenimentului a luat cuvântul primarul sectorului 5 din București, domnul Daniel Florea, care a lansat cu această ocazie proiectul imobiliar de anvergură, Centenary Project / dezvoltare urbană în zona Antiaeriană, unul din cele mai importante proiecte din Europa de Sud-Est, ce se întinde pe o suprafață de 110 hectare.

Concluziile conferinței au fost acelea că dezvoltarea României este propice pentru investițiile imobiliare de orice fel. Un lucru îmbucurător este faptul că prin creșterea importanței și atractivității orașelor secundare, oamenii au acum mai multe opțiuni: dacă nu iți place Bucureștiul te poți muta la Constanța, la Iași, la Cluj, la Brașov sau Sibiu, adevărați poli de creștere și dezvoltare economică. Un progres important este faptul că administrațiile locale au început să fie proactive și puternice, colaborând din ce in ce mai eficient cu sectorul privat şi cu alți actori implicați.
Orașele regionale reprezintă cu siguranță o opțiune viabilă și o alternativă la București.

Cifrele record pentru EXPO REAL 2018 au reafirmat poziția expoziției ca cel mai important eveniment de profil din Europa. „Numărul total al participanților la târg a crescut cu 6,6% la 44.536. Printre aceștia au fost primari și directori de oraș din 24 de orașe europene care au discutat despre dezvoltarea urbană. În total, aproximativ 100 de primari și reprezentanți ai guvernelor au venit la München pentru acest eveniment” a declarat Klaus Dittrich, președinte și CEO al Messe München.

Anul acesta, România s-a clasat pe locul șase (din 41) după numărul de expozanți proveniți din alte țări decât Germania, după Austria, Olanda, Elveția, Marea Britanie, Polonia, fiind urmată de Franța, Luxemburg, Ungaria și SUA.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, înfiinţată în septembrie 2002, numără în prezent circa 600 de firme membre şi este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care organizează, AHK România susţine firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească şi, în egală măsură, este partener pentru companiile româneşti interesate de piaţa germană.

Related posts

Conferințele internationale „NEW CITIES” la Iasi, Cluj – Napoca si Timisoara

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] Covasna County – Land of Mansions

Transilvania Business

AZO pierde din cauza OUG 114, ministrul Agriculturii speră că va fi abrogată în Parlament

Ligia Voro

O firmă din Iași ridică standardul național de securitate pentru închirieri auto

Ioan Sandor

Bogdan Badea, noul CEO al eJobs România

Stefana Muresan

Publicitatea din zona de vest a țării şi evoluţia acestui sector

Transilvania Business

Mapping World Urbanity -The Central Theme of MIPIM 2018

Ionut Oprea

„Comunicare și vindecare: managementul relației cu pacienții”

redactia

Din cauza COVID-19 s-au amânat târgurile de turism din Iaşi şi Braşov

Papuc Irina

Județul Alba, la un pas investițional de un terminal multimodal

Ligia Voro

APIA a autorizat plățile aferente schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal. În total, peste 50 de milioane de euro

Ion Surdu

Grupul OMV Petrom, profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38%, în T1

Stefana Muresan

Danezii de la Ingleby exploatează mii de hectare în Timiș

Stefana Muresan

Trenchless Romania Conferința & Expoziție 2018

Ionut Oprea

CJ Cluj: Licitație de peste 13 mil. lei pentru restaurarea castelului Bánffy din Răscruci

redactia

Cea mai mare tranzacţie cu terenuri agricole din acest an a fost semnată în Timiş

Robert Bloancă

Danezii de la Rockwool demarează construcţia celei mai mari fabrici de vată minerală din România. CON-A, antreprenor general

Stefana Muresan

Sibiul va avea o stație pentru tratarea anuală a 45.000 tone de deșeuri

redactia

BERD aderă la programul BCR de emisiune a obligațiunilor nepreferențiale de rang senior

Papuc Irina

B | Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Velux – geam termoizolant din 3 foi de sticlă, la un preț extrem de atractiv

Stefana Muresan

Asocierea Tehnostrade-Spedition UMB finalizează ”în câteva luni” lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva

Stefana Muresan

tIMOn toamna 2016: un nou sezon de achizitii imobiliare

Transilvania Business

Noul drum de legatura intre Oradea si Santandrei, inaugurat duminica, cu 2 luni inainte de termen

redactia

Leave a Comment