Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pentru a doua oară în istoria sa, aerogara ieșeană a atins pragul de 1 milion de pasageri

Aeroportul Internațional Iași a sărbătorit astăzi pasagerul cu numărul 1.000.000 din acest an, cu o lună mai devreme față de 2017, rezultat ce se datorează extinderii rețelei de rute și creșterii traficului aerian. În primul semestru din acest an, regiunea Moldovei și Vestul țării au fost legate, pe calea aerului, prin cele doua rute interne spre Cluj-Napoca și Timișoara, iar alte nouă zboruri externe au devenit operabile de pe Aeroportul Iași: Cuneo, Verona, Eindhoven, Billund, Malmo, Dormund, Salonic, Paris (Beauvais) și Bruxelles (Charleroi). Oferta de rute, în sezonul estival, a fost completată de cursele charter care au asigurat zboruri spre patru destinații de vacanță în Grecia și Turcia.

Anul acesta, pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost desemnat de compania națională Tarom. Se numește Ramona Cristina Piștină, locuiește în Timișoara și a sosit astăzi la Iași, pe ruta directă operată de operatorul Tarom. Pasagerul cu numărul norocos a fost întâmpinat, într-un cadru festiv, în sala de sosiri din terminalul T2, de Directorul Aeroportului Iași, Președintele Consiliului Județean, reprezentantul Tarom și ceilalți invitați la eveniment. Pasagerul câștigător a primit un voucher cu două călătorii pentru două persoane și un troller sport. Momentul de astăzi a fost sărbătorit cu tort, șampanie, dar și cu muzică clasică.

„Ne bucurăm că sărbătorim împreună cu întreaga comunitate locală pasagerul cu numărul 1 milion din anul 2018. Este rezultatul eforturilor continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea Aeroportului Iași, extrem de importantă fiind colaborarea foarte bună cu companiile care operează aici. Dezvoltarea orașului nostru depinde de evoluția Aeroportului, cea mai accesibilă poartă spre lume și principalul motor de dezvoltare economică locală. Mulțumim companiei Tarom, partenerul nostru strategic în acest demers de creștere a activității pe Aeroportul Iași. Mulțumim, totodată, pasagerilor ce au ales ca punct de călătorie aeroportul nostru, făcând posibilă o performanță care ne menține în topul aeroporturilor regionale. Îi îndemnăm să aleagă cu încredere serviciile și facilitățile oferite de Aeroportul Iași!”, a declarat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului Internațional Iași.

La rândul său, Werner Wolff, Directorul General al companiei Tarom, operatorul aerian care a transportat pasagerul cu numărul 1.000.000 în acest an, a declarat: „Parteneriatul dintre TAROM și Aeroportul Internațional Iași se bazează pe o investiție reciprocă de încredere. Cu ocazia Centenarului României, TAROM a inaugurat două noi rute domestice din capitala regională Iași către Cluj și Timișoara, unind pe calea aerului trei regiuni istorice. Compania noastră raportează o creștere a numărului de pasageri pe rutile interne operate pe Aeroportul Iași față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în anul 2017, au fost, în total, 104.000 de pasageri pe cursele interne Tarom din și către Iași, de la începutul acestui an și până în luna septembrie, traficul intern atins este deja de 113.000 de călători. Felicitări partenerului nostru tradițional din Iași pentru atingerea cifrei de 1.000.000 de pasageri! Este un semn clar al dezvoltării susținute a Iașului.”

Cu ocazia evenimentului de astăzi, Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iasi, a precizat: “Anul acesta, Aeroportul Internațional Iași a atins pragul de un milion de pasageri, cu o lună mai devreme față de anul precedent. După cum se observă, aerogara ieșeană este una dintre cele mai importante, dar și solicitate porți de intrare în Regiunea de Nord-Est, iar traficul de călători își păstrează tendința ascendentă. Acestă cifră este un motiv de bucurie deoarece este dovada eforturilor depuse de echipa de la aeroport și, totodată, ne responsabilizează. Trebuie să avem în vedere dezvoltarea infrastructurii astfel încât să poată susține progresul aeroportului din următorii ani”.

În prezent, pe Aeroportul Iași, sunt operabile trei rute interne și 20 de zboruri externe, cu patru companii aeriene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018”

Articolul următor

Judetul Sibiu, cooperare cu provincia Jiangsu din China

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share