Infrastructura Ultimele stiri

Pentru a doua oară în istoria sa, aerogara ieșeană a atins pragul de 1 milion de pasageri

Aeroportul Internațional Iași a sărbătorit astăzi pasagerul cu numărul 1.000.000 din acest an, cu o lună mai devreme față de 2017, rezultat ce se datorează extinderii rețelei de rute și creșterii traficului aerian. În primul semestru din acest an, regiunea Moldovei și Vestul țării au fost legate, pe calea aerului, prin cele doua rute interne spre Cluj-Napoca și Timișoara, iar alte nouă zboruri externe au devenit operabile de pe Aeroportul Iași: Cuneo, Verona, Eindhoven, Billund, Malmo, Dormund, Salonic, Paris (Beauvais) și Bruxelles (Charleroi). Oferta de rute, în sezonul estival, a fost completată de cursele charter care au asigurat zboruri spre patru destinații de vacanță în Grecia și Turcia.

Anul acesta, pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost desemnat de compania națională Tarom. Se numește Ramona Cristina Piștină, locuiește în Timișoara și a sosit astăzi la Iași, pe ruta directă operată de operatorul Tarom. Pasagerul cu numărul norocos a fost întâmpinat, într-un cadru festiv, în sala de sosiri din terminalul T2, de Directorul Aeroportului Iași, Președintele Consiliului Județean, reprezentantul Tarom și ceilalți invitați la eveniment. Pasagerul câștigător a primit un voucher cu două călătorii pentru două persoane și un troller sport. Momentul de astăzi a fost sărbătorit cu tort, șampanie, dar și cu muzică clasică.

„Ne bucurăm că sărbătorim împreună cu întreaga comunitate locală pasagerul cu numărul 1 milion din anul 2018. Este rezultatul eforturilor continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea Aeroportului Iași, extrem de importantă fiind colaborarea foarte bună cu companiile care operează aici. Dezvoltarea orașului nostru depinde de evoluția Aeroportului, cea mai accesibilă poartă spre lume și principalul motor de dezvoltare economică locală. Mulțumim companiei Tarom, partenerul nostru strategic în acest demers de creștere a activității pe Aeroportul Iași. Mulțumim, totodată, pasagerilor ce au ales ca punct de călătorie aeroportul nostru, făcând posibilă o performanță care ne menține în topul aeroporturilor regionale. Îi îndemnăm să aleagă cu încredere serviciile și facilitățile oferite de Aeroportul Iași!”, a declarat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului Internațional Iași.

La rândul său, Werner Wolff, Directorul General al companiei Tarom, operatorul aerian care a transportat pasagerul cu numărul 1.000.000 în acest an, a declarat: „Parteneriatul dintre TAROM și Aeroportul Internațional Iași se bazează pe o investiție reciprocă de încredere. Cu ocazia Centenarului României, TAROM a inaugurat două noi rute domestice din capitala regională Iași către Cluj și Timișoara, unind pe calea aerului trei regiuni istorice. Compania noastră raportează o creștere a numărului de pasageri pe rutile interne operate pe Aeroportul Iași față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în anul 2017, au fost, în total, 104.000 de pasageri pe cursele interne Tarom din și către Iași, de la începutul acestui an și până în luna septembrie, traficul intern atins este deja de 113.000 de călători. Felicitări partenerului nostru tradițional din Iași pentru atingerea cifrei de 1.000.000 de pasageri! Este un semn clar al dezvoltării susținute a Iașului.”

Cu ocazia evenimentului de astăzi, Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iasi, a precizat: “Anul acesta, Aeroportul Internațional Iași a atins pragul de un milion de pasageri, cu o lună mai devreme față de anul precedent. După cum se observă, aerogara ieșeană este una dintre cele mai importante, dar și solicitate porți de intrare în Regiunea de Nord-Est, iar traficul de călători își păstrează tendința ascendentă. Acestă cifră este un motiv de bucurie deoarece este dovada eforturilor depuse de echipa de la aeroport și, totodată, ne responsabilizează. Trebuie să avem în vedere dezvoltarea infrastructurii astfel încât să poată susține progresul aeroportului din următorii ani”.

În prezent, pe Aeroportul Iași, sunt operabile trei rute interne și 20 de zboruri externe, cu patru companii aeriene.

Related posts

Delfingen Industry preia unele active şi acţiuni ale grupului Schlemmer din Satu Mare

Ion Surdu

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Stefana Muresan

Start-up Nation mută sute de firme din Cluj în Sălaj

Nora Dumitrescu

Sibiul, lider în Regiunea Centru la absorbția fondurilor UE dedicate digitalizării

Papuc Irina

Bittnet Group a atras peste 9 milioane de lei de la 51 de investitori pe Bursa de Valori București

Ion Surdu

Finanțare de până la 500.000 de euro pentru proiecte de mobilitate ale universităților

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Sovata – a Tourist Resort of Over 140 Years

Transilvania Business

''Discover Timiş!'', platformă de promovare şi informare digitală pentru turişti

Stefana Muresan

Market Pulse Report – Argument: The challenges of Covid – 33

Ionut Oprea

RO-Wine Cluj devine festival anual

redactia

Licitaţie de aproape 36 milioane euro pentru procurarea a 17 tramvaie

Papuc Irina

Rondocarton a pornit angajările la Apahida

Nora Dumitrescu

Împreună, la un alt nivel, cu Maxim Media Advertising & Events Group

Nicolae Pop

Liviu Nistoran, reales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Romgaz

Stefana Muresan

Baia Mare a prezentat Europei proiectul său de transport ecologic

Nora Dumitrescu

CHEP anunţă schimbări în conducerea subsidiarei din România şi la nivel european

Ligia Voro

Uniunea Europeană alocă 28 de milioane de lei spitalelor clujene

Nora Dumitrescu

Chirurgie robotică la Spitalul Pelican din Oradea

Traian Dan

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente cere ridicarea de urgenţă a restricţiei privind exportul

Papuc Irina

Exporturi ale producătorilor români de peste 59 milioane de euro, facilitate de Lidl

Traian Dan

Incubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc cu peste 40 de firme, exemplu de bună practică

Stefana Muresan

Premieră în România: producție de material filtrant pentru măști

Nora Dumitrescu

IPEC Alba Iulia, compania cu cel mai ridicat grad de automatizare din țară, al treilea producător mondial de farfurii

Stefana Muresan

Moda românească, măsuri de relansare pe piaţa americană

Ligia Voro

Leave a Comment