Auto Cluj Ultimele stiri

”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018”

În perioada 17 – 19 octombrie 2018, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Departamentul de Autovehicule Rutiere si Transporturi din cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, găzduiește una dintre cele mai prestigioase manifestări științifice internaționale ale anului la Cluj-Napoca – ”Congresul Internațional ”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018””. Evenimentul este organizat în România de SIAR (Societatea Inginerilor de Automobile din România) și SAE (Society of Automotive Engineers), sub patronajul FISITA (Federation Internationale des Societes d´Ingenieurs des Techniques d´Automobile – International Federation of Automotive Engineering Societies).

Temele abordate în cadrul Congresului vizează domeniile de cercetare-dezvoltare legate de: Vehicule electrice și hibride, Grupuri de propulsie; Sisteme cibernetice în autovehicule; Inginerie avansată, software si simulare; Siguranță rutieră, control trafic și transporturi; Tehnologii de fabricație și materiale, Vehicule nepoluante. Congresul va reuni un număr mare de specialiști din țară și din străinătate, care vor prezenta rezultatele cercetărilor lor prin prisma transferului tehnologic și al unui schimb valoros de cunoștințe din domeniu.

În cadrul AMMA 2018 va fi organizată și o secțiune “Expoziții”, cu realizări tehnice și aparate de testare și cercetare aparținând unor firme naționale și internaționale, cu liber acces pentru publicul interesat.
Obiectivele AMMA 2018 vizează dezvoltarea socială și urbană; sprijinirea dezvoltării sectorului de cercetare clujean; încurajarea și sprijinirea inițiativelor experimentale, inovatoare și originale; dezvoltarea cooperării locale, regionale, naționale și internaționale; stimularea dezvoltării Regiunii de Nord-Vest prin aplicarea rezultatelor cercetării și a inovațiilor prezentate în cadrul Congresului; impact asupra industriei și cercetării locale; dezvoltarea cadrului necesar formării unor resurse umane performante, care să promoveze rezultatele de vârf în domenii de importanță strategică a cercetării românești și europene.

În cadrul AMMA 2018 are loc și etapa finală a Concursului Naţional Studenţesc de Inginerie a Autovehiculelor “Profesor universitar inginer Constantin GHIULAI”, Secţiunea “Dinamica autovehiculelor”, ediția a V-a și Concursul “Automotive Computer Aided Design – CAD”, ediția a II-a. În acest context, studenții de la diferite universități din țară își vor testa cunoștințele tehnice și vor interacționa cu specialiștii din industrie prezenți în cadrul activităților Congresului. Scopul competiţiilor este de a continua tradiţia şcolii de ingineri de autovehicule în pregătirea viitorilor specialişti conform cerințelor actuale din domeniu și de a promova în rândul tinerilor studenţi dorinţa de a realiza performanţă în studiul disciplinelor specifice domeniului ingineriei autovehiculelor și transportului.

Related posts

Projecting the future

Ionut Oprea

ASA Cons din Turda, afaceri de peste 17,5 mil. euro

Stefana Muresan

Baia Sprie și-a instalat Wi-Fi gratuit în oraș

Nora Dumitrescu

Autostrada Sălajului și ocolitoarea Zalăului, aprobate la București

Nora Dumitrescu

CTP a demarat lucrările de construcție în CTPark Cluj II

Stefana Muresan

Valtryp deschide o nouă fabrică la Oradea

Traian Dan

Prețul gazelor românești cu 33% mai mare decât cel din import

Ligia Voro

La Lorraine Romania și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi

Stefana Muresan

Sibienii de la DAbo își extind franciza în Europa

Nora Dumitrescu

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

Peste 500.000 mp se adaugă stocului de birouri din București în 2019 și în 2020

Ionut Oprea

Rondo Ganahl a achiziționat 60% din Transilvania Pack & Print

Ligia Voro

Smart City Industry Awards, dominate de administrațiile și companiile din Transilvania

redactia

Pachete comerciale FMC pentru porumb

Ioan Sandor

Trei proprietăți istorice din Transilvania, de vânzare cu 1,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj – Deva, deschise traficului în primăvară

redactia

Aprobat: Schemă de ajutor public de 53 de milioane de euro pentru România pentru crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Papuc Irina

Primăria Oradea aşteaptă companii de construcţii pentru reabilitarea unui mare număr de clădiri de patrimoniu

Stefana Muresan

UBB, singura universitate din România în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking

Stefana Muresan

Baia Mare își face bulevard de birouri

Nora Dumitrescu

Primul centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, inaugurat de Fundația Globalworth

Ion Surdu

AgriPlanta-RomAgroTec, ediţia 2020, va fi reprogramat

Ligia Voro

Povestea se colorează mai departe. DAW Bența, celebrată la majorat printr-o Gala Aniversară

Ligia Voro

Transilvania de Nord, cea mai activă la noile proiecte industriale

Nora Dumitrescu

Leave a Comment