Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj organizează a patra ediție a „Târgului de Meserii”

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj organizează cea de-a patra ediție a „Târgului de Meserii” marţi, 30 octombrie, între orele 10 și 17, în incinta clădirii Casino din Parcul Central. Evenimentul se adresează elevilor, studenţilor, părinților, unităților de învățământ profesional și tehnic, precum și firmelor și companiilor private interesate de personal calificat.

Desfășurat sub sloganul „Unim talentul cu oportunitatea!”, Târgul de Meserii urmărește revitalizarea învățământului profesional, tehnic și vocațional din România.

Evenimentul este anual, promovează învățământul profesional și tehnic din regiunea Clujului și încurajează descoperirea practică, a diverselor domenii și meserii, de către tinerii aflați în căutarea unei vocații.

Târgul de meserii este adresat elevilor de gimnaziu și liceu, studenţilor, părinților acestora, unităților de învățământ profesional și tehnic, precum și firmelor și companiilor private interesate de personal calificat, deci de absolvenții acestor școli.

Obiectivele generale sunt: mediatizarea învățământului profesional și tehnic în rândul publicului larg, indentificarea nevoilor pieței și facilitarea accesului la forţă de muncă pentru companii, dar și invers – acces la internship-uri și job-uri pentru absolvenții învățământului profesional, tehnic și vocațional.

Prin această iniţiativă se doreşte revitalizarea învățământului profesional, tehnic și vocațional din România, adaptarea curriculei școlare la nevoile reale ale pieței și schimbarea mentalității, a percepției negative asociate cu învăţământul profesional (de exemplu: inferioritatea studiilor vocaționale, în raport cu studiile universitare).

PROGRAMUL Târgului de Meserii:

10:00 – 10:30 – Conferință de presă

10:30 – 11:00 – Deschidere cu vizitare de stand-uri și ateliere

11:00 – 17:00 – Ateliere experimentale adresate copiilor/elevilor

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Medisprof Cancer Center din Cluj-Napoca, investiție de 14 mil. euro, aşteaptă să intre în con­tract cu Casa pe centrul de radioterapie

Articolul următor

FOTO-VIDEO: PORR și provocările de pe șantierul Autostrăzii 10 - Decea-Turda

Citește și:
Total
0
Share