Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri de până la 150 de mil. euro pentru încurajarea investiţiilor

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat, luni, actul adiţional la Acordul de Finanţare a Iniţiativei pentru IMM în România, se arată într-un comunicat al MDRAP.

Prin acest document, Fondul European de Investiţii (FEI) pune la dispoziţia băncilor o sumă de până la 150 de milioane de euro, în vederea încurajării investiţiilor, prin acordarea de împrumuturi către investitori.

Pe 20 octombrie 2016, între România, prin MDRAP (în calitate de Autoritate de Management a Programului Operaţional Regional-POR) şi FEI, a fost semnat un acord de finanţare cu privire la Iniţiativa IMM din România, pentru stabilirea condiţiilor de participare a României la Iniţiativa IMM – Instrumentul de Garantare Neplafonată şi a temeiului în baza căruia FEI gestionează contribuţia României la Instrumentul de Garantare Neplafonată. Pe 31 decembrie 2017, perioada de angajament şi perioada de punere în aplicare a acordului de finanţare au expirat.

Între timp, a intrat în vigoare Regulamentul UE 2018/1046 (“Regulamentul Omnibus”), care oferă, între altele, posibilitatea de a folosi Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR, care finanţează Programul Operaţional Regional, gestionat de MDRAP) pentru a asigura contribuţia financiară la garanţiile neplafonate până în 31 decembrie 2023, precizează MDRAP.

“Ţinând cont de implementarea cu succes de până acum a Iniţiativei IMM în România, Autoritatea de Management şi-a exprimat interesul pentru alocarea unor resurse suplimentare în sumă de până la 150 de milioane de euro (prin act adiţional). FEI şi băncile creditoare vor conveni asupra unei perioade de disponibilitate (de regulă, de până la 3 ani), pe durata căreia tranzacţiile pot fi incluse în portofoliu şi care se încheie nu mai târziu de 31 decembrie 2023”, se mai arată în comunicat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clusterele din Transilvania atrag investiții publice pentru inovare și job-uri

Articolul următor

Advanced Embedded Technologies (AET) Business Unit - verticala în plină dezvoltare a NTT DATA Romania  

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share