Infrastructura Timiș Ultimele stiri

Investiţie de 50 milioane de euro într-un nou terminal la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timişoara

dan idoluIulian Daniel Idolu, director general al Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara, estimează că în luna noiembrie se va semna cererea de finanţare pentru un nou terminal de pasageri, terminarea lucrărilor la acest proiect fiind programată pentru finalul anului viitor.

„Sper ca la 1 noiembrie să se semneze cererea de finanţare pentru noul terminal. Investiţiile în terminal, echipamente de securitate şi siguranţă se vor ridica la circa 50 de milioane de euro. Cred că după această dezvoltare care va fi finalizată la 31 decembrie 2019 vor fi condiţii mai bune de trafic, mai mult confort, dar nu înseamnă că ne dorim un aeroport luxos. Un nivel superior costă, costuri care se traduc în tarife mai mari pentru companiile aeriene şi care la rândul lor transferă o parte din aceste costuri în tarifele biletelor. Noi vrem să creştem traficul printr-o infrastructură decentă, confortabilă şi sigură, dar nu vrem un aeroport luxul”, a spus managerul, citat de Ziarul Financiar.

Aeroportul Traian Vuia din Timişoara este al treilea cel mai mare din ţară ca număr de pasageri, având anul trecut un trafic de 1,6 milioane de pasageri. Idolu estimează că această nouă investiţie va satisface creşterea de trafic pe o perioadă de cinci – zece ani. El spune că aeroportul este în general un indicator al vieţii sociale, culturale, economice a unei zone.

Related posts

Arhitectul Șerban Țigănaș: România rămane atractivă atât privită din interior, cât și din exterior

redactia

Acţionarii Borsec pregătesc investiţii de 30-40 mil. euro pentru brandurile de ape, sucuri şi bere

Stefana Muresan

Cetățean de onoare al Vienei, Simion Giurcă va realiza strategia de turism pentru Timișoara 2021

Stefana Muresan

Leave a Comment