Agricultura Timiș Ultimele stiri

SIFI TM Agro anunță noi servicii de ultimă generație la Siloz Carani

Siloz Carani anunță o premieră pentru business-ul agricol în vestul țării, prin dezvoltarea capacităților de microanalize, analize de micotoxine și servicii de dezinsecție cereale pentru fermieri.

La doi an de la lansare, SIFI TM Agro consolidează poziția de leader a celui mai mare hub de agrobusiness din regiunea de vest a țării, Siloz Carani, scrie Ziua de Vest.

Programul de investiții derulat în ultimul an își arată efectele. După extinderea instalației existente ce a avut ca obiectiv dezvoltarea semnificativă a capacității de preluare și dublarea capacității de livrare de cereale până la recepționarea zilnică a peste 5.000 tone, Siloz Carani trece la o nouă etapă de maturizare a business-ului, dezvoltând capacitatea tehnologică pentru a putea realiza analize de micotoxine la cel mai înalt nivel.

“Cu o creștere de 50% a cantităților de cereale procesate, Siloz Carani își consolidează poziția de cel mai mare depozitar independent de produse agricole din România. Acum trecem la o nouă etapă de maturizare a acestui business. Prin noile facilități, dorim să asigurăm servicii la cele mai înalte standarde clienților noștri și să continuăm expansiunea pe segmentul fermierilor agricoli. Noul laborator de analize va crește semnificativ calitatea serviciilor agricole oferite de un depozitar de produse agricole din țara noastră”, a declarat Dan Dolghin, Director General SIFI TM Agro, potrivit sursei citate.

Siloz Carani, situat strategic în una dintre cele mai importante zone agricole din țară, foarte aproape de Timișoara, dar și de Autostrada A1, este cel mai mare hub logistic agricol din țară, cu o capacitate de recepție/livrare de 5.000 tone zilnic și cu o capacitate totală de depozitare de peste 170.000 de tone. Investiția beneficiază, de asemenea, de o infrastructură feroviară, dispusă la linia electrificată, ceea ce permite accesul la cel mai bun tarif de transport feroviar din zona de Vest. La doi ani de la relansare, hub-ul logistic a devenit cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj realizat de peste 200.000 de tone.

Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agribusiness prin reunirea, în același spațiu, a tuturor funcțiilor implicate în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale și servicii logistice și cumpărători de produse agricole.

Related posts

TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat

redactia

Hidroelectrica, cel mai bun profit din istoria companiei

Stefana Muresan

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Stefana Muresan

Leave a Comment